Bästa YouTube-kanalerna för att lära sig Excel (för absolut nybörjare)

Skriven av

Microsoft Excel låter dig manipulera data och få meningsfulla svar från den. Det används inom alla områden inklusive försäljning, marknadsföring och ekonomi. Att lära sig Excel är ett utmärkt sätt att förbättra dina karriärmöjligheter och affärs- och livskunskaper. Här är min sammanfattning av de bästa Excel YouTube-kanalerna.

Excel är nu ett slags mjukt krav för de flesta jobb. Även om din arbetsgivare inte precis letar efter Excel i sin ideala kandidats kompetensuppsättning, kommer ditt CV att lysa igenom om du listar Excel som en färdighet på det. Oavsett om du är personlig assistent eller chef, Excel kan hjälpa dig att göra ditt arbete och ditt privatliv enklare.

Istället för att lära dig grunderna i Excel i "torrt" textformat, lär dessa YouTube-kanaler dig inte bara teorin bakom en Excel-funktion utan visar dig också visuellt vad den gör.

Missa inte
Lär dig Excel från grunden och bemästra det på bara en dag!

Denna kurs hålls av en certifierad Microsoft Office Master Instructor som har undervisat och konsulterat olika datorapplikationer i över 20 år. Denna kurs är för närvarande till försäljning för bara $39, så missa inte! Klicka på knappen nedan för att lära dig mer och registrera dig idag.

Här är min sammanfattning av topp 10 bästa YouTube-kanaler för att lära sig Excel just nu:

1. ExcelIsFun

ExcelIs Fun

ExcelIs Fun har över 3000 videor och har lärt människor grundläggande och avancerade Excel-ämnen sedan 2008. De erbjuder en helt gratis kurs i grunderna i Excel på deras YouTube-kanal.

Den kommer att lära dig alla grunderna du behöver veta för att få ut det mesta av Excel för de flesta situationer. Den kostnadsfria kursen kommer att lära dig formatering, grundläggande formler för datamanipulering, hur du använder pivottabell, kortkommandon och mycket mer.

När du har gått igenom de enkla handledningsvideorna i den kostnadsfria kursen kan du lära dig avancerade Excel-funktioner i ExcelIsFuns kostnadsfria avancerade Excel-kurs som kommer att lära dig datavalidering, datumformler, villkor, matrisformler, grunder i dataanalys och mycket mer.

Min favoritvideo/spellista: ExcelIsFuns gratis spellista för grundkurser – Ett bra ställe att börja om du vill lära dig grunderna.

2. Contextures Inc.

Kontexturer

Kontexturer har videor om alla Excel-ämnen man kan tänka sig. De har videor om grunderna som diagram, villkorlig formatering och filter. De har också videor om avancerade ämnen som pivottabeller, datamanipulation och avancerade funktioner.

De laddar regelbundet upp nya snabba videor som lär dig något nytt om Excel på mindre än 5 minuter. Contextures är en av de bästa kanalerna om du vill behärska Excel.

De har detaljerade spellistor om varje ämne som kommer att lära dig nästan allt som finns i Excel. Till exempel innehåller deras spellista på Excel Pivot Tables 96 videor och deras spellista med Excel Functions innehåller 81 videor.

Min favoritvideo/spellista: 30 Excel-funktioner – Lär dig Excel-funktionerna du behöver behärska för att erövra kalkylarksvärlden.

3. MyOnlineTraningHub

MyOnlineTraningHub

MyOnlineTrainingHub gör filmer om Excel som lär dig praktisk användning av Excel i det dagliga livet. Till exempel, en av deras senaste videor lär dig hur du skapar en Personal Finance Dashboard i Excel.

Istället för att bara prata om de många funktionerna som Excel har att erbjuda, lär den här kanalen dig hur du använder dem.

Den här kanalen har massor av videor för nybörjare och laddar upp nya varje månad. Deras videor berör också några avancerade funktioner i Excel som Power Query och Pivot Table. Deras videor hjälper dig att bemästra alla aspekter av Excel.

Min favoritvideo/spellista: Aktieportföljinstrumentpanel i Excel – Lär dig hur du skapar en instrumentpanel som låter dig spåra din aktieportfölj.

4. TeachExcel

TeachExcel

TeachExcel har funnits sedan 2008 och har förvandlat nybörjare till Excel-proffs. Deras kanal har över 500 videor på Excel. En av deras bästa spellistor handlar om Excel-makron. Den lär dig hur du använder makron för att automatisera dina kalkylblad.

Deras kanal har videor om Excel VBA, import av data, datamanipulation, dataanalys och allt annat du behöver veta för att behärska Excel.

Min favoritvideo/spellista: TeachExcels spellista som heter Excel Quickies – Har dussintals lagom stora videor som lär ut enkla Excel-koncept.

5. MrExcel.com

MrExcel

MrExcel.com är en utmärkt resurs för att lära sig Microsoft Excel. Den lär dig inte bara grunderna utan lär dig också praktiska tips.

På deras kanal hittar du videor som lär dig hur du söker omvänt, hur du hittar det sista objektet i en lista, hur du hämtar data från ett API och allt annat du kan tänka dig. Det som gör den här kanalen fantastisk är alla praktiska tips den har som du kan börja ansöka till idag.

Den här kanalen har över 2400 videor. Närhelst du fastnar med Excel är chansen stor att du kan hitta lösningen i den här kanalens enorma katalog med praktiska tips. Skaparen av denna kanal Bill Jelen har skrivit 60 böcker i ämnet och är en Microsoft MVP-mottagare.

Min favoritvideo/spellista: "Don't Fear The Spreadsheet" spellista – Lär dig grunderna i Excel med denna lättanvända spellista.

6. Excel Campus

Excel Campus

Excel Campus is har funnits sedan 2010 och har tjänat över 38 miljoner visningar på sina videor. Skaparen, Jon Acampora, har skapat över 271 videohandledningar om Excel för nybörjare och avancerade användare.

Det bästa med den här kanalen är de detaljerade handledningarna om viktiga Excel-funktioner som INDEX MATCH och VLOOKUP. Jon gör avancerade ämnen lättsmälta för nybörjare.

Han gör också videor om användbara hacks som att ta bort blanksteg, ta bort indrag och räkna unika rader.

Min favoritvideo/spellista: 7 Excel knep och godsaker.

7. Leila Gharani

Leila Gharani

Leila Gharanis kanal handlar om mycket mer än bara Excel. Hon kommer att lära dig praktiska sätt att använda Excel i både ditt personliga och professionella liv. Hon gör svåra ämnen som prognoser lätta att förstå för nybörjare.

Hennes undervisningsstil är väldigt unik. Hon lär dig Excel genom att lära dig praktiska sätt att använda det. Till exempel i sin senaste video lär hon dig hur du läser och analyserar balansräkningar med hjälp av Excel.

Hon gör också videor om Excel-tips som att beräkna percentil, kortkommandon, skapa en rullgardinslista och formatering.

Hon gör även filmer om andra Microsoft Office-verktyg som Powerpoint och Power BI.

Min favoritvideo/spellista: Excel-pivottabeller förklaras på 10 minuter – Leila gör detta avancerade ämne lätt att förstå för nybörjare.

8. Chandoo

Chandoo

Chandoo gör videor om att analysera data i Excel. Hans kanal har videor om både grunderna och de avancerade ämnena. Han berättar om hur man ändrar färgen på en cell när datumet ändras, hur man kombinerar alla excel-filer till en, hur man skapar interaktiva diagram och mycket mer.

Det bästa med Chandoos kanal är hans videor på skapa praktiska instrumentpaneler där han visar hur du analyserar data och gör den till en meningsfull instrumentpanel. Hans video om att skapa ett interaktivt diagram som förklarar spridningen av fetma är ett bra exempel.

Min favoritvideo/spellista: Chandoos video Spridning av fetma interaktivt diagram i Excel lär dig den verkliga kraften i Excel.

9. TrumpExcel

TrumpExcel

TrumpExcel är en one-stop resurs för allt Excel. Sumit Bansal, skaparen av kanalen, är en mottagare av Microsoft Excel MVP. Han kan sin sak när det kommer till Excel.

Han lär ut allt från grunderna som att få månadsnamn från datum till avancerade ämnen som att skapa en komplett försäljningsinstrumentpanel i Excel.

TrumpExcel har en fantastisk gratiskurs i Excel som lär dig alla grunderna du behöver veta för att komma igång på nolltid. Sumit har också en gratiskurs om att använda Power Query och en annan i att använda VBA i Excel.

Min favoritvideo/spellista: Gratis Excel-kurs (grundläggande till avancerad) spellista – Den här gratiskursen börjar med grunderna men drar sig inte för avancerade ämnen som pivottabeller.

10. Lärarens teknik

Lärarens teknik

Lärarens teknik är mer än bara en kanal om Excel. Även om Jamie Keet, skaparen av den här kanalen, gör videor främst om Excel, gör han också videor om andra produktivitetsverktyg som Microsoft Powerpoint och Microsoft Access.

Om du vill ta dina Excel-kunskaper från nybörjare till proffs måste du prenumerera på Jamies kanal. Han laddar upp nya videor varje vecka. Han pratar om allt från grunder som att lösenordsskydda dina Excel-ark till avancerade ämnen som att dela celler.

Min favoritvideo/spellista: Den här kanalens Microsoft Excel Handledningar för nybörjare spellistan är ett bra ställe att börja lära sig Excel.

Sammanfattning

Även om Excel har blivit en integrerad del av de flesta företag och företagsföretag har de flesta ingen aning om hur man använder det. Lär dig Excel på Youtube kan hjälpa dig att uppgradera ditt CV och få rekryterare att lägga märke till dig i ett hav av likhet.

Excel kan hjälpa dig att förbättra ditt arbetsflöde och bli mer produktiv. Det kan också hjälpa till att göra ditt personliga liv enklare när du lär dig hur du bygger en anpassad instrumentpanel och analyserar dina personliga data.

Men om du verkligen vill behärska varje Excel-funktion rekommenderar jag starkt att du checkar ut denna Excel-kurs om Udemy. Den här kursen lär dig allt du behöver veta för att komma igång med Excel.

Jag hoppas att du gillade vad jag tycker är de bästa Excel YouTube-kanalerna, det har aldrig funnits en bättre tid att börja lära sig Excel...

Hem » Produktivitet » Bästa YouTube-kanalerna för att lära sig Excel (för absolut nybörjare)

Hållas informerad! Gå med i vårt nyhetsbrev
Prenumerera nu och få gratis tillgång till guider, verktyg och resurser som endast gäller för prenumeranter.
Du kan när som helst avsluta prenumerationen. 🔒 Din data är säker. För mer information, se vår integritetspolicy.
Hållas informerad! Gå med i vårt nyhetsbrev
Prenumerera nu och få gratis tillgång till guider, verktyg och resurser som endast gäller för prenumeranter.
Du kan avbryta prenumerationen när som helst. Din data är säker. För mer information, se vår integritetspolicy.
Hållas informerad! Gå med i vårt nyhetsbrev!
Prenumerera nu och få gratis tillgång till guider, verktyg och resurser som endast gäller för prenumeranter.
Hålla sig uppdaterad! Gå med i vårt nyhetsbrev
Du kan när som helst avsluta prenumerationen. 🔒 Din data är säker. För mer information, se vår integritetspolicy.
Mitt företag
Hålla sig uppdaterad! Gå med i vårt nyhetsbrev
???? Du är (nästan) prenumererad!
Gå över till din e-postinkorg och öppna e-postmeddelandet jag skickade till dig för att bekräfta din e-postadress.
Mitt företag
Du är prenumererad!
Tack för din prenumeration. Vi skickar ut nyhetsbrev med insiktsfull information varje måndag.
Bemästra Excel på 1 dag!
10
dagar
10
timmar
10
minuter
10
sekunder
Missa inte