20+ cyberbeveiligingsexperts delen de beste tools voor online privacy en beveiliging

Geschreven door

In het huidige digitale tijdperk zijn online privacy en veiligheidsbescherming belangrijker dan ooit tevoren. Van hackers tot overheidstoezicht, online privacy is een grote zorg geworden voor iedereen die internet gebruikt.

Met een toenemend aantal cyberdreigingen en stijgende cybercriminaliteit, is het essentieel om meer maatregelen te nemen om uw online veiligheid te waarborgen.

Om ons te helpen de beschikbare hulpmiddelen om onze privacy te beschermen beter te begrijpen, we hebben contact opgenomen met experts op het gebied van cyberbeveiliging, privacy en technologie om hun expertise te delen.

We stelden hen de volgende vraag: Wat zijn de drie beste tools die u gebruikt en aanbeveelt voor online privacy en beveiliging?

Wat zijn de drie beste tools die u gebruikt voor online privacy en beveiliging?

In dit overzicht van experts geeft elke expert zijn of haar top drie aanbevolen tools en legt hij uit waarom ze deze zo effectief vinden.

Raine Chang – Kobalt

Raine Chang

1. SIEM voor cyberbeveiliging die 24/7 dreigingsdetectie of -bewaking uitvoert zodat we alerts krijgen als er onderliggende risico's zijn.

Daarmee hebben we de mogelijkheid om vroeg te beginnen met onderzoeken en te bepalen of er sprake is van een reële dreiging of gewoon ruis, waardoor we meer tijd hebben om potentiële risico's aan te pakken en eventuele kwaadwillige pogingen om ons systeem te stelen of te vernietigen te beperken. onze gegevens.

2. Een platform voor gebruikerseducatie dat zich richt op het leveren van gamified trainingen en regelmatige phish-testen om onze medewerkers te trainen zodat ze worden blootgesteld aan de nieuwste aanvalstrend en het hele jaar door waakzaam blijven in plaats van laks.

Wij vinden dit de meest kosteneffectieve oplossing. We geloven sterk in het bouwen van een menselijke firewall. De tool die we gebruiken helpt zeker.

3. Nalevingsautomatiseringstool

We gebruiken deze tool om het proces van het bereiken van compliance te versnellen en te vereenvoudigen.

Naleving is nuttig omdat het ons richtlijnen en structuur geeft, we de basisprincipes van het beschermen van belangrijke gegevens begrijpen en relevante en noodzakelijke controles kunnen implementeren.

Het geeft onze klanten en ons ook de zekerheid dat we dingen doen die internationaal worden erkend als essentieel om gegevens te beschermen.

Hieronder volgen de drie meest essentiële tools die ik gebruik om mijn privacy en veiligheid te beschermen terwijl ik online ben:

1. Virtueel particulier netwerk (VPN)

Ik gebruik Virtual Private Networks om mijn verbinding met internet te versleutelen en mijn gegevens privé te houden terwijl ik anoniem op internet surf. Het is onmogelijk om gevolgd te worden terwijl u online bent, wanneer u uw IP-adres verbergt en uw gegevens versleutelt.

2. Wachtwoordbeheerder

Een programma dat alle inloggegevens versleuteld houdt en helpt bij het eenvoudig maken en onderhouden van gecompliceerde wachtwoorden. Ik gebruik een wachtwoordbeheerder om sterke, ingewikkelde wachtwoorden te maken voor al mijn online accounts, waardoor de kans op inbraak kleiner wordt.

3. Advertentieblokkering

Een browserplug-in die voorkomt dat online advertenties op websites worden weergegeven, mijn privacy beschermt en voorkomt dat schadelijke software via advertenties naar mijn computer wordt gedownload. Mijn browsen gaat ook veel sneller omdat het voorkomt dat advertenties worden gedownload.

Perry Toone – Thexyz

Perry Toon

1. Virtueel particulier netwerk (VPN)

Een VPN is een tool die uw internetverkeer versleutelt en uw IP-adres verbergt, waardoor het voor niemand moeilijk wordt om uw online activiteiten te volgen.

VPN's kunnen worden gebruikt om geografische beperkingen te omzeilen, toegang te krijgen tot geblokkeerde websites en te voorkomen dat hackers uw persoonlijke gegevens stelen. Enkele populaire VPN's zijn NordVPN, ExpressVPN en CyberGhost.

2. Wachtwoordbeheerder

Een wachtwoordbeheerder is een tool die unieke en complexe wachtwoorden voor al je accounts genereert en opslaat. Dit elimineert de noodzaak om meerdere wachtwoorden te onthouden, wat het menselijk brein simpelweg niet kan. Het vermindert het risico dat uw accounts worden gehackt vanwege zwakke wachtwoorden. Een die ik leuk vind, is BitWarden.

3. E-mailaliassen

Wanneer uw e-mailadres betrokken is bij een datalek, kunnen hackers uw e-mailadres gebruiken om zich voor u uit te geven of om te proberen toegang te krijgen tot uw accounts.

By e-mailaliassen gebruiken, kunt u de mogelijke schade beperken die kan voortvloeien uit een datalek. Als een alias wordt gecompromitteerd, heeft dit geen invloed op uw primaire e-mailadres en eventuele accounts die eraan zijn gekoppeld.

E-mailaliassen kunnen ook worden gebruikt om afzonderlijke e-mailadressen voor verschillende doeleinden aan te maken. U kunt bijvoorbeeld een alias maken specifiek voor online winkelen of voor het aanmelden voor nieuwsbrieven. Met Thexyz zijn e-mailadressen gratis en onbeperkt.

1. Netwerkondersteuning

Netwerkondersteuning helpt bedrijven bij het onderhouden en beveiligen van hun computernetwerken. Dit omvat zowel Local Area Networks (LAN's) als Wide Area Networks (WAN's).

Netwerkondersteuning zorgt ervoor dat computersystemen goed met elkaar kunnen communiceren en dat het netwerk beschermd is tegen cyberdreigingen.

2. VoIP (Voice over IP)

VoIP is een type telefoondienst waarmee mensen kunnen bellen via internet in plaats van via traditionele telefoonlijnen.

VoIP-services bieden vaak extra functies, zoals videoconferenties, gespreksopname en voicemailtranscriptie.

3. Beheerde IT-infrastructuur

Beheerde IT-infrastructuur is een service die bedrijven helpt hun technologiesystemen te beheren en te onderhouden. Dit omvat zaken als servers, databases en cloudservices.

Beheerde IT-infrastructuurservices kunnen downtime helpen verminderen en ervoor zorgen dat systemen up-to-date zijn en soepel werken.

Harman Singh – encryptie

Harman Singh

Als cyberbeveiligingsexpert raad ik ten zeerste aan om de volgende tools te gebruiken om uw privacy en veiligheid online te beschermen:

1. Virtueel particulier netwerk (VPN)

Een VPN versleutelt uw internetverkeer en leidt het via een externe server, waardoor het voor iedereen veel moeilijker wordt om uw online activiteiten te volgen. Er zijn tal van VPN-services beschikbaar, maar zorg ervoor dat u een gerenommeerde provider kiest die geen logboekregistratie heeft.

2. Wachtwoordbeheerder

Het gebruik van een sterk, uniek wachtwoord voor elk online account is cruciaal voor het behoud van uw privacy en veiligheid online.

Het kan echter moeilijk zijn om al die wachtwoorden te onthouden. Dat is waar een wachtwoordbeheerder van pas komt. Het slaat al uw wachtwoorden veilig op één plek op, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u ze allemaal moet onthouden.

3. Twee-factorenauthenticatie (2FA)

2FA voegt een extra beveiligingslaag toe aan uw online accounts door van u te eisen dat u naast uw wachtwoord een extra stukje informatie verstrekt (meestal een code die naar uw telefoon wordt gestuurd). Dit maakt het voor iedereen veel moeilijker om toegang te krijgen tot uw account, zelfs als ze uw wachtwoord hebben.

Over het algemeen kan het gebruik van deze tools een grote bijdrage leveren aan de bescherming van uw privacy en veiligheid online. Vergeet niet altijd waakzaam te blijven en voorzichtig te zijn bij het online delen van persoonlijke informatie.

Victor Hsi – Vctr.co

Victor Hi

1. Online identiteitsgeneratoren

Het hebben van meerdere aliassen is een van de beste manieren om uw online privacy te beschermen. Door verschillende gebruikersnamen en e-mailadressen aan te maken voor verschillende online accounts, kunt u de hoeveelheid persoonlijke informatie die u online deelt minimaliseren.

Persoonlijk verdun ik mijn aliassen met valse informatie; op die manier zal de informatie niet schadelijk of nuttig zijn, zelfs als het wordt getraceerd.

2. Anonieme creditcards

Met tools zoals privacy.com kunt u virtuele betaalpassen maken die aan uw bankrekening zijn gekoppeld. Ik gebruik deze virtuele kaarten om online aankopen te doen zonder uw echte creditcardgegevens te delen. Dit minimaliseert het risico dat mijn financiële gegevens worden gestolen.

3. VPN's

Ik gebruik VPN's die kunnen helpen uw online privacy en veiligheid te beschermen. Van het uitwisselen van IP-adressen tot het omzeilen van geolocks. Door een VPN te gebruiken, kunt u verbinding maken met een andere serverlocatie en het lijkt alsof u zich in een ander land bevindt. Het is wel technisch specifiek.

Mijn enige tip uit ervaring is gewoon om niets te waardevols te verwerven en ermee te pronken. Vooral hoogwaardige gebruikersnamen van één woord zorgen voor een ongelooflijke groei door zoekopdrachten naar exacte overeenkomsten, maar de hoeveelheid hack / social engine.

De beste hulpmiddelen om uw privacy en veiligheid online te beschermen, zijn wachtwoordbeheerders, meervoudige authenticatie en veilige communicatie.

1. Wachtwoordbeheerders zijn geweldig omdat u hiermee uw inloggegevens kunt opslaan en bijhouden.

Met apps en browserextensies kunnen ze automatisch uw aanmeldingsgegevens invoeren op websites die u gebruikt. Ze kunnen ook nieuwe wachtwoorden genereren die complex en uniek zijn, maar u hoeft zich nooit zorgen te maken dat u ze vergeet.

Ze kunnen uw aliasgegevens beheren door u te helpen onthouden welk e-mailadres u waar hebt gebruikt.

Een wachtwoordbeheerder beschermt u door u te helpen bij het maken en beheren van unieke logins en wachtwoorden voor elke site. Als een site een inbreuk heeft en uw wachtwoord of login lekt, hoeft u zich geen zorgen te maken omdat ze uniek zijn.

We raden Bitwarden aan voor een cloudgebaseerde wachtwoordbeheerder en KeePassXC voor een offline wachtwoordbeheerder. Dit zijn wat de beveiligingsexperts gebruiken en aanbevelen.

2. Meervoudige authenticatie beschermt uw accounts tegen toegang door mensen die toevallig uw wachtwoord hebben, maar geen toegang hebben tot uw multi-factor methode.

De zwakste multifactormethode is sms. Dit is beter dan niets, maar heeft zijn kwetsbaarheden. We raden onze klanten aan een authenticatie-app zoals Authy of een hardware-authenticatieapparaat zoals YubiKey te gebruiken. Deze zijn erg veilig en zijn wat de beveiligingsexperts gebruiken en aanbevelen.

3. Veilige communicatie betekent communicatie tussen u en een andere partij waartoe niemand anders toegang heeft. Google kan al uw e-mails lezen en zal ze overhandigen indien wettelijk vereist.

Uw mobiele provider (Verizon of wie dan ook) heeft toegang tot uw oproepen en sms-berichten en kan deze ook delen. Zoom, WhatsApp, Messenger, iMessage en vele andere communicatie-apps hebben toegang tot wat je via hun platforms verstuurt.

In plaats daarvan heb je zero-knowledge providers nodig. Ze weten niet wat je stuurt. Voor e-mail raden we Proton aan en voor chat/spraak/video raden we Signal aan.

Ashley Simmons- Vermijd de hack

Ashley Simons

Ik gebruik veel privacy- en beveiligingstools, dus het is moeilijk voor mij om te kiezen. Maar ik zou zeggen dat mijn top 3 (specifiek voor mijn Windows- en Linux-computers) is:

1. Gewijzigd voor privacy Firefox (een relevant alternatief voor het doen van alle aanpassingen die nodig zijn om Firefox meer privé te maken, is de vork, Librewolf).

2. uBlock-oorsprong: open-source breedspectrumtrackerblokkering.

3. Portmaster beveiligen: Portmaster is een open-source toepassingsfirewall die inkomende en uitgaande verbindingen op de machine kan blokkeren - het kan ook adblocking, tracker-blokkering en telemetrie/"phoneing home"-controle voor het hele systeem uitvoeren.

Geordie Wardman – OneStopDevShop

Geordie Wardman

1. Virtueel particulier netwerk (VPN)

Een VPN versleutelt uw internetverkeer en leidt het via een externe server, waardoor het voor niemand moeilijk wordt om uw online activiteiten te onderscheppen en te lezen. Dit is met name handig bij het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken of toegang tot geografisch beperkte inhoud.

2. Wachtwoordbeheerder

Een wachtwoordbeheerder slaat al je wachtwoorden veilig op en genereert sterke wachtwoorden voor je. Op deze manier hoef je niet meerdere wachtwoorden te onthouden of hetzelfde zwakke wachtwoord op verschillende sites te gebruiken, waardoor je online accounts in gevaar kunnen komen.

3. Twee-factorenauthenticatie (2FA)

2FA voegt een extra beveiligingslaag toe aan uw online accounts door naast uw wachtwoord een unieke code in te voeren of een fysiek apparaat te gebruiken. Dit maakt het voor iemand veel moeilijker om ongeoorloofde toegang tot uw accounts te krijgen, zelfs als ze uw wachtwoord hebben.

Raymond Mobayed – 4it Inc

Raymond Mobayed

Op dit moment in 2023 komen online inbreuken vaker voor, zelfs bij spraakmakende bedrijven. Het is dus belangrijk voor elke persoon of elk bedrijf om hun online informatie zo goed mogelijk te beschermen. Dit zijn onze aanbevelingen om uzelf en uw informatie online te beschermen:

1. Krijg een VPN omdat het uw internetverbinding versleutelt en door een externe server leidt, uw IP-adres verbergt en het voor iedereen moeilijk maakt om uw online activiteiten te volgen. Dit is vooral handig bij het gebruik van openbare wifi of toegang tot gevoelige informatie.

2. Installeer antivirus- en antimalwaresoftware op uw pc en andere mobiele apparaten, omdat dit u kan helpen beschermen tegen schadelijke software die uw persoonlijke gegevens kan stelen of uw apparaat kan beschadigen.

3. Stel tweefactorauthenticatie (2FA) in als een extra beveiligingslaag die een tweede vorm van identificatie vereist, zoals een sms of authenticatie-app, om in te loggen op uw accounts. Dit is uiterst nuttig om financieel verlies te voorkomen, vooral bij mobiel bankieren.

Leigh Honingwell – Lange klaproos

Leigh Honingwell

Mijn drie favoriete tools zouden zijn:

1. Een goede wachtwoordbeheerder zoals 1Password of Bitwarden, om het gemakkelijk te maken om een ​​ander wachtwoord te gebruiken voor elke site, app en service die ik gebruik.

2. Een Yubikey-hardwarebeveiligingssleutel om gevoelige accounts te houden zoals Google en Facebook veilig

3. Een up-to-date besturingssysteem en browser op mijn computer en mobiele apparaten - de kosten voor een aanvaller om in te breken op een apparaat dat volledig is ingehaald door beveiligingspatches zijn veel, veel hoger dan wanneer u al een maand op "herinner me later" klikt.

Tsjaad Lauterbach – Wees gestructureerd

Tsjaad Lauterbach

1. Virtual Private Network (VPN) – Private Internet Access (PIA) en VyprVPN

Het gebruik van een betrouwbare VPN-service zoals Private Internet Access (PIA) of VyprVPN is cruciaal voor online privacy. Een VPN versleutelt uw internetverbinding, verbergt uw IP-adres en beschermt uw gegevens tegen onderschepping door hackers of controle door ISP's.

Ik geef de voorkeur aan PIA vanwege de lage kosten, hoge verbindingssnelheden en strikte no-logs-beleid, terwijl VyprVPN opvalt met zijn eigen Chameleon-protocol, dat helpt om internetcensuur in restrictieve landen te omzeilen. Beide VPN's zorgen ervoor dat uw online activiteiten privé en veilig zijn.

2. Wachtwoordbeheerder – 1Password

Goed wachtwoordbeheer is essentieel voor online veiligheid.

1Password is een wachtwoordbeheerder die complexe wachtwoorden voor al je online accounts genereert en veilig opslaat. Het ook syncs op meerdere apparaten en biedt tweefactorauthenticatie voor extra beveiliging.

Ik raad 1Password aan omdat het het wachtwoordbeheer vereenvoudigt met behoud van hoge beveiligingsnormen, waardoor het een essentiële tool is voor individuen.

3. Versleutelde berichten-app - Signaal

Voor veilige communicatie is Signal mijn gecodeerde berichten-app. Het maakt gebruik van end-to-end-codering om ervoor te zorgen dat alleen de beoogde ontvangers de berichten kunnen lezen, en het ondersteunt tekst-, spraak- en video-oproepen.

Signal is een open-sourceproject, wat betekent dat de code openbaar beschikbaar is en is gecontroleerd door onafhankelijke beveiligingsexperts.

Dit niveau van transparantie, samen met de sterke codering, maakt Signal een uitstekende keuze voor het behoud van privacy in online communicatie.

4. Gebruik waar mogelijk 2FA/MFA en TOTP via sms

Een extra tip voor het verbeteren van de online beveiliging is om waar mogelijk tweefactorauthenticatie (2FA) of multifactorauthenticatie (MFA) in te schakelen. Dit voegt een extra beveiligingslaag toe aan uw accounts door naast uw wachtwoord een tweede vorm van verificatie te vereisen.

Kies waar mogelijk voor TOTP-authenticatie (Time-based One-Time Password) via sms, omdat dit minder vatbaar is voor onderschepping en een veiligere verificatiemethode biedt.

Privé-internettoegang (PIA), VyprVPN, 1Password, Signal en het gebruik van 2FA/MFA met TOTP zijn de meest effectieve tools en tips om als individu je privacy en veiligheid online te waarborgen.

Ze bieden robuuste codering, veilige communicatie en gebruiksvriendelijke interfaces, waardoor ze essentiële hulpmiddelen zijn voor iedereen die zijn digitale voetafdruk wil beschermen.

Steve Weisman – oplichting

Steve Weisman

Het online beschermen van uw privacy lijkt misschien een onmogelijke taak, maar het nemen van een paar basisvoorzorgsmaatregelen kan het gemakkelijker maken. Hier zijn enkele dingen die u moet overwegen.

1. Zorg voor een apart e-mailadres en mobiel nummer die u beperkt voor gebruik voor accounts waarvoor u deze informatie moet verstrekken. E-mailadressen en mobiele telefoonnummers die u over het algemeen gebruikt, kunnen informatie opleveren die gemakkelijk kan worden gebruikt door een identiteitsdief, dus het is goed om wegwerpartikelen te hebben.

2. Sterke unieke wachtwoorden versterkt door dual-factor authenticatie is ook absoluut noodzakelijk. Een wachtwoordmanager is ook een goede optie.

3. Pas de beveiligingsinstellingen aan van al uw online accounts en beperk de hoeveelheid informatie die u online plaatst.

4. Blokkeer zoekmachines van het verzamelen van uw persoonlijke gegevens of nog beter zou zijn om Duck Duck Go te gebruiken, die uw persoonlijke gegevens niet verzamelt.

5. Gebruik een VPN voor uw online zoekopdrachten, browsen en e-mail.

eiland Sibanda – Privacy Australië

Isla Sibanda

De drie beste tools om uw privacy en veiligheid online te beschermen zijn:

1. Wachtwoordbeheerder

De meeste mensen zijn onzorgvuldig met de vorm van wachtwoorden die ze kiezen voor hun vitale online accounts. Ik zorg ervoor dat ik een moeilijk te raden wachtwoord gebruik dat alle vakjes aanvinkt, waardoor het voor een hacker moeilijk te identificeren is.

Het is echter niet eenvoudig om al deze wachtwoorden te onthouden en een wachtwoordbeheerder helpt me al mijn wachtwoorden op te slaan, te beheren en te beschermen.

2. VPN

Als u kritieke websites of accounts op niet-privé internetlijnen wilt bekijken, moet u een VPN op uw mobiele telefoon of laptop installeren. Een virtueel particulier netwerk is wanneer u via codering een veilig privénetwerk via internet kunt creëren.

Omdat we leven in een wereld waar alle ogen altijd op ons gericht lijken te zijn door middel van beveiligingscamera's of bewakingsapparatuur. Een VPN stopt internetsurveillance omdat het alle informatie versleutelt die door een particulier netwerk gaat.

3. DNA

Het Domain Name System zet domeinnamen om in IP-adressen waarmee browsers toegang krijgen tot de website en andere bronnen.

Hoewel DNS-spoofing een situatie is waarvan we ons allemaal bewust moeten zijn, omdat hackers het kunnen misleiden door erop te vertrouwen dat het de browser naar een ander IP-adres leidt in plaats van naar het oorspronkelijke.

Daarom is het van cruciaal belang om te kiezen voor een privé-DNS die een verhoogde beveiliging heeft in vergelijking met de andere DNS-opties.

Drew Romero- Tkxel

Drew Romero

Ik zou de volgende top drie tools aanbevelen om uw privacy en veiligheid online te beschermen:

1. Virtueel particulier netwerk (VPN)

Een VPN versleutelt uw internetverkeer en leidt het via een externe server, waardoor het voor hackers moeilijker wordt om uw online activiteiten te onderscheppen. Het verbergt ook uw IP-adres, waardoor het voor websites moeilijker wordt om uw locatie en online gedrag te volgen.

2. Wachtwoordbeheerder

Een wachtwoordbeheerder is een softwaretoepassing die u helpt bij het genereren en opslaan van sterke wachtwoorden voor al uw online accounts. Het kan ook automatisch uw inloggegevens invullen, waardoor u tijd bespaart en het risico op hergebruik van wachtwoorden of zwakke wachtwoorden wordt verkleind.

3. Antivirussoftware

Antivirussoftware helpt uw ​​computer of mobiele apparaat te beschermen tegen malware en andere cyberdreigingen. Het scant uw systeem op virussen, spyware en andere schadelijke software en waarschuwt u als het bedreigingen detecteert.

Ik vind deze tools leuk omdat ze gebruiksvriendelijk en betaalbaar zijn en een extra beveiligingslaag bieden voor mijn online activiteiten.

VPN's, wachtwoord managers en antivirus software zijn essentiële hulpmiddelen voor het beschermen van uw privacy en veiligheid online, en ik raad ze ten zeerste aan aan iedereen die regelmatig internet gebruikt.

Claudia Monteas – Technograafx

Claudia Monteas

1. Thor - is een zeer geavanceerd en opmerkelijk effectief hulpmiddel en vertegenwoordigt een toppunt van privacybescherming op het gebied van internetconnectiviteit.

Door verkeer door een wereldwijd netwerk van gecodeerde servers te leiden, kunnen gebruikers in volledige anonimiteit op internet surfen, waardoor hun online vrijheid en veiligheid worden gewaarborgd.

Bovendien dient het als een essentieel middel om de censuur en belemmeringen te omzeilen die sommige regeringen en ISP's opleggen aan internettoegang.

Geen wonder dat Tor de favoriete keuze is geworden van journalisten, activisten, klokkenluiders en iedereen die hun recht op onbelemmerde en veilige toegang tot het digitale rijk koestert.

2. KeePass – is een echt wondermiddel voor problemen met identiteitsbeheer. Als gratis en open-source wachtwoordbeheerder vergemakkelijkt het de aanmaak en opslag van sterke en complexe wachtwoorden voor een groot aantal accounts en services.

Door gebruik te maken van een robuust coderingsmechanisme, zorgt het ervoor dat de wachtwoorden veilig en ontoegankelijk blijven voor iedereen behalve de gebruiker.

Maar dat is niet alles KeePass beschikt ook over een reeks handige functies, zoals automatisch typen, wachtwoordgenerator en plug-ins, die bijdragen aan de veelzijdigheid en bruikbaarheid ervan.

3. Metasploit – is een onmisbaar hulpmiddel voor het uitvoeren van uitgebreide en grondige penetratietesten.

Het stelt professionals in staat om kwetsbaarheden in een grote verscheidenheid aan systemen en netwerken te identificeren en te exploiteren, waardoor ze robuuste verdedigingsstrategieën kunnen ontwikkelen en implementeren.

Van webgebaseerde applicaties tot servers en netwerken, Metasploit biedt ongeëvenaarde veelzijdigheid en flexibiliteit, waardoor gebruikers real-world aanvallen kunnen simuleren en het risiconiveau van hun systemen kunnen beoordelen.

Shanal Aggarwal – TechAhead

Shanal Aggarwal

Als het gaat om het beschermen van online privacy en veiligheid, zijn hier mijn top drie aanbevelingen:

1. Virtueel particulier netwerk (VPN)

Een VPN versleutelt je internetverkeer en leidt het via een externe server, waardoor het voor niemand moeilijk wordt om je gegevens te onderscheppen. Het is een essentiële tool voor het beschermen van uw online privacy en veiligheid.

2. Wachtwoordbeheerder

Wachtwoordbeheerders genereren en bewaren unieke wachtwoorden voor elk van uw online accounts, zodat elk account een sterk en uniek wachtwoord heeft.

Dit elimineert het risico van hergebruik van wachtwoorden en maakt het voor hackers veel moeilijker om toegang te krijgen tot uw accounts.

3. Twee-factorenauthenticatie (2FA)

2FA biedt een extra beveiligingslaag die verder gaat dan alleen een wachtwoord. Het vereist dat gebruikers een tweede vorm van identificatie opgeven, zoals een vingerafdruk of een code die naar hun telefoon wordt gestuurd, voordat ze toegang krijgen tot een account.

Dit maakt het voor hackers veel moeilijker om toegang te krijgen tot uw accounts, zelfs als ze uw wachtwoord hebben.

Over het algemeen werken deze drie tools samen om een ​​alomvattende benadering van online beveiliging te bieden. Bij TechAhead werken we met cyberbeveiligingsexperts die deze tools kunnen implementeren om de gegevens van onze klanten veilig te houden.

Ovidius Cical – Cyschaal

Ovidius Cical

Als het gaat om het beschermen van privacy en veiligheid online, VPN bovenaan de lijst.

Een VPN is een tool die uw internetverbinding versleutelt en deze via een server in een ander land leidt, waardoor het voor hackers, overheden of andere derde partijen moeilijker wordt om uw online activiteiten te volgen.

VPN's kunnen worden gebruikt om uw persoonlijke gegevens te beschermen, uw locatie te maskeren en toegang te krijgen tot geografisch beperkte inhoud.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel deze tools effectief kunnen zijn, het net zo belangrijk is om veilige surfgewoonten te oefenen en rekening te houden met de informatie die online wordt gedeeld.

Scott Reuzel – IS&T

Scott Lard

Een Virtual Private Network (VPN) is een van de beste tools om dit te bereiken.

Uw apparaat en internet zijn veilig en versleuteld verbonden door een VPN, waardoor de privacy van uw online transacties wordt gegarandeerd en ze worden beschermd tegen hackers en andere kwaadwillende partijen.

U kunt een VPN gebruiken om toegang te krijgen tot internet zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat uw gegevens worden gehackt of onderschept. Uw IP-adres en locatie kunnen ook worden verborgen, wat een extra beveiligingslaag en privacy toevoegt.

Bovendien kan een VPN u helpen geografische beperkingen en censuur te omzeilen om toegang te krijgen tot inhoud die in uw regio mogelijk beperkt is.

Over het algemeen is een VPN een noodzakelijke tool voor iedereen die online veilig wil blijven.

Zelfs bij werken op afstand zijn netwerkgrenzen nog steeds belangrijk een firewall met diagnostische tools en de mogelijkheid om verkeer te snuiven is gewoon een must.

Deze zijn van onschatbare waarde voor het opsporen van problemen met toegang op afstand, het vinden van geïnfecteerde systemen en algemene probleemoplossing. Als je een technische tool nodig hebt, is dit nummer één. Maar het is slechts een deel van een grotere puzzel.

Er zal nooit een technologie zijn die het ouderwetse menselijke oordeel kan vervangen. Ik gebruik natuurlijk een spamfilter – het vangt de meeste maar niet alle phishing-probes op. Maar ik vang degenen op die de geautomatiseerde spamfilters missen. En ik let op welke websites ik bezoek.

Antivirus software is altijd handig. Maar zelfs de beste antiviruspakketten vangen alleen bekende handtekeningen op.

Antivirusbedrijven zijn echter toonaangevend in het vinden en decoderen van de nieuwste aanvallen. Dus, steun ze door hun producten te gebruiken. Ik hou van Sophos. Maar anderen zijn ook goed.

Amir Tarighat – Agentschap

Amir Tarighat

Als iemand op zoek is naar de hoogste niveaus van privacy, Ik raad aan om een ​​Qubes OS-computer te gebruiken die via Tor draait.

Qubes OS voert elke applicatie of elk venster uit op een afzonderlijke virtuele machine, wat betekent dat u twee afzonderlijke Firefox-exemplaren op twee afzonderlijke virtuele machines kunt laten draaien.

Dus ik kan er een hebben die mijn online bankieren beheert en een die is verbonden met een sociale media-account en geen van beide zou aan elkaar "gerelateerd" zijn, zelfs als ze vingerafdrukken zouden hebben.

Al uw browserverkeer is volledig privé en staat los van elk besturingssysteem en is niet aan elkaar gekoppeld.

Tom Kirkham- Kirkham Iron Tech

Tom Kirkham

De beste tools om privacy te beschermen wanneer u online bent, zijn wachtwoordmanagers, VPN's en MFA.

Wachtwoordmanagers maakt unieke, extreem moeilijk te decoderen wachtwoorden die hackers niet kunnen raden.

VPN's stellen u in staat privé gegevens over te dragen via een wifi-netwerk, en MFA is cruciaal voor het opzetten van een diepgaande verdedigingsbenadering van uw beveiliging.

MFA helpt uw ​​privacy te beschermen als de andere twee systemen uitvallen.

Zonder ten minste twee van die tools bent u ongeveer 3 minuten verwijderd van een hacker die uw accounts binnendringt, uw wachtwoorden wijzigt en u buitensluit. Ze handelen snel en zijn meedogenloos.

Afronden

We hopen dat dit overzicht van experts u een meer diepgaand inzicht heeft gegeven in de wereld van cyberbeveiliging.

Door de aanbevelingen van de cyberbeveiligingsexperts in dit artikel te implementeren, kunt u proactieve maatregelen nemen om uw online privacy en veiligheidsbescherming te waarborgen.

Van VPN's naar gecodeerde berichten-apps, Cloud Storage, antivirus en wachtwoord managers je weet nu wat de beste tools en apps zijn die beschikbaar zijn om je online veilig te houden.

Bedankt aan alle experts die hebben bijgedragen aan deze expert roundup! Onthoud dat de eerste stap om uw online privacy te beschermen, is om uzelf te onderwijzen, dus blijf op de hoogte en blijf veilig.

Bekijk ook eens onze overzicht van experts op het gebied van AI-tools.

Home » Online beveiliging » 20+ cyberbeveiligingsexperts delen de beste tools voor online privacy en beveiliging

Blijf geïnformeerd! Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Abonneer u nu en krijg gratis toegang tot handleidingen, tools en bronnen die alleen voor abonnees zijn bedoeld.
U kunt zich op elk moment afmelden. 🔒 Uw gegevens zijn veilig. Voor meer details, zie onze Privacybeleid.
Blijf geïnformeerd! Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Abonneer u nu en krijg gratis toegang tot handleidingen, tools en bronnen die alleen voor abonnees zijn bedoeld.
U kunt zich op elk moment afmelden. Uw gegevens zijn veilig. Voor meer details, zie onze Privacybeleid.
Blijf geïnformeerd! Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Abonneer u nu en krijg gratis toegang tot handleidingen, tools en bronnen die alleen voor abonnees zijn bedoeld.
Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief
U kunt zich op elk moment afmelden. 🔒 Uw gegevens zijn veilig. Voor meer details, zie onze Privacybeleid.
Mijn bedrijf
Blijf op de hoogte! Schrijf je in op onze nieuwsbrief
???? Je bent (bijna) ingeschreven!
Ga naar je e-mailinbox en open de e-mail die ik je heb gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.
Mijn bedrijf
U bent geabonneerd!
Bedankt voor uw abonnement. We versturen elke maandag een nieuwsbrief met inzichtelijke data.