Vergelijking van cloudopslagbeveiliging: Dropbox vs pCloud vs Sync.com

Geschreven door

Onze inhoud wordt door lezers ondersteund. Als u op onze links klikt, kunnen we een commissie verdienen. Hoe we beoordelen.

Niet alle cloudopslagservices zijn hetzelfde als het gaat om het veilig online bewaren van uw documenten en bestanden. Dat is waar Dropbox, pCloud en Sync.com in het spel komen. In deze cloudopslagvergelijking verken ik de beveiligingsfuncties van deze drie toonaangevende cloudopslagservices.

Vanaf $ 8 per maand

Ontvang 2 TB veilige cloudopslag vanaf $ 8/mnd

Wist je dat:

Dropbox (meer dan 500 miljoen gebruikers) heeft in het verleden verschillende beveiligingsinbreuken gehad, waaronder een inbreuk in 2012 die meer dan 68 miljoen gebruikerswachtwoorden blootlegde en een cyberaanval in 2022 waarbij broncode-opslagplaatsen, evenals namen en e-mails van hun werknemers. pCloud (10 miljoen+ gebruikers) en Sync.com (meer dan 1 miljoen gebruikers) hebben geen beveiligingsinbreuken gemeld.

Key Takeaways:

Beveiliging van cloudopslag is de praktijk van het beschermen van gegevens die in de cloud zijn opgeslagen tegen ongeoorloofde toegang, gebruik, openbaarmaking, verstoring, wijziging of vernietiging.

Dropbox, pCloud en Sync.com bieden sterke beveiligingsfuncties, waaronder 256-bits AES-codering, tweefactorauthenticatie en naleving van de voorschriften voor gegevensbescherming.

ECHTER Sync.com en pCloud bieden een paar extra beveiligingsfuncties, zoals end-to-end encryptie en zero-knowledge privacy.

KenmerkDropboxpCloudSync.com
End-to-end encryptieNee 🔓Ja 🔒Ja 🔒
Two-Factor AuthenticationJa 🔒Ja 🔒Ja 🔒
Zero-Knowledge-privacyNee 🔓Ja 🔒Ja 🔒
Veilig bestanden delenJa 🔒Ja 🔒Ja 🔒
Back-up en herstelJa 🔒Ja 🔒Ja 🔒
Industriestandaarden en voorschriftenJa 🔒Ja 🔒Ja 🔒

Wat is cloudopslagbeveiliging en waarom heeft u dit nodig?

Beschouw cloudopslag als een schatkist. Binnenin bewaar je je kostbare digitale juwelen: documenten, foto's, video's en meer. Maar wat gebeurt er als je borst niet open blijft? Voer cloudopslagbeveiliging in. 

Wat is cloudopslagbeveiliging? Zie het alsof het het slot op je schatkist is. Het is een mix van technologieën, beleid en controles die samenwerken om uw digitale kostbaarheden te beschermen tegen bedreigingen zoals hackers en malware. Beveiliging van cloudopslag zorgt ervoor dat uw gegevens niet zomaar rondzweven in cyberspace, rijp om te worden geplukt. In plaats daarvan is het veilig opgeslagen, alleen toegankelijk voor degenen met de juiste sleutels. 

Waarom is beveiliging van cloudopslag essentieel? Eenvoudig. We leven in een tijd waarin digitale gegevens net zo waardevol, zo niet waardevoller zijn dan fysieke eigendommen. Denk er over na. Uw financiële gegevens, persoonlijke documenten, zelfs herinneringen in de vorm van foto's en video's, allemaal in digitale vorm. Een inbreuk op de beveiliging kan betekenen dat u alles kwijtraakt. Daarom heeft u cloudopslagbeveiliging nodig: het is uw digitale slot en sleutel. 

Laten we dieper ingaan op hoe Dropbox, Sync.com en pCloud de beveiliging van cloudopslag aanpakken.

1. End-to-end-codering: welke service is het beste?

Als het gaat om end-to-end encryptie, zijn alle drie de spelers – Dropbox, pCloud en Sync.com – hun claim hebben ingezet. Maar de echte vraag is: wie doet het het beste? Laten we ze allemaal eens nader bekijken.

Dropbox

Dropbox, een vaste waarde in de arena voor cloudopslag, gebruikt 256-bits AES voor bestanden in rust en SSL/TLS voor gegevens die onderweg zijn. End-to-end-codering is echter een ander balspel. Dropbox biedt native geen end-to-end-codering. Zakelijke gebruikers kunnen er gebruik van maken, maar alleen via integraties van derden.

dropbox gegevensbescherming

Zonder integraties van derden kunnen uw bestanden worden geopend door Dropbox onder bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld als gevolg van een gerechtelijk bevel. Met integraties van derden, zoals Sookasa en Boxcryptor, Dropbox zakelijke gebruikers kunnen end-to-end encryptie bereiken, waardoor de beveiliging van hun opgeslagen bestanden wordt verbeterd.

Toch is het een extra stap en extra kosten die niet vereist zijn bij sommige andere cloudopslagproviders. Dit is volgens mij Dropbox's meest ernstige beveiligingsfout! Hier is mijn gids hoe om Dropbox veiliger.

pCloud

Anders Dropbox, pCloud voert het spel op en biedt end-to-end encryptie met zijn pCloud Crypto-service. Het is echter vermeldenswaard dat deze functie extra kosten met zich meebrengt. Toch kan de gemoedsrust, wetende dat uw bestanden alleen door u kunnen worden gelezen, de prijs rechtvaardigen. 

pCloud versleuteling aan de clientzijde

De pCloud Crypto-service werkt door uw bestanden op uw apparaat te coderen voordat ze naar de cloud worden geüpload. Dit betekent dat zelfs als iemand zonder toestemming toegang zou hebben tot uw cloudopslag, ze uw bestanden niet kunnen lezen of wijzigen vanwege de codering.

pCloud bewaart noch heeft toegang tot uw coderingssleutels, wat een extra beveiligingslaag toevoegt. Het is ook belangrijk op te merken dat deze coderingsmethode van toepassing is op alle soorten bestanden, waardoor uw opgeslagen gegevens volledig worden beveiligd.

Sync.com

Als het gaat om het bewaren van uw digitale kostbaarheden, Sync.com kiest voor een compromisloze benadering. Ze zorgen voor uw gemoedsrust met hun ijzersterke end-to-end encryptie.

sync.com security functionaliteiten

Dus wat is de deal met end-to-end encryptie? Dit betekent dat uw gegevens versleuteld zijn (dwz vervormd tot onleesbare bits) vanaf het moment dat ze uw apparaat verlaten, versleuteld blijven tijdens het transport en versleuteld blijven op Sync's servers.

Zelfs als iemand uw gegevens tijdens de overdracht onderschept, ziet hij alleen maar gebrabbel. Deze functie is niet alleen van toepassing op uw bestanden, maar ook op de metagegevens van uw bestanden, waardoor uw algehele gegevensbeveiliging wordt verbeterd. 

Sync.com is de duidelijke winnaar op het gebied van end-to-end encryptie. Ze bieden deze beveiligingsfunctie standaard aan zonder extra kosten. Alle gegevens, of ze nu in rust zijn of onderweg zijn, zijn veilig versleuteld, waardoor Sync.com een uitstekende keuze voor op privacy gerichte gebruikers. 

Dus, in de end-to-end encryptie confrontatie, Sync.com pakt de trofee. Maar vergeet niet dat elke service zijn eigen sterke en zwakke punten heeft en dat de beste keuze uiteindelijk afhangt van uw specifieke behoeften.

DEAL

Ontvang 2 TB veilige cloudopslag vanaf $ 8/mnd

Vanaf $ 8 per maand

2. Twee-factorenauthenticatie: welke service is het beste?

Twee-factorenauthenticatie (2FA) is als de uitsmijter van je favoriete club en voegt een extra beveiligingslaag toe aan je persoonlijke digitale afspraak. Dus welke van onze concurrenten voor cloudopslag - Dropbox, pCloudof Sync.com – de meeste punch heeft als het gaat om 2FA?

Dropbox

Dropbox, de veteraan in het spel, biedt 2FA via zowel sms als mobiele apps zoals Google Authenticator. Het is alsof je een ervaren portier hebt die alle kneepjes van het vak kent.

pCloud

Naar pCloud. Hoewel Johnny de laatste tijd komt, neemt het 2FA serieus. Het ondersteunt Google Authenticator, maar gooi de sms-route weg. Het lijkt op een meer geavanceerd beveiligingssysteem: minder praktisch, maar even efficiënt.

Sync.com

Laten we tot slot praten Sync.com. Deze service legt een hoge premie op beveiliging en biedt 2FA via Google Authenticator en Authentificatie. Sync.com is als dat nieuwe, ultramoderne beveiligingssysteem dat geen middel onbeproefd laat. 

Concluderend alle drie de providers halen de snit in de 2FA-afdeling. Uw keuze hangt af van uw voorkeur - een doorgewinterde veteraan, een gestroomlijnde nieuweling of een door beveiliging geobsedeerde parvenu. Je bent hoe dan ook in goede handen.

3. Zero-Knowledge-privacy: welke service is het beste?

Heb je ooit het gevoel dat je bekeken wordt? Met privacy zonder kennis, dat is geen probleem. Laten we eens kijken hoe onze drie kanshebbers het doen in deze arena.

Dropbox

Dropbox, biedt helaas geen zero-knowledge encryptie. Dit betekent Dropbox heeft de sleutels om uw bestanden indien nodig te decoderen. Hoewel ze beloven geen toegang te krijgen tot uw gegevens zonder uw toestemming, is dit een potentieel privacyprobleem.

pCloud en Sync.com

Daarnaast is pCloud en Sync.com bieden wel zero-knowledge encryptie.

met pCloud, het maakt deel uit van hun optionele Crypto-plan. Sync.com bevat het echter als een standaardfunctie. Met beide services hebben zelfs zij geen toegang tot uw bestanden zonder uw wachtwoord. 

Dus, voor zero-knowledge privacy, Sync.com pakt de kroon. Dit komt omdat ze deze functie zonder extra kosten aanbieden, in tegenstelling tot pCloud. Als privacy uw hoogste prioriteit heeft, Sync.com is een solide keuze.

Het is belangrijk op te merken dat zero-knowledge encryptie bepaalde functies, zoals bestandsvoorbeelden en delen, uitdagender kan maken. Maar voor privacybewuste mensen is het een waardige afweging.

DEAL

Ontvang 2 TB veilige cloudopslag vanaf $ 8/mnd

Vanaf $ 8 per maand

4. Veilig delen van bestanden: welke service is het beste?

Als het gaat om veilig delen van bestanden, zijn alle drie de services - Dropbox, pCloud en Sync.com – hebben hun unieke sterke punten. De duivel zit echter in de details.

Dropbox

Dropbox, de doorgewinterde speler in het veld, biedt wachtwoordbeveiliging en vervaldata voor gedeelde links. Maar dat is niet alles. Dankzij de robuuste 'team'-instellingen kan de beheerder de toegangsniveaus beheren, waardoor het een favoriet is onder zakelijke gebruikers.

dropbox security functionaliteiten

pCloud

pCloud, aan de andere kant, neemt een meer gebruikersgerichte benadering met zijn pCloud overdracht. Met de unieke 'uploadlink'-functie kunt u anderen toestaan ​​bestanden naar uw cloud te uploaden. En natuurlijk biedt het ook wachtwoordbeveiliging en vervaldatum voor gedeelde bestanden.

pcloud overdracht

Sync.com

Sync.com kan hier de winnaar zijn. Het biedt met een wachtwoord beveiligde links en vervaldata en beschikt over zero-knowledge encryptie. Dit betekent zelfs Sync.com geen toegang tot uw bestanden - het ultieme privacyniveau! 

sync.com Back-up maken en terugzetten

Er is hier dus geen pasklaar antwoord. Kies degene die het beste bij u past en slaap rustig in de wetenschap dat uw bestanden veilig zijn in de cloud!

5. Back-up en herstel: welke service is het beste?

Als het om uw kostbare digitale bestanden gaat, is het verliezen ervan geen optie. Het vangnet? Een betrouwbaar back-up en herstel systeem. In deze sectie duiken we in Back-up en herstel, analyseren welke cloudopslagdienst – Dropbox, Sync.com vs pCloud, behandelt dit cruciale aspect het best.

Dropbox

Dropbox biedt een optie voor back-up en noodherstel genaamd 'Rewind'. Met deze functie kunnen gebruikers hun bestanden herstellen naar een eerdere versie of datum binnen de afgelopen 30 dagen.

dropbox terugspoelen

Dropbox heeft ook een functie voor versiegeschiedenis waarmee gebruikers eerdere versies van hun bestanden kunnen bekijken en herstellen. Aanvullend, Dropbox biedt tweefactorauthenticatie en -codering in rust en onderweg om de veiligheid van gebruikersgegevens te waarborgen.

pCloud

pCloud biedt een optie voor back-up en noodherstel genaamd 'Rewind'. Met deze functie kunnen gebruikers hun bestanden herstellen naar een eerdere versie of datum binnen de laatste 30 dagen. pCloud biedt ook een prullenbakfunctie waarmee gebruikers verwijderde bestanden maximaal 15 dagen kunnen herstellen.

Bovendien pCloud biedt versleuteling aan de clientzijde en tweefactorauthenticatie om de veiligheid van gebruikersgegevens te waarborgen. In geval van een calamiteit, pCloud heeft een redundante infrastructuur die ervoor zorgt dat gegevens worden gerepliceerd over meerdere servers en locaties voor extra bescherming.

Sync.com

Sync.com biedt een optie voor back-up en noodherstel genaamd 'Gewelf'. Met deze functie kunnen gebruikers verwijderde bestanden en eerdere versies van bestanden herstellen voor tot 180 dagen.

sync.com Gewelf

Sync.com biedt ook end-to-end encryptie en tweefactorauthenticatie om de veiligheid van gebruikersgegevens te waarborgen. In geval van een calamiteit, Sync.com heeft een geografisch redundante infrastructuur die ervoor zorgt dat gegevens over meerdere locaties worden gerepliceerd voor extra bescherming.

Sync.com heerst oppermachtig als het gaat om back-up- en herstelopties op het gebied van cloudopslag. Hun opvallende kenmerk, 'Gewelf', biedt gebruikers een indrukwekkend venster van zes maanden om verwijderde of oudere versies van bestanden te herstellen. Bovendien is de gemoedsrust die wordt geboden door end-to-end encryptie en tweefactorauthenticatie onvergelijkbaar.

Dus, hun geografisch redundante infrastructuur, die zorgt voor gegevensreplicatie over meerdere locaties, voegt een extra laag bescherming tegen rampen toe. Al deze veiligheidskenmerken gecombineerd maken Sync.com een echt robuuste en betrouwbare keuze voor cloudopslag.

DEAL

Ontvang 2 TB veilige cloudopslag vanaf $ 8/mnd

Vanaf $ 8 per maand

6. Beveiligingsnormen en -regelgeving in de branche: welke service is het beste?

Dropbox, Sync.com en pCloud ze voldoen allemaal aan de industriestandaarden en regelgeving met betrekking tot de beveiliging van cloudopslag.

Dropbox

Dropbox voldoet aan de Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) en de General Data Protection Regulation (GDPR)

Dropbox heeft ook certificeringen zoals de ISO 27001-certificering, een internationale standaard voor managementsystemen voor informatiebeveiliging, en de SOC 2 Type 2-certificering, een rapport over controles bij een serviceorganisatie die relevant zijn voor beveiliging, beschikbaarheid, verwerkingsintegriteit, vertrouwelijkheid en privacy.

pCloud

pCloud voldoet aan de AVG en de Zwitserse federale wet op de gegevensbescherming (DPA).

pCloud heeft de I behaaldSO 27001-certificering en de SOC 2 Type 1-certificering, een rapport over controles bij een serviceorganisatie die relevant zijn voor beveiliging, beschikbaarheid, verwerkingsintegriteit, vertrouwelijkheid en privacy. pCloud heeft ook een onafhankelijke beveiligingsaudit ondergaan door een extern beveiligingsbedrijf.

Sync.com

Sync.com voldoet aan de AVG, de Canadian Personal Information Protection and Electronic Documents Act (PIPEDA) en de Amerikaanse Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA).

Sync.com heeft ook de ISO 27001-certificering en de SOC 2 Type 2-certificering. Bovendien, Sync.com is gecontroleerd door een extern beveiligingsbedrijf en kreeg een perfecte score voor zijn beveiligingspraktijken.

Kortom, Dropbox, Sync.com en pCloud nemen de beveiliging van cloudopslag serieus en hebben stappen ondernomen om te voldoen aan industriestandaarden en -regelgeving, evenals het behalen van certificeringen en het ondergaan van onafhankelijke beveiligingsaudits om de veiligheid en privacy van de gegevens van hun gebruikers te waarborgen.

7. Locaties van datacenters: waarom is locatie belangrijk?

Heb je je ooit afgevraagd waarom datacenterlocaties belangrijk zijn in cloudopslag? Het gaat er niet om fysiek dicht bij uw data te zijn, maar om de wet- en regelgeving op de locatie van het datacenter. Verschillende landen hebben verschillende wetten inzake gegevensprivacy die rechtstreeks van invloed zijn op de manier waarop uw gegevens worden behandeld en beschermd. 

Dropbox maakt gebruik van de AWS-datacenters van Amazon, die zich voornamelijk in de VS bevinden. AWS staat bekend om zijn robuuste beveiligingsmaatregelen en nalevingscertificeringen. 

pCloud, aan de andere kant, slaat zijn gegevens op in de VS, de EU en Zwitserland. Dit geeft gebruikers de keuze tussen de Amerikaanse en de strengere Europese wetgeving inzake gegevensprivacy die voldoet aan de AVG. 

Tenslotte Sync.com slaat gegevens uitsluitend op in Canada, dat strenge privacywetten heeft onder PIPEDA (Personal Information Protection and Electronic Documents Act). 

Kiezen tussen Dropbox, pCloudof Sync.com komt misschien gewoon neer op waar hun datacenters zich bevinden. Denk na over uw behoeften en het type gegevens dat u opslaat. Voelt u zich meer op uw gemak met de regelgeving van de VS, de EU of Canada? Uw antwoord daarop kan u naar de juiste cloudopslagprovider voor u verwijzen.

DEAL

Ontvang 2 TB veilige cloudopslag vanaf $ 8/mnd

Vanaf $ 8 per maand

Veelgestelde Vragen / FAQ

Wat is cloudopslagbeveiliging en waarom is het belangrijk?

Beveiliging van cloudopslag is de praktijk van het beschermen van gegevens die in de cloud zijn opgeslagen tegen ongeoorloofde toegang, gebruik, openbaarmaking, verstoring, wijziging of vernietiging. Het is belangrijk omdat cloudopslag steeds vaker wordt gebruikt om gevoelige gegevens op te slaan, zoals financiële informatie, medische dossiers en intellectueel eigendom.

Wat zijn de verschillen tussen Dropbox, Sync.com en pCloud qua beveiliging?

Alle drie de providers bieden sterke beveiligingsfuncties. Echter, Sync.com en pCloud bieden een paar extra "must-have" beveiligingsfuncties, zoals end-to-end encryptie en zero-knowledge privacy.

Wat zijn de belangrijkste privacykenmerken van elke service?

Dropbox biedt tweefactorauthenticatie en versleuteling aan de serverzijde in rust. pCloud biedt extra zero-knowledge privacy en client-side encryptie via hun Crypto-add-on en Sync.com doet hetzelfde met hun veilige Vault-optie. Beide pCloud en Sync.com ervoor te zorgen dat alleen de gebruiker toegang heeft tot zijn bestanden. Lees mijn Sync.com beoordelen en pCloud beoordelen om meer te leren.

Hoe doen Dropbox, pCloud en Sync.com beschermen tegen datalekken?

Naast het aanbieden van sterke encryptie, Dropbox, Sync.com en pCloud ook een aantal andere maatregelen nemen ter bescherming tegen datalekken. Deze stappen omvatten:
– Veilige datacenters gebruiken met meerdere fysieke beveiligingslagen.
- Controle op kwaadaardige activiteiten.
– Snel reageren op beveiligingsincidenten.

Hoe verhouden hun opslagplannen en prijzen zich tot elkaar?

Dropbox, pCloud en Sync.com bieden een scala aan opslagplannen en prijsopties. pCloud en Sync.com hebben gratis abonnementen met 10 GB opslagruimte, terwijl Dropbox's gratis abonnement biedt slechts 2 GB. Betaalde abonnementen beginnen vanaf $ 9.99/maand, met Dropbox abonnementen van 2 TB en 3 TB aanbieden, pCloud met abonnementen van 500 GB en 2 TB vanaf $ 49.99 per jaar (plus levenslange plannen), En Sync.com met abonnementen variërend van 2 TB tot 5 TB vanaf $ 8/maand.

Zijn er beveiligingsinbreuken bekend voor Dropbox, pCloudof Sync.com?

Dropbox leed in 2012 aan een aanzienlijke inbreuk op de beveiliging, waardoor miljoenen gebruikersreferenties werden vrijgegeven. Dropbox werd ook gehackt in 2022. Er zijn geen grote beveiligingsinbreuken gemeld pCloud or Sync.com, en beide services benadrukken het behoud van de privacy en veiligheid van gebruikers. Volgens mij moet je overwegen een concurrent gebruiken Dropbox.

Do Dropbox, pCloud en Sync.com voldoen aan de AVG en andere regelgeving inzake gegevensbescherming?

Ja, alle drie de aanbieders voldoen aan de AVG en andere voorschriften voor gegevensbescherming. Dit betekent dat ze sterke beveiligingsmaatregelen hebben getroffen om uw gegevens te beschermen en dat ze uw gegevens alleen met derden zullen delen als ze uw toestemming hebben.

Dropbox vs pCloud vs Sync.com – Welke cloudopslag is het veiligst?

Na het vergelijken van de beveiligingskenmerken van Dropbox, pCloud en Sync.com, is het duidelijk dat alle drie cloudopslagproviders prioriteit geven aan gegevensbeveiliging. Elk maakt gebruik van robuuste en krachtige beveiligingsmaatregelen om de bestanden en informatie van gebruikers veilig te houden.

Dropbox, hoewel er geen gebruik wordt gemaakt van end-to-end encryptie, handhaaft het nog steeds hoge normen op het gebied van gegevensbeveiliging. Met end-to-end-codering, tweefactorauthenticatie en geavanceerde opties voor delen blijft het voor veel gebruikers een betrouwbare keuze.

pCloud onderscheidt zich door zijn client-side encryptie en zero-knowledge privacybenadering, waardoor alleen de bedoelde gebruiker toegang heeft tot zijn encryptiesleutels. Het biedt ook de optionele pCloud Crypto-functie, die versleuteling aan de clientzijde mogelijk maakt voor een extra beveiligingslaag.

Sync.com is een andere provider die zero-knowledge encryptie aanbiedt en zich houdt aan strikte privacywetten. De end-to-end-codering en tweefactorauthenticatie maken het tot een sterke concurrent in de beveiligingsrace voor cloudopslag.

Home » Cloud Storage » Vergelijking van cloudopslagbeveiliging: Dropbox vs pCloud vs Sync.com

Blijf geïnformeerd! Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Abonneer u nu en krijg gratis toegang tot handleidingen, tools en bronnen die alleen voor abonnees zijn bedoeld.
U kunt zich op elk moment afmelden. 🔒 Uw gegevens zijn veilig. Voor meer details, zie onze Privacybeleid.
Blijf geïnformeerd! Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Abonneer u nu en krijg gratis toegang tot handleidingen, tools en bronnen die alleen voor abonnees zijn bedoeld.
U kunt zich op elk moment afmelden. Uw gegevens zijn veilig. Voor meer details, zie onze Privacybeleid.
Blijf geïnformeerd! Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Abonneer u nu en krijg gratis toegang tot handleidingen, tools en bronnen die alleen voor abonnees zijn bedoeld.
Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief
U kunt zich op elk moment afmelden. 🔒 Uw gegevens zijn veilig. Voor meer details, zie onze Privacybeleid.
Mijn bedrijf
Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief
???? Je bent (bijna) ingeschreven!
Ga naar je e-mailinbox en open de e-mail die ik je heb gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.
Mijn bedrijf
U bent geabonneerd!
Bedankt voor uw abonnement. We versturen elke maandag een nieuwsbrief met inzichtelijke data.