20+ cybersäkerhetsexperter delar de bästa verktygen för sekretess och säkerhet online

Skriven av

I dagens digitala tidsålder har integritets- och säkerhetsskydd på nätet blivit viktigare än någonsin tidigare. Från hackare till statlig övervakning, integritet på nätet har blivit ett stort problem för alla som använder internet.

Med ett ökande antal cyberhot och antalet cyberbrottsligheter som skjuter i höjden är det viktigt att vidta fler åtgärder för att säkerställa din onlinesäkerhet.

För att hjälpa oss att bättre förstå de tillgängliga verktygen för att skydda vår integritet, vi nådde ut till experter inom områdena cybersäkerhet, integritet och teknik att dela med sig av sin expertis.

Vi ställde följande fråga till dem: Vilka är de tre bästa verktygen du använder och rekommenderar för integritet och säkerhet online?

Vilka är de tre bästa verktygen du använder för integritet och säkerhet online?

I den här expertsammanfattningen ger varje expert sina tre bästa rekommenderade verktyg och förklarar anledningarna till varför de tycker att de är så effektiva.

Raine Chang – Kobalt

Raine Chang

1. Cybersäkerhet SIEM som kör 24/7 hotdetektion eller övervakning så att vi får varningar när det finns underliggande risker.

Med det har vi möjlighet att börja undersöka tidigt, och avgöra om det finns ett verkligt hot eller helt enkelt buller, vilket ger oss mer tid att hantera potentiella risker och mildra om det skulle finnas några skadliga försök att göra intrång i vårt system för att stjäla eller förstöra vår data.

2. En användarutbildningsplattform som fokuserar på att leverera gamifierade utbildningar och regelbundna phish-tester för att utbilda våra anställda så att de utsätts för den senaste attacktrenden och hålla sig vaksamma istället för slappa året runt.

Vi anser att detta är den mest kostnadseffektiva lösningen. Vi tror starkt på att bygga en mänsklig brandvägg. Verktyget vi använder hjälper definitivt.

3. Compliance automation verktyg

Vi använder det här verktyget för att påskynda och förenkla processen för att uppnå och nu är mer relevant att upprätthålla efterlevnad.

Efterlevnad är till hjälp på ett sätt som ger oss riktlinjer och struktur, vi förstår grunderna för att skydda viktig data och kan implementera relevanta och nödvändiga kontroller.

Det ger också våra kunder och oss en försäkran om att vi gör saker som är internationellt erkända som avgörande för att skydda data.

Följande är de tre viktigaste verktygen som jag använder för att skydda min integritet och säkerhet när jag är online:

1. Virtuellt privat nätverk (VPN)

Jag använder virtuella privata nätverk för att kryptera min anslutning till internet och hålla mina data privata när jag surfar anonymt på webben. Det är omöjligt att spåras när du är online, när du döljer din IP-adress och krypterar din data.

2. Lösenordshanteraren

Ett program som håller all inloggningsinformation krypterad och hjälper till att enkelt skapa och underhålla komplicerade lösenord. Jag använder en lösenordshanterare för att skapa starka, komplicerade lösenord för alla mina onlinekonton, vilket hjälper till att minska sannolikheten för att bli utsatt för intrång.

3. Annonsblockerare

En webbläsarplugin som förhindrar att onlineannonser visas på webbplatser, skyddar min integritet och hindrar skadlig programvara från att laddas ner till min dator via reklam. Min surfning går också mycket snabbare eftersom det förhindrar att annonser laddas ner.

Perry Toone – Thexyz

Perry Toone

1. Virtuellt privat nätverk (VPN)

En VPN är ett verktyg som krypterar din internettrafik och döljer din IP-adress, vilket gör det svårt för någon att övervaka din onlineaktivitet.

VPN kan användas för att kringgå geografiska begränsningar, komma åt blockerade webbplatser och förhindra hackare från att stjäla din personliga information. Några populära VPN inkluderar NordVPN, ExpressVPN och CyberGhost.

2. Lösenordshanteraren

En lösenordshanterare är ett verktyg som genererar och lagrar unika och komplexa lösenord för alla dina konton. Detta eliminerar behovet av att komma ihåg flera lösenord, vilket mänskliga hjärnor helt enkelt inte kan göra. Det minskar risken för att dina konton hackas på grund av svaga lösenord. En som jag gillar är BitWarden.

3. E-postalias

När din e-postadress är inblandad i ett dataintrång kan hackare använda din e-postadress för att utge sig för att vara dig eller för att försöka få tillgång till dina konton.

By använder e-postalias, kan du begränsa den potentiella skadan som kan bli följden av ett dataintrång. Om ett alias äventyras kommer det inte att påverka din huvudsakliga e-postadress och eventuella konton som är kopplade till den.

E-postalias kan också användas för att skapa separata e-postadresser för olika ändamål. Du kan till exempel skapa ett alias specifikt för onlineshopping eller för att registrera dig för nyhetsbrev. Med Thexyz är e-postadresser gratis och obegränsade.

1. Nätverkssupport

Nätverkssupport hjälper företag att underhålla och säkra sina datornätverk. Detta inkluderar både lokala nätverk (LAN) och breda nätverk (WAN).

Nätverksstöd säkerställer att datorsystem kan kommunicera med varandra på rätt sätt och att nätverket är skyddat från cyberhot.

2. VoIP (Voice Over IP)

VoIP är en typ av telefontjänst som låter människor ringa telefonsamtal över internet istället för att använda traditionella telefonlinjer.

VoIP-tjänster erbjuder ofta ytterligare funktioner som videokonferenser, samtalsinspelning och transkription av röstmeddelanden.

3. Hanterad IT-infrastruktur

Managed IT-infrastruktur är en tjänst som hjälper företag att hantera och underhålla sina tekniksystem. Detta inkluderar saker som servrar, databaser och molntjänster.

Hanterade IT-infrastrukturtjänster kan hjälpa till att minska stilleståndstiden och säkerställa att systemen är uppdaterade och fungerar smidigt.

Harman Singh – Cyphere

Harman Singh

Som cybersäkerhetsexpert rekommenderar jag starkt att du använder följande verktyg för att skydda din integritet och säkerhet online:

1. Virtuellt privat nätverk (VPN)

En VPN krypterar din internettrafik och dirigerar den genom en fjärrserver, vilket gör det mycket svårare för någon att spåra din onlineaktivitet. Det finns gott om VPN-tjänster där ute, men se till att välja en ansedd leverantör som har en policy för ingen loggning.

2. Lösenordshanteraren

Att använda ett starkt, unikt lösenord för varje onlinekonto är avgörande för att upprätthålla din integritet och säkerhet online.

Det kan dock vara svårt att komma ihåg alla dessa lösenord. Det är där en lösenordshanterare kommer väl till pass. Det kommer säkert att lagra alla dina lösenord på ett ställe, så du behöver inte oroa dig för att komma ihåg dem alla.

3. Tvåfaktorsautentisering (2FA)

2FA lägger till ett extra lager av säkerhet till dina onlinekonton genom att kräva att du tillhandahåller ytterligare information (vanligtvis en kod som skickas till din telefon) utöver ditt lösenord. Detta gör det mycket svårare för vem som helst att få tillgång till ditt konto, även om de har ditt lösenord.

Sammantaget kan användningen av dessa verktyg gå långt för att skydda din integritet och säkerhet online. Kom bara ihåg att alltid vara vaksam och vara försiktig när du delar personlig information online.

Victor Hsi – Vctr.co

Victor Hsi

1. Identitetsgeneratorer online

Att ha flera alias är ett av de bästa sätten att skydda din integritet online. Genom att skapa olika användarnamn och e-postadresser för olika onlinekonton kan du minimera mängden personlig information du delar online.

Personligen späder jag på mina alias med falsk information; på det sättet, även om den spåras tillbaka – kommer informationen inte att vara skadlig eller användbar.

2. Anonyma kreditkort

Verktyg som privacy.com låter dig skapa virtuella betalkort som är kopplade till ditt bankkonto. Jag använder dessa virtuella kort för att göra onlineköp utan att dela din riktiga kreditkortsinformation. Detta minimerar risken för att min ekonomiska data blir stulen.

3. VPN

Jag använder VPN som kan hjälpa till att skydda din integritet och säkerhet online. Från att byta IP-adresser till att kringgå geolås. Genom att använda ett VPN kan du ansluta till en annan serverplats och se ut som om du befinner dig i ett annat land. Det är dock tekniskt specifikt.

Mitt enda tips av erfarenhet är bara att inte skaffa något för värdefullt och stoltsera med det. Speciellt högt värdefulla 1-ords användarnamn, de ger otrolig tillväxt från exakt matchande sökningar – dock mängden hack/social motor.

James Wilson - Min databorttagning

James Wilson

De bästa verktygen för att skydda din integritet och säkerhet online är lösenordshanterare, multifaktorautentisering och säker kommunikation.

1. Lösenordshanterare är bra eftersom de låter dig lagra och hålla reda på din inloggningsinformation.

Med appar och webbläsartillägg kan de automatiskt ange din inloggningsinformation på webbplatser du använder. De kan också generera nya lösenord som är komplexa och unika, men du behöver aldrig oroa dig för att glömma dem.

De kan hantera din aliasinformation genom att hjälpa dig komma ihåg vilken e-postadress du använde var.

En lösenordshanterare skyddar dig genom att hjälpa dig skapa och hantera unika inloggningar och lösenord för varje webbplats. Om en sida har ett intrång och läcker ditt lösenord eller inloggning behöver du inte oroa dig eftersom de är unika.

Vi rekommenderar Bitwarden för en molnbaserad lösenordshanterare och KeePassXC för en offlinelösenordshanterare. Dessa är vad säkerhetsexperterna använder och rekommenderar.

2. Multifaktorautentisering skyddar dina konton från att nås av personer som råkar ha ditt lösenord, men som inte har tillgång till din multifaktormetod.

Den svagaste multifaktormetoden är SMS. Detta är bättre än ingenting men har sina sårbarheter. Vi föreslår att våra kunder använder en autentiseringsapp som Authy eller en maskinvaruautentiseringsenhet som YubiKey. Dessa är mycket säkra och är vad säkerhetsexperterna använder och rekommenderar.

3. Säker kommunikation innebär kommunikation mellan dig och en annan part som ingen annan kan komma åt. Google kan läsa alla dina e-postmeddelanden och skulle lämna över dem om det krävs enligt lag.

Din mobilleverantör (Verizon eller vem som helst) har tillgång till dina samtal och sms och kan dela dem också. Zoom, WhatsApp, Messenger, iMessage och många andra kommunikationsappar har tillgång till det du skickar över deras plattformar.

Du behöver istället noll-kunskapsleverantörer. De vet inte vad du skickar. För e-post rekommenderar vi Proton och för chatt/röst/video rekommenderar vi Signal.

Ashley Simmons – Undvik hacket

Ashley Simmons

Jag använder många integritets- och säkerhetsverktyg så det är svårt för mig att välja. Men jag skulle säga att mina topp 3 (specifikt för mina Windows- och Linux-datorer) är:

1. Modifierad för sekretess Firefox (ett relevant alternativ till att göra alla tweaks som krävs för att göra Firefox mer privat är gaffeln, Librewolf).

2. uBlock Ursprung: öppen källkod bredspektrumspårningsblockerare.

3. Säkra Portmaster: Portmaster är en applikationsbrandvägg med öppen källkod som kan blockera inkommande och utgående anslutningar på maskinen – den kan också utföra annonsblockering, spårningsblockering och telemetri/”ringning hem”-kontroll för hela systemet.

Geordie Wardman – OneStopDevShop

Geordie Wardman

1. Virtuellt privat nätverk (VPN)

En VPN krypterar din internettrafik och dirigerar den genom en fjärrserver, vilket gör det svårt för någon att fånga upp och läsa din onlineaktivitet. Detta är särskilt användbart när du använder offentliga Wi-Fi-nätverk eller får åtkomst till geografiskt begränsat innehåll.

2. Lösenordshanteraren

En lösenordshanterare lagrar säkert alla dina lösenord och genererar starka lösenord åt dig. På så sätt behöver du inte komma ihåg flera lösenord eller använda samma svaga lösenord på olika webbplatser, vilket kan utsätta dina onlinekonton för fara.

3. Tvåfaktorsautentisering (2FA)

2FA lägger till ett extra lager av säkerhet till dina onlinekonton genom att kräva att du anger en unik kod eller använder en fysisk enhet utöver ditt lösenord. Detta gör det mycket svårare för någon att få obehörig åtkomst till dina konton, även om de har ditt lösenord.

Raymond Mobayed – 4it Inc

Raymond Mobayed

Onlineintrång har blivit vanligare även i högprofilerade företag vid den här tiden 2023. Så det är viktigt för alla personer eller företag att skydda sin onlineinformation så mycket som möjligt. Det här är våra rekommendationer för att skydda dig själv och din information online:

1. Skaffa en VPN eftersom den krypterar din internetanslutning och dirigerar den genom en fjärrserver, döljer din IP-adress och gör det svårt för någon att spåra dina onlineaktiviteter. Detta är särskilt användbart när du använder offentligt Wi-Fi eller kommer åt känslig information.

2. Installera antivirus- och anti-malware-program på din PC och andra mobila enheter eftersom detta kan hjälpa dig att skydda dig från skadlig programvara som kan stjäla din personliga information eller skada din enhet.

3. Ställ in tvåfaktorsautentisering (2FA) som ett extra lager av säkerhet som kräver en andra form av identifiering, såsom ett textmeddelande eller autentiseringsapp, för att logga in på dina konton. Detta är oerhört användbart för att undvika ekonomiska förluster, särskilt med mobilbank.

Leigh Honeywell – Hög vallmo

Leigh Honeywell

Mina tre favoritverktyg skulle vara:

1. En bra lösenordshanterare som 1Password eller Bitwarden, för att göra det enkelt att ha ett annat lösenord på varje webbplats, app och tjänst jag använder.

2. En säkerhetsnyckel för Yubikey-hårdvara att hålla känsliga konton som Google och Facebook säkert

3. Ett uppdaterat operativsystem och webbläsare på min dator och mobila enheter – kostnaden för en angripare att bryta sig in i en enhet som är helt ikapp med säkerhetskorrigeringar är mycket, mycket högre än en där du har klickat på "påminn mig senare" i en månad.

Chad Lauterbach – Var strukturerad

Chad Lauterbach

1. Virtual Private Network (VPN) – Privat Internetåtkomst (PIA) och VyprVPN

Att använda en pålitlig VPN-tjänst som Private Internet Access (PIA) eller VyprVPN är avgörande för online integritet. En VPN krypterar din internetanslutning, döljer din IP-adress och skyddar din data från att fångas upp av hackare eller övervakas av internetleverantörer.

Jag föredrar PIA för dess låga kostnader, snabba anslutningshastigheter och strikta no-logs-policy, medan VyprVPN sticker ut med sitt proprietära Chameleon-protokoll, som hjälper till att kringgå internetcensur i restriktiva länder. Båda VPN:erna säkerställer att dina onlineaktiviteter är privata och säkra.

2. Lösenordshanteraren – 1Password

Korrekt lösenordshantering är avgörande för onlinesäkerheten.

1Password är en lösenordshanterare som genererar och säkert lagrar komplexa lösenord för alla dina onlinekonton. Det är också syncs över flera enheter och erbjuder tvåfaktorsautentisering för ökad säkerhet.

Jag rekommenderar 1Password eftersom det förenklar lösenordshanteringen samtidigt som det upprätthåller höga säkerhetsstandarder, vilket gör det till ett viktigt verktyg för individer.

3. Krypterad meddelandeapp – Signal

För säker kommunikation är Signal min bästa krypterade meddelandeapp. Den använder end-to-end-kryptering för att säkerställa att endast de avsedda mottagarna kan läsa meddelandena, och den stöder text-, röst- och videosamtal.

Signal är ett projekt med öppen källkod, vilket innebär att dess kod är allmänt tillgänglig och har granskats av oberoende säkerhetsexperter.

Denna nivå av transparens, tillsammans med dess starka kryptering, gör Signal till ett utmärkt val för att upprätthålla integritet i onlinekommunikation.

4. Använd 2FA/MFA och TOTP över SMS när det är möjligt

Ett ytterligare tips för att förbättra onlinesäkerheten är att aktivera tvåfaktorsautentisering (2FA) eller multifaktorautentisering (MFA) när det är möjligt. Detta lägger till ett extra lager av skydd för dina konton genom att kräva en andra form av verifiering utöver ditt lösenord.

När det är möjligt, välj tidsbaserad engångslösenord (TOTP) autentisering via SMS, eftersom det är mindre mottagligt för avlyssning och ger en säkrare metod för verifiering.

Privat internetåtkomst (PIA), VyprVPN, 1Password, Signal och användningen av 2FA/MFA med TOTP är de mest effektiva verktygen och tipsen för att skydda din integritet och säkerhet online som individ.

De erbjuder robust kryptering, säker kommunikation och användarvänliga gränssnitt, vilket gör dem till viktiga verktyg för alla som vill skydda sitt digitala fotavtryck.

Steve Weisman – Scamicide

Steve Weisman

Att skydda din integritet online kan verka som en omöjlig uppgift, men att ta några grundläggande försiktighetsåtgärder kan göra det lättare. Här är några saker du bör tänka på.

1. Ha en separat e-postadress och ett mobilnummer som du begränsar för användning för konton där du behöver lämna denna information. E-postadresser och mobiltelefonnummer som du vanligtvis använder kan ge information som lätt kan utnyttjas av en identitetstjuv, så det är bra att ha bortkast.

2. Starka unika lösenord förstärkt av dubbelfaktorautentisering är också absolut nödvändigt. En lösenordshanterare är också ett bra alternativ.

3. Dra åt säkerhetsinställningarna av alla dina onlinekonton och begränsa mängden information du lägger upp online.

4. Blockera sökmotorer från att samla in dina personuppgifter eller ännu bättre skulle vara att använda Duck Duck Go som inte samlar in din personliga information.

5. Använd ett VPN för dina onlinesökningar, surfning och e-post.

Isla Sibanda – Sekretess Australien

Isla Sibanda

De tre bästa verktygen för att skydda din integritet och säkerhet online är:

1. Lösenordshanteraren

De flesta individer slarvar med den form av lösenord de väljer för sina viktiga onlinekonton. Jag ser till att använda ett svårtillgängligt lösenord som markerar alla rutor vilket gör det svårt för en hackare att identifiera.

Det är dock inte lätt att komma ihåg alla dessa lösenord och en lösenordshanterare hjälper mig att lagra, hantera och skydda alla mina lösenord.

2.VPN

Om du vill surfa på viktiga webbplatser eller konton på icke-privata internetlinjer, bör du installera ett VPN på din mobiltelefon eller bärbara dator. Ett virtuellt privat nätverk är när du via kryptering kan skapa ett säkert privat nätverk över internet.

När vi bor i en värld där allas ögon hela tiden verkar vara på oss genom säkerhetskameror eller övervakningsenheter. En VPN kommer att stoppa internetövervakning eftersom den krypterar all information som passerar genom ett privat nätverk.

3. DNS

Domännamnssystemet konverterar domännamn till IP-adresser som gör det möjligt för webbläsare att komma till webbplatsen och andra resurser.

Även om DNS-spoofing är en situation som vi alla borde vara medvetna om eftersom hackare kan lura den till att lita på att den dirigerar webbläsaren till en annan IP-adress, snarare än den ursprungliga.

Därför är det avgörande att välja en privat DNS som kommer att ha utökad säkerhet jämfört med de andra DNS-alternativen.

Drew Romero – Tkxel

Drew Romero

Jag skulle rekommendera följande topp tre verktyg för att skydda din integritet och säkerhet online:

1. Virtuellt privat nätverk (VPN)

En VPN krypterar din internettrafik och dirigerar den genom en fjärrserver, vilket gör det svårare för hackare att fånga upp din onlineaktivitet. Det döljer också din IP-adress, vilket gör det svårare för webbplatser att spåra din plats och onlinebeteende.

2. Lösenordshanteraren

En lösenordshanterare är ett program som hjälper dig att skapa och lagra starka lösenord för alla dina onlinekonton. Det kan också automatiskt fylla i dina inloggningsuppgifter, vilket sparar tid och minskar risken för återanvändning av lösenord eller svaga lösenord.

3. Antivirusprogram

Antivirusprogram hjälper till att skydda din dator eller mobila enhet från skadlig programvara och andra cyberhot. Den genomsöker ditt system efter virus, spionprogram och annan skadlig programvara och varnar dig om den upptäcker några hot.

Jag gillar dessa verktyg eftersom de är enkla att använda, prisvärda och ger ett extra lager av säkerhet till min onlineaktivitet.

VPN, lösenordshanterareoch antivirusprogram är viktiga verktyg för att skydda din integritet och säkerhet online, och jag rekommenderar dem starkt till alla som använder internet regelbundet.

Claudia Monteas – Technographx

Claudia Monteas

1. Thor – är ett mycket sofistikerat och anmärkningsvärt effektivt verktyg som representerar en höjdpunkt av integritetsskydd inom området för internetanslutning.

Genom att dirigera trafik genom ett globalt nätverk av krypterade servrar, gör det det möjligt för användare att surfa på webben i fullständig anonymitet, vilket säkerställer deras online frihet och säkerhet.

Dessutom fungerar det som ett viktigt medel för att kringgå den censur och hinder som vissa regeringar och internetleverantörer inför för internetåtkomst.

Inte konstigt att Tor har blivit det föredragna valet för journalister, aktivister, whistleblowers och alla andra som värnar om sin rätt till oinskränkt och säker tillgång till den digitala sfären.

2. KeepPass – är ett veritabelt universalmedel för identitetshanteringsfrågor. Som en gratis lösenordshanterare med öppen källkod underlättar den skapandet och lagringen av starka och komplexa lösenord för en mängd konton och tjänster.

Genom att använda en robust krypteringsmekanism säkerställer den att lösenorden förblir säkra och otillgängliga för alla utom användaren.

Men det är inte allt KeePass har också en rad snygga funktioner som auto-typ, lösenordsgenerator och plugins, som bidrar till dess mångsidighet och användbarhet.

3. Metasploit – är ett oumbärligt verktyg för att utföra omfattande och noggranna penetrationsprovningar.

Det ger proffs möjlighet att identifiera och utnyttja sårbarheter i en mängd olika system och nätverk, vilket gör det möjligt för dem att utveckla och implementera robusta försvarsstrategier.

Från webbaserade applikationer till servrar och nätverk erbjuder Metasploit oöverträffad mångsidighet och flexibilitet, vilket gör att användare kan simulera verkliga attacker och bedöma risknivån för sina system.

Shanal Aggarwal – TechAhead

Shanal Aggarwal

När det gäller att skydda online integritet och säkerhet, här är mina tre bästa rekommendationer:

1. Virtuellt privat nätverk (VPN)

En VPN krypterar din internettrafik och dirigerar den genom en fjärrserver, vilket gör det svårt för någon att fånga upp dina data. Det är ett viktigt verktyg för att skydda din integritet och säkerhet online.

2. Lösenordshanteraren

Lösenordshanterare genererar och lagrar unika lösenord för vart och ett av dina onlinekonton, vilket säkerställer att varje konto har ett starkt och unikt lösenord.

Detta eliminerar risken för återanvändning av lösenord och gör det mycket svårare för hackare att få tillgång till dina konton.

3. Tvåfaktorsautentisering (2FA)

2FA ger ett extra lager av säkerhet utöver bara ett lösenord. Det kräver att användare tillhandahåller en andra form av identifiering, såsom ett fingeravtryck eller en kod som skickas till sin telefon, innan de får tillgång till ett konto.

Detta gör det mycket svårare för hackare att få tillgång till dina konton, även om de har ditt lösenord.

Sammantaget arbetar dessa tre verktyg tillsammans för att tillhandahålla en heltäckande strategi för onlinesäkerhet. På TechAhead arbetar vi med cybersäkerhetsexperter som kan implementera dessa verktyg för att hålla våra kunders data säker.

Ovidiu Cical – Cyscale

Ovidiu Cical

När det gäller att skydda integritet och säkerhet online, VPN toppar listan.

En VPN är ett verktyg som krypterar din internetanslutning och dirigerar den genom en server i ett annat land, vilket gör det svårare för hackare, regeringar eller andra tredje parter att övervaka din onlineaktivitet.

VPN kan användas för att skydda din personliga information, maskera din plats och komma åt geografiskt begränsat innehåll.

Det är viktigt att notera att även om dessa verktyg kan vara effektiva, är det lika viktigt att öva på säkra surfvanor och vara uppmärksam på informationen som delas online.

Scott Lard – IS&T

Scott Lard

Ett virtuellt privat nätverk (VPN) är bland de bästa verktygen för att uppnå detta.

Din enhet och internet är anslutna säkert och krypterade av ett VPN, vilket garanterar integriteten för dina onlinetransaktioner och skyddar dem från hackare och andra skändliga parter.

Du kan använda ett VPN för att komma åt internet utan att vara orolig för att dina data hackas eller avlyssnas. Din IP-adress och plats kan också döljas, vilket ger ett extra lager av säkerhet och integritet.

Dessutom kan en VPN hjälpa dig att komma runt geografiska begränsningar och censur för att komma åt innehåll som kan vara begränsat i ditt område.

Generellt sett är en VPN ett nödvändigt verktyg för alla som vill vara trygga och säkra online.

Även med distansarbete är nätverksgränser fortfarande viktiga, och en brandvägg med diagnostiska verktyg och möjligheten att sniffa trafik är bara ett måste.

Dessa är ovärderliga för att felsöka problem med fjärråtkomst, hitta infekterade system och allmän felsökning. Om du behöver ett tekniskt verktyg är detta nummer ett. Men det är bara en del av ett större pussel.

Det kommer aldrig att finnas någon teknik som ersätter gammaldags mänskligt omdöme. Självklart använder jag en spam filter – den fångar de flesta men inte alla nätfiskesonder. Men jag fångar de som de automatiserade spamfiltren missar. Och jag är noga med vilka webbplatser jag besöker.

Antivirus mjukvara är alltid användbart. Men även de bästa antiviruspaketen fångar bara kända signaturer.

Antivirusföretag är dock världsledande när det gäller att hitta och avkoda de senaste attackerna. Så stödja dem genom att använda deras produkter. Jag gillar Sophos. Men andra är också bra.

Amir Tarighat – Byrå

Amir Tarighat

Om någon letar efter de högsta nivåerna av integritet, Jag rekommenderar att du använder en Qubes OS-dator som körs genom Tor.

Qubes OS kör varje applikation eller fönster i en separat virtuell maskin, vilket innebär att du kan ha två separata Firefox-instanser som körs på två separata virtuella maskiner.

Så jag kan ha en som sköter min nätbank och en kopplad till ett socialt mediekonto och ingen av dem skulle vara "relaterade" till varandra även om de hade fingeravtryck.

All din webbläsartrafik är helt privat och separat från varje operativsystem och är inte sammankopplad.

Tom Kirkham – Kirkham IronTech

Tom Kirkham

De bästa verktygen för att skydda integriteten när du är online är lösenordshanterare, VPN och MFA.

Lösenordshanterare kommer att skapa unika, extremt svåra att dekryptera lösenord som hackare inte kommer att kunna gissa.

VPN tillåter dig att privat överföra data via ett wifi-nätverk, och MFA är avgörande för att skapa en försvarsdjupgående strategi för din säkerhet.

UD hjälper till att skydda din integritet om de andra två systemen misslyckas.

Utan minst två av dessa verktyg på plats är det cirka 3 minuter från att en hacker kommer in på dina konton, ändrar dina lösenord och låser dig ute. De agerar snabbt och är hänsynslösa.

Sammanfatta

Vi hoppas att denna expertsammanfattning har gett dig ett mer djupgående perspektiv på en värld av cybersäkerhet.

Genom att implementera rekommendationerna från cybersäkerhetsexperterna i den här artikeln kan du vidta proaktiva åtgärder för att säkerställa din integritet och säkerhetsskydd online.

Från VPN till krypterade meddelandeappar, Cloud Storage, antivirusoch lösenordshanterare du vet nu vilka som är de bästa verktygen och apparna för att hålla dig säker online.

Tack till alla experter som har bidragit till denna expertsammanfattning! Kom ihåg att det första steget för att skydda din integritet online är att utbilda dig själv, så håll dig informerad och håll dig säker.

Du bör också kolla in vår sammanfattning av experter på AI-verktyg.

Hem » Online Säkerhet » 20+ cybersäkerhetsexperter delar de bästa verktygen för sekretess och säkerhet online

Hållas informerad! Gå med i vårt nyhetsbrev
Prenumerera nu och få gratis tillgång till guider, verktyg och resurser som endast gäller för prenumeranter.
Du kan när som helst avsluta prenumerationen. 🔒 Din data är säker. För mer information, se vår integritetspolicy.
Hållas informerad! Gå med i vårt nyhetsbrev
Prenumerera nu och få gratis tillgång till guider, verktyg och resurser som endast gäller för prenumeranter.
Du kan avbryta prenumerationen när som helst. Din data är säker. För mer information, se vår integritetspolicy.
Hållas informerad! Gå med i vårt nyhetsbrev!
Prenumerera nu och få gratis tillgång till guider, verktyg och resurser som endast gäller för prenumeranter.
Hålla sig uppdaterad! Gå med i vårt nyhetsbrev
Du kan när som helst avsluta prenumerationen. 🔒 Din data är säker. För mer information, se vår integritetspolicy.
Mitt företag
Hålla sig uppdaterad! Gå med i vårt nyhetsbrev
???? Du är (nästan) prenumererad!
Gå över till din e-postinkorg och öppna e-postmeddelandet jag skickade till dig för att bekräfta din e-postadress.
Mitt företag
Du är prenumererad!
Tack för din prenumeration. Vi skickar ut nyhetsbrev med insiktsfull information varje måndag.