NordVPN Review (Är det fortfarande ett toppval för integritet och säkerhet 2023?)

Skriven av
in VPN

Vårt innehåll är läsarstödt. Om du klickar på våra länkar kan vi tjäna en provision. Hur vi granskar.

NordVPN är en av de absolut bästa VPN:erna på marknaden när det kommer till säkerhet, integritet, hastighet ... och billiga planer. Den kommer packad med fantastiska funktioner för internetsäkerhet och integritet. Här i denna NordVPN-recension kommer jag att gå igenom varje funktion i detalj, så fortsätt läsa!

Från $ 3.99 per månad

Få 59 % RABATT + 3 GRATIS månader

Key Takeaways:

NordVPN tillhandahåller starka säkerhets- och integritetsfunktioner, inklusive minimal dataloggning, stark kryptering och en no-logg-policy som gör den idealisk för säkerhetsmedvetna användare.

NordVPN är baserat i Panama, som inte ingår i någon övervakningskoalition, och kan inte tvingas lämna över information till regeringar eller företag.

Även om NordVPN har ett attraktivt och användarvänligt gränssnitt kan det ha vissa nackdelar, såsom statiska IP-adresser, extra program som måste installeras om manuellt och problem med mjukvaruuppgraderingar på Apple-enheter. Dessutom kan det vara en utmaning för vissa användare att konfigurera och konfigurera OpenVPN på din egen router.

NordVPN Review Summary (TL; DR)
Betyg
Klassad 4.3 av 5
(18)
Priser
Från $ 3.99 per månad
Gratis plan eller prövning?
Nej (men en 30-dagars återbetalningspolicy utan frågor)
Servrar
5300 + servrar i 59 länder
Loggningspolicy
Nollloggar-policy
Baserat i (jurisdiktion)
Panama
Protokoll / Encryptoin
NordLynx, OpenVPN, IKEv2. AES-256-kryptering
torrenta
P2P -fildelning och torrentning tillåten
streaming
Ström Netflix USA, Hulu, HBO, BBC iPlayer, Disney+, Amazon Prime och mer
Support
24/7 livechatt och e -post. 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti
Funktioner
Privat DNS, dubbel datakryptering och lökstöd, Ad & malware blockerare, Kill-switch
Nuvarande affär
Få 59 % RABATT + 3 GRATIS månader

A VPN eller virtuellt privat nätverk, tillåter användare att ansluta till ett annat nätverk via Internet på ett säkert sätt.

VPN kan användas för att komma åt regionlåsta webbplatser, skydda dina surfaktiviteter på öppet Wi-Fi från allmän granskning och mycket mer.

Men med ett överflöd av VPN att välja mellan, hur kan du hitta den bästa? I denna NordVPN granskning, kommer du att lära dig om det är rätt VPN för dig.

nordvpn hemsida

NordVPN -fördelar och nackdelar

Vid sidan av huvudfunktionerna, låt oss ta en titt på några av för- och nackdelarna

NordVPN -proffs

  • Minimal dataloggning: NordVPN loggar bara det minsta av information, inklusive e -post, betalningsuppgifter och kundsupportkontakter.
  • Beläget i Panama: NordVPN är baserat i Panama. Det ingår således inte i koalitionerna Five Eyes, Nine Eyes eller 14 Eyes och kan därför inte tvingas överlämna information till regeringar och företag.
  • Starka krypteringsstandarder: NordVPN använder guldstandarden för kryptering
  • Ingen loggpolicy: Policyn utan loggning gör den idealisk för säkerhetsmedvetna användare. Användargränssnittet är fantastiskt och det har förbättrats dramatiskt.
  • Premium design: NordVPNs applikationer för Windows, Mac, Android-app, iOS-app och Linux har ett premiumutseende och ansluter blixtsnabbt.
  • Sex samtidiga anslutningar: NordVPN kan säkra upp till 6 enheter samtidigt, mer än de flesta VPN: er.
  • Fungerar felfritt med Netflix och Torrenting

NordVPN-kons

  • Statiska IP -adresser: Intressant nog förblev vår IP -adress densamma för varje gång vi kopplade till NordVPN, medan de använder delade IP -adresser var detta intressant att bevittna
  • Ytterligare programvara: NordVPN installerar specifika extra program som måste installeras om manuellt. När du har kopplat bort från NordVPN kan deras programvara fysiskt förstöra din nätverksanslutning.
  • Installationsproblem på iOS: I veckor kan programuppgraderingar på Apple-enheter misslyckas med felet "det går inte att ladda ner". Vi är inte säkra på om detta är återkommande eller inte, men något att vara medveten om.
  • Konfigurera och ställa in OpenVPN själv router är inte användarvänlig.
GIV

Få 59 % RABATT + 3 GRATIS månader

Från $ 3.99 per månad

NordVPN-funktioner

En anständig VPN-leverantör kommer att erbjuda dig en säker, krypterad tunnel via vilken du kan skicka och ta emot webbdata. Ingen kan titta genom tunneln och komma åt din onlineinformation.

Därför litar miljontals människor över hela världen på NordVPN, en lättanvänd VPN-programvara för Windows, Android, iOS och Mac. Det skyddar dig mot snokande reklam, skrupelfria skådespelare och invasiva internetleverantörer när du är online.

nordvpn -funktioner

Så om du vill känna dig trygg när du använder offentligt Wi-Fi är NordVPN en av bästa VPN: er att använda. Skydda din onlineanslutning och håll din webbläsarhistorik hemlig samtidigt som du kommer åt personliga uppgifter eller företagsfiler privat. Nedan har jag listat några av NordVPNs funktioner:

  • Stor krypterings- och loggningspolicy
  • 24 / 7 kundsupport
  • Massor av tillägg
  • Bitcoin-betalningar
  • Innehåll och streamingåtkomst
  • P2P -delning tillåten
  • VPN -servrar över hela världen
  • Nästa generations kryptering
  • Strikt policy för inga loggar
  • Hotskydd
  • nät
  • Dark Web Monitor
  • DubbelVPN
  • Automatisk dödsbrytare
  • DNS-läckageskydd
  • Lök över VPN
  • Stöd för streaming
  • SmartPlay
  • Blixtens hastighet
  • Säkra upp till 6 enheter samtidigt
  • Dedikerad IP-adress
  • VPN-appar för olika enheter
  • Webbläsarproxytillägg
  • 24 / 7 kundsupport

Med introduktionen ur vägen, låt oss ta en titt på allt det där NordVPN har att erbjuda.

Hastighet och prestanda

När du besöker NordVPN: s webbplats, konfronteras du direkt med skrytet att det är ”Världens snabbaste VPN. ” Det är uppenbart att NordVPN känner att det har fungerat bra i handen. Och som det visar sig är det påståendet rätt.

Inte bara är NordVPN snabb, men på grund av den nyligen lanserade NordLynx -protokoll, de är verkligen det snabbaste VPN-nätverket på marknaden. Vi var nöjda med NordVPNs hastigheter på dess utländska servrar. I vårt hastighetstest minskade knappast uppladdningshastigheten och nedladdningshastigheten oavsett var vi var anslutna till.

nordvpn hastighetstest

Det kunde fortfarande sända utan latens, bläddra och till och med spela spel på vissa servrar. NordVPNs nedladdningshastigheter flammar snabbt och konsekvent så över hela linjen. Det finns inte en enda server som har testats avsevärt bakom de andra.

Uppladdningshastigheterna är stora och lika stabila. Resultaten sätter den högsta prestandan för NordVPN: s NordLynx-protokoll på full show, och det är extremt anmärkningsvärt.

Oavsett om du oroar dig mer för nedladdningar eller uppladdningar, är detta utan tvekan ett VPN -företag som borde ligga högst upp på din lista.

nordvpn hastighet före
nordvpn hastighet efter

Stabilitet - Ska jag förvänta mig att VPN -anslutningen sjunker?

När du utvärderar VPN: er är det viktigt att ta hänsyn till hastigheten, såväl som stabiliteten och konsistensen av den hastigheten, för att säkerställa att ingen betydande hastighetsförlust inträffar och att du har en utmärkt onlineupplevelse. Chansen för ett anslutningsfel är liten om du använder NordVPN.

Vi har testat NordVPNs stabilitet över flera servrar och har inte märkt några anslutningsförluster, även om vissa kunder tidigare har upplevt detta problem, som nu har åtgärdats.

Läckageprov

Under våra tester gick vi också för att se om de hade IP- eller DNS-läckor. Lyckligtvis inträffade ingen av dem. Dessutom testade vi kill-switchen och det fungerade också perfekt. Båda dessa är viktiga eftersom du inte vill att din identitet av misstag sipprar ut.

Enheter som stöds

Vi har haft nöjet att testa NordVPN på en Windows-dator, iOS-telefon och Android-surfplatta. Vi är glada att kunna säga att det har fungerat felfritt på dem alla.

nordvpn-enheter

Allt som allt stöder NordVPN alla huvudoperativsystem för stationära datorer (Windows, macOS, Linux) och för mobila enheter (Android och iOS). Dessutom har den ett plugin för webbläsarna Chrome och Firefox. 

Tyvärr, inget Microsoft Edge -stöd men vi tror att vi kan förbise det. Slutligen har den en rad manuella inställningsalternativ för trådlösa routrar, NAS -enheter och andra plattformar.

Samtidiga anslutningar-Multi-Platform-skydd

En användare kan länka upp till 6 konton under ett NordVPN-abonnemang. Dessutom är VPN-programmet tillgängligt för en mängd olika plattformar, inklusive Mac och andra Apple-enheter, Windows och Android.

nordvpn flera enheter

Detta gör att kunder kan dra nytta av NordVPN:s skydd oavsett vilken enhet de använder.

Streaming & Torrenting

NordVPN är ett fantastiskt alternativ om du vill använda ett VPN för säker torrenting. De tillhandahåller inte bara P2P-specifika servrar, utan de har också verktygen du behöver för anonym och säker torrenting. Detta inkluderar bland annat en ständigt viktig kill switch. Vi kommer dock att täcka detta mer i detalj senare.

När det gäller streaming utmärker sig NordVPN också. De har ett stort utbud av blockeringsfunktioner. Allt från Netflix till Hulu och mer.

Amazon Prime VideoAntenn 3Apple tv +
BBC iPlayerBein SportsCanal +
CBCKanal 4Knaster
Crunchyroll6playDiscovery +
Disney +DR -TVDStv
ESPNFacebookfuboTV
Frankrike TVballongspelgmail
GoogleHBO (Max, Now & Go)Hotstar
HuluInstagramIPTV
KodiLocastNetflix (USA, Storbritannien)
Nu TVORF TVPåfågel
PinterestProSiebenraiplay
Rakuten vikiShowtimeSky Go
SkypeSlingSnapchat
SpotifySVT PlayTF1
tinderTwitterWhatsApp
wikipediaVuduYoutube
Zattoo

De har som sagt bra hastigheter så du behöver inte oroa dig för buffring eller liknande.

Serverplatser

Med 5312-servrar i 60-länder, NordVPN har ett av de största servernätverken för något VPN-företag. Endast Privat Internetuppkoppling har fler servrar än så här. Så det är en vinst för NordVPN.

NordVPN erbjuder också utmärkt geografisk variation. NordVPN har dig täckt om du inte försöker ansluta till ett litet ö-land mitt i havet.

Deras servrar finns främst i Europa och Amerika, men du kan hitta dem över hela världen.

nordvpn-servrar

24 / 7 Kundsupport

NordVPN hade olika kundservicealternativ, inklusive ett chattalternativ tillgängligt 24 timmar om dygnet, e -postassistans och en sökbar databas. NordVPN erbjuder en 30-dagars pengarna-tillbaka försäkran; vi gick till deras FAQ -webbplats och granskade själva deras integritetspolicy.

Det enda de saknade i kundsupport var ett telefonnummer, vilket inte är nödvändigt men skulle vara trevligt. Sammantaget ger NordVPN en trevlig blandning av resurser.

stöd för nordvpn

Säkerhet & Sekretess

När det gäller VPN är säkerhet och integritet av största vikt. När du ansluter till NordVPN, döljs dock denna data och webbplatserna du surfar och de objekt du laddar ner.

Låt oss ta en titt på alla åtgärder som NordVPN vidtar för att hålla dig säker och privat i vilda västern av internet.

Protokoll som stöds

OpenVPN, IKEv2/IPSec och WireGuard är bland VPN-protokollen som stöds av NordVPN. , alla med sina egna fördelar och nackdelar. Generellt sett rekommenderar vi håller sig till OpenVPN.

OpenVPN är en robust och pålitlig del av öppen källkod för att upprätta en robust och skalbar VPN-anslutning. Detta system är också ganska flexibelt eftersom det kan fungera med både TCP- och UDP-portar. NordVPN anställer AES-256-GCM-kryptering med en 4096-bitars DH-nyckel för att skydda användarinformation.

NordVPN:s appar använder nu OpenVPN som standardprotokoll, och företaget uppmuntrar det till säkerhetsmedvetna kunder. Användningen av kraftfulla kryptografiska metoder och nycklar i IKEv2/IPSec förbättrar säkerheten och integriteten.

De genomför IKeV2/ IPSec med Next Generation Encryption (NGE). AES-256-GCM för kryptering, SHA2-384 för integritet och PFS (Perfect Forward Secrecy) med 3072-bitars Diffie Hellman.

WireGuard nyckeln är det senaste VPN-protokollet. Det är resultatet av en utdragen och rigorös akademisk procedur. Det syftar till att skydda kundernas integritet ytterligare och spelar den senaste kryptografi. Detta protokoll är snabbare än OpenVPN och IPSec, men det har kritiserats för sin brist på integritetsskydd, varför NordVPN utvecklade sin nya NordLynx -teknik.

nordlynx kombinerar WireGuards snabba hastigheter med NordVPNs egenutvecklade dubbla nätverksadressöversättningsteknik (NAT) för att ytterligare skydda kundernas integritet. Men eftersom det är en stängd källa skulle vi vara försiktiga med att använda den.

Jurisdiktionsland

NordVPN är baserat i Panama och verkar där (verksamheten har också verksamhet utomlands), där inga regler kräver att företaget behåller data under en längre tid. Om det utfärdas, hävdar företaget att det endast skulle följa en rättslig ordning eller stämning godkänd av en panamansk domare.

Ingen logg

nordvpn ingen logg

NordVPN garanterar en strikt no-logs policy för sina tjänster. Enligt NordVPNs användaravtal registreras inte anslutningstidstämplar, aktivitetsinformation, utnyttjad bandbredd, trafikadresser och webbläsardata. Istället sparar NordVPN ditt senast infogade namn och tid, men bara i 15 minuter efter att du kopplat från VPN.

CyberSec Adblocker

NordVPN CyberSec är en avancerad teknisk lösning som ökar din säkerhet och integritet. Det skyddar dig från onlinerisker genom att blockera webbplatser som är kända för att innehålla skadlig programvara eller nätfiske.

Dessutom NordVPN CyberSec - adblockerare funktionen eliminerar irriterande blinkande reklam, så att du kan surfa snabbare. NordVPN -applikationerna för Windows, iOS, macOS och Linux ger komplett CyberSec -funktionalitet. Du kan aktivera detta från inställningsdelen av programvaran och apparna.

Tyvärr blockerar inte CyberSec annonser i appar på grund av Apples och Androids butiksregler. Det fortsätter dock att skydda dig från att besöka farliga webbplatser.

Lök över VPN

Lök över VPN är en särskiljande egenskap som kombinerar fördelarna med TOR och VPN. Den krypterar dina data och döljer din identitet genom att dirigera den via lökenätet.

Volontärer från hela världen driver TOR-servrarna. Även om det är ett fantastiskt sekretessverktyg, har det några nackdelar. TOR-trafik kan lätt identifieras av Internetleverantörer, nätverksadministratörer och regeringar, och det är också ganska långsamt.

Du kanske inte vill ha dina data i händerna på en slumpmässig individ halvvägs över världen, även om den är krypterad. Med NordVPNs Onion Over VPN-funktionalitet kan du njuta av alla fördelarna med Onion-nätverket utan att behöva ladda ner Tor, visa dina handlingar eller lita på anonyma servrar.

Innan den sänds över Onion -nätverket går trafiken genom den vanliga NordVPN -krypteringen och omdirigeringen. Som ett resultat kan inga snokare övervaka dina aktiviteter och inga lök -servrar kan ta reda på vem du är.

Kill Switch

Du har nu möjlighet kill switch kommer att stänga av all onlineaktivitet på dina enheter om anslutningen av VPN avbryts ens för en sekund, vilket säkerställer att ingen av dina personliga uppgifter någonsin exponeras online.

NordVPN, som alla VPN-företag, förlitar sig på servrar för att tillhandahålla en säker anslutning över din dator och Internet. När du använder en proxyserver ersätts din IP-adress med servern du är ansluten till. En kill switch ingår också med NordVPN.

När du tappar din VPN-anslutning används en kill-switch för att stoppa program eller avsluta internetanslutningen. Även om misslyckade anslutningar är ovanliga, kan de avslöja din IP-adress och plats när du torrentar. Kill-switchen kommer att stänga av din BitTorrent-klient så snart anslutningen bryts.

Dubbel VPN

Om du är orolig för din integritet och datasäkerhet online, är NordVPN unikt Dubbel VPN funktionalitet kan passa dig bra.

Istället för att kryptera och tunnla dina data en gång gör Double VPN det två gånger, skickar din begäran via två servrar och krypterar den med olika nycklar vid varje. Eftersom information överförs via två servrar du väljer, är det nästan omöjligt att spåra den tillbaka till källan.

dubbel vpn

Fördunklade servrar

För att undvika att VPN förbjuder och filtrerar använder NordVPN obfuscated servrar. Informationen vi överför när vi är anslutna till ett VPN är säkrad. Det betyder att ingen kan se vad vi gör online, till exempel vilka webbplatser eller tjänster vi använder eller vilken data vi laddar ner.

Som ett resultat är VPN -användning starkt reglerad eller förbjuden i många regioner globalt, inklusive Kina och Mellanöstern. Genom att använda en förhindrar vi internetleverantörer och regeringar från att övervaka vår internetaktivitet och begränsar den information vi har tillgång till.

Eftersom VPN -anslutningen är förklädd till vanlig internettrafik, tillåter serverdunkel att den kan kringgå alla censorer eller begränsningar som försöker stoppa den.

Osynlighet på LAN

NordVPN har en inställning för dig osynlig på LAN (lokala nätverk). Detta ändrar dina nätverksinställningar så att din enhet inte kan upptäckas av andra användare som använder nätverket. Detta är särskilt användbart i offentliga utrymmen.

nät

Meshnet är en funktion som låter dig ansluta till andra enheter direkt över krypterade privata tunnlar.

Meshnet drivs av NordLynx – en anständig teknik byggd kring WireGuard och förbättrad med sekretesslösningar. Denna grund säkerställer högklassig säkerhet för alla anslutningar mellan enheter via Meshnet.

nät
  • Privata och säkra punkt-till-punkt-anslutningar
  • Ingen konfiguration behövs
  • Stöder trafikdirigering
GIV

Få 59 % RABATT + 3 GRATIS månader

Från $ 3.99 per månad

Extra

NordVPN tillhandahåller några ytterligare tjänsters som du kan köpa.

North Pass

nordpass hemsida

North Pass är NordVPNs lösenordshanterare. Det är en anständig produkt med många funktioner. Men för tillfället rekommenderar vi att du håller dig till en dedikerad lösenordshanterare. Dessa kan vara dyrare, men deras utvecklingsteam är fokuserade på att bara utveckla en bra lösenordshanterare. 

NorthLocker

NorthLocker är en krypterad molnlagringsplattform som tillhandahåller en hotskyddsfunktion för dina filer och dokument. NordLocker är inte molninfrastruktur; därför lagras dina filer aldrig där.

nordlocker hemsida

Istället kan du spara dem säkert var du än väljer - molnet, din dator, en extern hårddisk eller en flash -enhet. Du tappar kontrollen över en fil när du överför den till webben. Majoriteten av molnleverantörer låter sina datorer se och behandla dina data.

Det betyder att du aldrig kommer att veta om dina uppgifter har lästs utan din tillåtelse eller delas med tredje part. Men det finns ett sätt att undvika detta: end-to-end-kryptering.

Du kan behålla kontrollen över dina data genom att kryptera dem med NordLocker innan du överför dem till molnet. Du kan koppla av med vetskapen om att din krypterade data är säker och sund i molnet.

NordLayer

NordLayer är en virtuell privat nätverkstjänst (VPN) som erbjuds av NordVPN. Den är designad för att ge säker och snabb åtkomst till internet, med hjälp av proprietär teknologi och NordVPNs omfattande servernätverk.

nordlayers hemsida

NordLayer är speciellt skräddarsytt för att möta företagens behov och tillhandahåller avancerade säkerhetsfunktioner som nollförtroendenätverk, krypterad trafiksegmentering och hantering av identitetsåtkomst.

Dessutom erbjuder NordLayer sömlös integration med NordVPNs andra tjänster som NordPass och NordLocker, vilket ger företag en allt-i-ett-säkerhetslösning.

Om NordVPN

NordVPN är ett pålitligt val med många funktioner som uppfyller många av våra kriterier för ett bra VPN. Det faktum att de är baserade i Panama, där de inte är föremål för någon övervakning, är grädden på moset.

År 2012 lanserade "fyra barndomsvänner" NordVPN, en tjänsteleverantör för personligt virtuellt privat nätverk (VPN). NordVPN har nu över 5,000 servrar spridda över mer än 60 länder.

Vem äger egentligen NordVPN?

Tesonet har flera partners, inklusive NordVPN. Tesonet levererade NordVPN rådgivningstjänster inom internethandel och prestationsbaserad marknadsföring innan han förvärvade företaget.

tesonet

Även om Tesonet äger NordVPN är de två företagen huvudsakligen autonoma, med NordVPN baserat i Panama och Tesonet i Litauen.

NordVPN har alltid varit engagerad i att bevara sina kunders integritet, och dess partnerskap med Tesonet har ingen betydelse för det åtagandet.

I USA och de flesta demokratiska länder, som Europa, är det helt lagligt att använda en VPN. Det betyder inte att om du använder ett VPN för att utföra olagliga handlingar bryter du inte mot lagen – du bryter fortfarande mot lagen.

Medan VPN är tillåtna i USA, reglerar eller till och med förbjuder mindre demokratiska länder som Kina, Ryssland, Nordkorea och Kuba att använda VPN.

Använda NordVPN

Så med alla viktiga funktioner i NordVPN ur vägen, låt oss titta på hur lätt det är att använda. Personligen tycker jag att det är ungefär som att använda vilken som helst VPN-tjänst. Det finns några skillnader, men som alla de bästa VPN -leverantörerna håller de det enkelt.

En sak som störde oss är att för autentisering kräver de alltid att du loggar in på deras webbplats och sedan skickar det en token till appen eller programvaran. Detta verkar vara ett onödigt steg och även om vi inte är några säkerhetsexperter känns det också som en svag punkt i deras system.

På skrivbordet

På skrivbordet är NordVPN precis som vilket VPN som helst. Du kan enkelt ansluta till en valfri server eller snabbt ansluta till en specialserver (för P2P och lök).

Genom att komma åt inställningarna kan du ändra och komma åt alla artiklar som vi har nämnt i den här recensionen. Något besvikelse kan du inte ändra protokollet som din VPN-anslutning använder.

Men på det stora hela är appen snyggt sammanställd, strömlinjeformad och enkel för den genomsnittliga Joe att använda.

desktop

På mobilen

Genom sina innovativa och användarvänliga applikationer skyddar NordVPN-apparna även Android- och iOS-enheter.

Appens funktioner är mycket lika deras skrivbordsmotsvarigheter. Men de låter dig välja protokollet vilket är ett plus.

En intressant funktion är att du kan ställa in Siris röstkommandon för att hantera din VPN-anslutning. Ärligt talat tror jag att detta är mer av en gimmick än något annat, men ändå intressant att se.

Sammantaget en sömlös upplevelse också på mobilen.

mobil

NordVPN webbläsartillägg

Kunder kan ladda ner och använda ett tillägg för webbläsarna Firefox och Chrome från företagets webbplats. Även om man kan hävda att konsumenter inte behöver en webbläsares tillägg om NordVPN är konfigurerat och fungerar på deras dator, finns det tillfällen då användare föredrar ett tillägg.

nordvpn webbläsartillägg

Enligt tilläggets profilsida på Mozillas webbplats är NordVPN kompatibel med Firefox 42 eller senare. Den är bakåtkompatibel med nuvarande stabila versioner av webbläsaren och bör fungera korrekt med Firefox ESR också.

Chrome -användare kan ladda ner och installera Chrome-version av tillägget, som är kompatibelt med alla webbläsarversioner som stöds.

Den liknar mobilappen och fungerar sömlöst. Du kan till och med ställa in om du vill att webbplatser ska kringgå proxyn.

webbplatstillägg

NordVPN -planer och priser

En gång i månaden6 Månader1 år2 Years
$ 12.99 per månad$ 6.69 per månad$ 4.59 per månad$ 3.99 per månad

Få 59 % RABATT + 3 GRATIS månader besök NordVPN nu

NordVPN erbjuder en 30-dagars pengarna-tillbaka-försäkring, därför kunde vi fortfarande testa det utan risk.

Men vi var så nöjda med NordVPNs funktioner att vi aldrig tänkte på det. Om vi ​​hade tänkt annorlunda hade vi helt enkelt kontaktat kundsupporten för att börja avbrytningsprocessen.

NordVPN försåg oss med tre alternativ, från en månad till två år, med ett glidande avgiftsintervall. Alternativet från månad till månad med ett lågt åtagande är $12.99 varje månad. 

Du får tre månader gratis om du registrerar dig för två år, och den här planen kostar endast 89.04 USD i förskott eller 3.99 USD per månad. Den månatliga kostnaden för ettårsplanen är $4.59. Det är ett bra pris, och med tanke på utbudet av tjänster skulle vi vara villiga att gå med under en längre period.

Betalningsmetoder

Vi bryr oss inte om ett VPN stöder betalning med check, kreditkort eller till och med bankväxel, men vi är imponerade av att NordVPN, förutom kryptovalutor, accepterar kontantbetalningar i vissa områden. Du kan betala kontant på Fry's Electronics eller Micro Center om du bor i USA.

Företaget accepterar tre typer av kryptovalutor: Bitcoin, Ethereum och Ripple. Dessa två betalningsmetoder är viktiga eftersom de inte går att spåra. När allt kommer omkring, du letar efter ett VPN för att skydda din integritet, eller hur?

FAQ

Här är några vanliga frågor när

Är NordVPN den bästa VPN -leverantören?

NordVPN förtjänar en plats på vår lista över topp-VPN av olika anledningar, inklusive dess rykte som VPN med störst värde för dina pengar. Som en prestandahöjning gör NordVPNs SmartPlay-teknik det möjligt för den att uppnå det som så många andra VPN:er tycker är svårt: strömmande video.

Hur skyddar NordVPN användardata och säkerställer integritet?

NordVPN erbjuder en rad avancerade säkerhetsfunktioner för att skydda användardata, inklusive mörk webbövervakning, hotskydd och krypteringsprotokoll av militär kvalitet. Dess DNS-läckageskydd och kill switch-funktioner förhindrar dataläckor och säkerställer en säker surfupplevelse.

NordVPN erbjuder också säkerhetsverktyg för att hjälpa användare att undvika geografiska begränsningar och följa obligatoriska lagar om datalagring. VPN har granskats oberoende av tredjepartsföretag, vilket gav företaget en hög säkerhetspoäng. Med NordVPN kan användare vara säkra på att deras data skyddas av beprövade säkerhetsåtgärder och omfattande hotskydd.

Vilka funktioner erbjuder NordVPN för att förbättra användarnas VPN-upplevelse?

NordVPN tillhandahåller en rad funktioner för att förbättra användarnas surfupplevelser. De erbjuder en användarvänlig VPN-app, som är tillgänglig för stationära och mobila enheter, vilket ger användarna enkel åtkomst till VPN.

NordVPNs stora servernätverk säkerställer att användare har tillgång till en rad serverplatser, delade tunnelfunktioner och P2P-servrar perfekta för torrenting. Multi-hop-funktionen tillåter användare att dirigera sin trafik genom flera NordVPN-servrar för att lägga till ett extra lager av säkerhet.

Dessutom gör specialservrarna det lättare att komma åt streamingplattformar från olika platser. NordVPN innehåller också en automatisk anslutningsfunktion, som hjälper användare att ansluta automatiskt till den närmaste och minst upptagna servern.

Med NordVPN har användare tillgång till en varierad serverlista med avancerade funktioner och inställningar som gör deras VPN-upplevelse sömlös och säker.

Hur presterar NordVPN när det gäller anslutningshastigheter, och vilka funktioner erbjuder det för att förbättra hastighet och prestanda?

NordVPN är känt för att tillhandahålla snabba och stabila anslutningshastigheter, vilket gör det till ett utmärkt val för streaming, spel och andra bandbreddskrävande aktiviteter. Det erbjuder användarna en rad hastighetstester, som hjälper dem att bestämma den bästa serverplatsen, och deras nedladdningshastigheter är konsekvent höga.

NordVPN erbjuder också användare möjligheten att ansluta till dedikerade spelservrar, vilket kan bidra till att förbättra spelupplevelsen. Med NordVPN kan användare förvänta sig minimala hastighetssänkningar när de surfar, och dess avancerade funktioner hjälper till att optimera prestanda och hastighet för att säkerställa en exceptionell surfupplevelse.

Kan NordVPN hjälpa användare att komma åt sina favoritströmningssajter och TV-program?

Ja, NordVPN tillåter användare att kringgå geografiska begränsningar och få tillgång till streamingtjänster från hela världen. Användare kan ansluta till ett antal servrar i länder där deras önskade streaming-sajt är tillgänglig, och deras plats kommer att vara maskerad, vilket gör att det verkar som om de befinner sig i det landet.

NordVPN stöder ett brett utbud av streamingtjänster, inklusive Netflix, Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime och mer. Användare kan enkelt avblockera sina önskade streamingsidor och titta på sina favorit-TV-program, oavsett var de är i världen.

NordVPNs snabba anslutningshastigheter och stora servernätverk gör att användare kan njuta av streaming i hög upplösning utan någon buffring eller fördröjning. Sammantaget är NordVPN ett utmärkt val för användare som vill ha problemfri och säker tillgång till sina favoritströmningssajter och TV-program.

Har NordVPN mobil- och stationära appar för användare med olika operativsystem?

Ja, NordVPN erbjuder användarvänliga VPN-appar för en rad olika operativsystem, inklusive Windows, macOS, Android och iOS. Desktop-apparna är enkla att använda och funktionsrika, och ger användarna avancerade funktioner som delad tunnelering, dubbel VPN, obfuskation och mer.

NordVPNs mobilappar är lika intuitiva och erbjuder användarna en rad säkerhetsfunktioner och obegränsad bandbredd. VPN-leverantören har också en app tillgänglig för Android TV, som låter användare få tillgång till NordVPN-tjänsten på en större skärm för deras underhållningsbehov.

Sammantaget erbjuder NordVPN en rad användarvänliga VPN-appar för att stödja användare på olika enheter och operativsystem, vilket ger sömlöshet och flexibilitet.

Vilka tjänster och supportalternativ erbjuder NordVPN sina användare?

NordVPN har en rad tjänster och supportalternativ tillgängliga för användare, vilket gör det till en av de mest pålitliga VPN-leverantörerna på marknaden. NordVPN prioriterar användarsäkerhet med sin Nord Security Suite, som inkluderar VPN, lösenordshanterare och säkerhetsverktyg.

De erbjuder också chatt- och e-postsupport till sina användare, bemannade av kunniga VPN-experter som är tillgängliga 24/7 för att hjälpa till med eventuella problem som uppstår. NordVPN är ett av de mest framstående företagen i VPN-branschen, efter att ha fått ett pålitligt rykte och en stor kundbas.

Användare kan hitta svar på många frågor genom att söka i NordVPNs vanliga frågor, som täcker ett brett spektrum av ämnen relaterade till NordVPN. Sammantaget tillhandahåller NordVPN ett omfattande utbud av tjänster och supportalternativ för att säkerställa att dess användare får bästa möjliga upplevelse av deras VPN.

Vilka andra VPN -leverantörer bör jag överväga?

Du kan också överväga följande VPN som ett alternativ till NordVPN; ExpressVPN, Surfshark, Hotspot Shield, privat internetåtkomst, CyberGhost

Kan jag spåras med NordVPN?

NordVPN övervakar, samlar inte in eller avslöjar någon av dina personuppgifter. Det har inget med dem att göra. NordVPN har bara tillräckligt med information om dig för att tillhandahålla den tjänst du förväntar dig - och inget mer.

Är NordVPN lagligt och pålitligt?

NordVPN tjänar regelbundet höga betyg från välrenommerade källor. NordVPN har röstats fram till den främsta VPN-branschen av många recensenter för sin starka attityd för integritet och funktioner. Så ja, NordVPN är 100% legitimt.

Vilka betalnings- och prenumerationsalternativ är tillgängliga för NordVPN-användare?

NordVPN erbjuder ett brett utbud av betalningsalternativ för att tillgodose olika användare, inklusive stora kreditkort som Visa, Mastercard och American Express. Dessutom kan användare som föredrar andra betalningsmetoder betala via Bitcoin eller ACH-överföring.

NordVPN erbjuder också olika abonnemangsalternativ, allt från månad till månad till långsiktiga planer, som ger betydligt mer värde för engagerade långsiktiga användare. Användare kan också välja mellan olika nivåer, beroende på antalet samtidiga anslutningar de behöver, och har möjlighet att uppgradera eller nedgradera när som helst.

NordVPN tillhandahåller omfattande betalnings- och prenumerationsalternativ för att säkerställa flexibilitet, tillgodose användarnas behov och ge värde för varje användare.

Vilka andra funktioner och fördelar erbjuder NordVPN, utöver sina traditionella VPN-tjänster?

NordVPN tillhandahåller en rad ytterligare funktioner och fördelar för att förbättra användarupplevelsen. Den mörka webbmonitorn skannar den mörka webben efter användarens personliga information för att förhindra identitetsstöld. Dessutom kopplar dess internetkill-switch automatiskt bort webbtrafiken om VPN-anslutningen avbryts, vilket säkerställer användarnas integritet online.

NordVPN erbjuder också en lösenordshanterare, DNS-servrar och webbläsartillägg för att öka säkerheten online. NordVPNs holdingbolag, Tefincom SA, driver sina egna datacenter, som säkerställer att känslig användarinformation lagras internt och tillhandahåller transparensrapporter till sina användare.

VPN-leverantörens NAT-system tillåter användare att ansluta från samma IP-adress, vilket ger ett extra lager av säkerhet. NordVPNs "paus"-knapp säkerställer fullständig integritet på stationära datorer, och dess serverväxlingsfunktion möjliggör enkla och snabba serverbyten. Dessutom svarar den användarvänliga supportsidan på alla användares frågor, och NordVPN-webbplatsen har olika verktyg som färgscheman och världskartor för att optimera användarupplevelsen.

Betalningsalternativ för NordVPN inkluderar Google Betala, och användare kan också titta på videorecensioner, som hjälper dem att välja det bästa paketet för dem. NordVPN är ett utmärkt val för avancerade användare eftersom det håller användarnas webbtrafik inom en säker VPN-tunnel och skyddar dem från dataintrång och loggning av anspråk.

Sammanfattning – NordVPN-granskning för 2023

NordVPNs mobilapplikationer är bättre än andra VPN-leverantörer, och dess Windows-klient är vanligtvis ganska utmärkt – även om den har några konstiga egenheter, är de mindre och den är ganska användarvänlig överlag.

Det finns många användbara handledning för att hjälpa dig att organisera dig med VPN och utmärkt kundservice, vilket är underbart för de mindre tekniskt kunniga människorna där ute om de skulle få problem.

Ett stort nätverk av servrar fullbordar bilden, och NordVPN:s no-strings-attached 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti är också värt att nämna.

Om du inte är nöjd kan du begära återbetalning inom den första månaden. Överväga NordVPN ska vara en avancerad jack-of-all-trades VPN.

Det gör allt bra, och medan vissa konkurrenter kan prestera bättre på vissa områden om du vill att allt ska göras korrekt - och framför allt en konstant service - NordVPN sviker dig inte.

GIV

Få 59 % RABATT + 3 GRATIS månader

Från $ 3.99 per månad

Användarrecensioner

Besviken på hastigheten

Klassad 2 av 5
28 april 2023

Jag hade höga förhoppningar på NordVPN, men tyvärr var jag ganska besviken på hastigheten. Även om appen är lätt att använda och säkerhetsfunktionerna är imponerande, upptäckte jag att min internethastighet var betydligt långsammare när jag var ansluten till deras servrar. Detta gjorde det svårt att streama videor eller spela spel online. Jag hade också problem med att ansluta till vissa servrar, vilket var frustrerande. Sammantaget tror jag att NordVPN har mycket potential, men hastighetsproblemen var en dealbreaker för mig.

Avatar för Rachel Lee
Rachel Lee

Utmärkt VPN-tjänst

Klassad 5 av 5
Februari 28, 2023

Jag har använt NordVPN i över ett år nu, och det har varit en fantastisk upplevelse. Appen är enkel att använda och konfigurera, och jag har aldrig haft några problem med att ansluta till deras servrar. Jag har använt det på både min dator och min telefon, och det fungerar sömlöst på båda plattformarna. Hastigheten är bra, och jag har aldrig upplevt några märkbara nedgångar. Jag känner mig mycket säkrare online med NordVPN, och jag rekommenderar det starkt till alla som letar efter en pålitlig VPN-tjänst.

Avatar för Emily Smith
Emily Smith

Bästa streaming

Klassad 4 av 5
Maj 11, 2022

Att streama Netflix över Nord är lika snabbt som att inte använda ett VPN. Du kan inte se skillnad. Det enda jag inte gillar är att det ibland går långsamt eftersom de inte har många servrar. Men det är fortfarande den bästa jävla VPN på marknaden och är den snabbaste. Högt rekommenderad!

Avatar för Gerbern
Gerbern

Tittar på utländska filmer

Klassad 5 av 5
3 april 2022

Jag gillar att titta på utländska filmer och behöver en VPN för att se dem i mitt land på sajter som Netflix. Jag har provat 3 andra VPN-tjänster. Nord är den enda som inte ger eftersläpning när du streamar film.

Avatar för Aoede
Aoede

Bästa VPN som finns

Klassad 5 av 5
Mars 1, 2022

Jag köpte NordVPNs 3-årsplan efter att ha hört bra saker om dem från alla mina favorit YouTubers. Deras 3-årsplan är riktigt billig men jag trodde inte att den skulle vara så bra som de annonserar om att den ska vara. Men jag har bevisat fel! Det är den bästa VPN-tjänsten i stan. Deras servrar är mycket snabbare än någon annan VPN-leverantör där ute. Jag har provat många andra.

Avatar för Luca Smic
Luca Smic

Bästa VPN NÅGONSIN!

Klassad 5 av 5
Oktober 29, 2021

Jag har använt NordVPN i över 2 år nu och jag är mycket nöjd med tjänsten. Tjänsten är mycket pålitlig, jag har aldrig haft några problem med den. Det är också väldigt lätt att använda, jag kunde ta reda på det utan några instruktioner. Kundtjänsten är också bra, de är alltid tillgängliga och villiga att hjälpa till. Sammantaget är jag väldigt nöjd med NordVPN och skulle rekommendera det till alla som letar efter en VPN-tjänst.

Avatar för Donny Olsen
Donny Olsen

Bedöm

â € <

Referensprojekt

Kategorier VPN
Hem » VPN » NordVPN Review (Är det fortfarande ett toppval för integritet och säkerhet 2023?)

Hållas informerad! Gå med i vårt nyhetsbrev
Prenumerera nu och få gratis tillgång till guider, verktyg och resurser som endast gäller för prenumeranter.
Du kan när som helst avsluta prenumerationen. 🔒 Din data är säker. För mer information, se vår integritetspolicy.
Hållas informerad! Gå med i vårt nyhetsbrev
Prenumerera nu och få gratis tillgång till guider, verktyg och resurser som endast gäller för prenumeranter.
Du kan avbryta prenumerationen när som helst. Din data är säker. För mer information, se vår integritetspolicy.
Hållas informerad! Gå med i vårt nyhetsbrev!
Prenumerera nu och få gratis tillgång till guider, verktyg och resurser som endast gäller för prenumeranter.
Hålla sig uppdaterad! Gå med i vårt nyhetsbrev
Du kan när som helst avsluta prenumerationen. 🔒 Din data är säker. För mer information, se vår integritetspolicy.
Mitt företag
Hålla sig uppdaterad! Gå med i vårt nyhetsbrev
???? Du är (nästan) prenumererad!
Gå över till din e-postinkorg och öppna e-postmeddelandet jag skickade till dig för att bekräfta din e-postadress.
Mitt företag
Du är prenumererad!
Tack för din prenumeration. Vi skickar ut nyhetsbrev med insiktsfull information varje måndag.