WordPress vs Wix i 2023 (Hvilken er den beste gratis nettstedbyggeren?)

Written by

Innholdet vårt er leserstøttet. Hvis du klikker på lenkene våre, kan vi tjene en provisjon. Hvordan vi vurderer.

Hvis du har tenkt på å lage et nettsted for personlig eller forretningsbruk og begrense alternativene til WordPress og Wix, denne artikkelen er for deg. Dette WordPress vs Wix sammenligning vil introdusere deg for de viktigste forskjellene mellom de to gigantene og hjelpe deg med å gjøre det riktige valget (nei, WordPress er ikke perfekt for alle).

Fra $0 til $45/måned

Prøv Wix GRATIS. Krever ikke kredittkort

Nøkkelfunksjoner:

Wix er mer egnet for mindre, informative nettsteder og bestillingsbaserte tjenester, hoteller, restauranter og arrangementsbaserte tjenester, og har forretningsfokuserte apper for disse bransjene. Små e-handelsbutikker kan også kjøre på Wix.

For skalering og komplekse funksjoner, WordPress er det bedre alternativet for å lage kraftige nettsteder som blogging, kataloger og flerspråklige nettsteder.

Wix er bedre for nybegynnere, siden det tilbyr dra-og-slipp-verktøy og dedikert støtte, noe som sparer tid og hodepine på lang sikt. Wix tilbyr en gratis prøveversjon.

wordpress

WordPress er bedre…

Hvis du er dyktig i koding og søk en plattform som tilbyr høy fleksibilitet og funksjonalitet, WordPress er den for deg. Den er rettet mot de som er mer teknisk kunnskapsrik og komfortabel med koding. Selv om kostnadene kan variere, forvent en startkostnad på rundt $100 (hosting + temaer + plugins), etterfulgt av månedlige avgifter. Hvis denne plattformen passer dine behov for å bygge et nettsted, gi WordPress et forsøk!

Wix

Wix er bedre...

Hvis du mangler teknisk kompetanse i å utvikle nettsider og foretrekker en problemfri dra-og-slipp-plattform som ikke krever koding, Wix er det riktige valget for deg. Den er spesielt egnet hvis du ikke er teknisk kunnskapsrik og ønsker å bruke ferdige maler. Betalte planer er tilgjengelige fra $16/måned. Gi Wix sitt nettstedsbyggerverktøy et forsøk hvis disse funksjonene faller i smak hos deg.

WordPress* har regjert suverent i verden av nettstedbygging i mange år nå, men fullservice online nettstedbyggere som Wix har gjort ting på denne arenaen ganske interessante i det siste. Solopreneurs og småbedriftseiere med beskjedne eller ingen tekniske ferdigheter velger fullt hostede nettstedsbyggingsplattformer som Wix for å spare både tid og penger.

*Selvvert WordPress.org, ikke WordPress. Com.

WordPress vs Wix: Nøkkelfunksjoner

TL; DR: Hovedforskjellen mellom WordPress og Wix er brukervennlig. WordPress er et åpen kildekode CMS mens Wix er en nettstedbygger med alt-i-ett dra-og-slipp-nettstedbygging, webhotell, markedsføring og et domenenavn.

TrekkWordPressWix
Gratis webhotellNei (egenvert plattform, noe som betyr at du må finne en passende hostingleverandør og planlegge for din WordPress nettside)Ja (gratis webhotell inkludert i alle Wix -planer)
Gratis tilpasset domeneNei (du må kjøpe et domenenavn andre steder)Ja (med utvalgte årlige premium-abonnementer og bare for ett år)
Stor samling av nettsteddesignJa (8.8k+ gratis temaer)Ja (500+ designer-laget maler)
Enkel å bruke nettstedredaktørJa (WordPress Redaktør)Ja (Wix Editor)
Innebygde SEO-funksjonerJa (SEO-vennlig ut av esken – .htaccess, robots. tx, omdirigeringer, URL-struktur, taksonomier, Sitemaps + mer)Ja (Robots.txt Editor, bulk 301-omdirigeringer, bildeoptimalisering, smart innløsning, egendefinerte metakoder, Google Search Console & Google Min bedriftsintegrasjon)
Innebygd e-postmarkedsføringNei (men det er mange gratis og betalte WordPress plugins for markedsføring via e -post)Ja (den forhåndsinstallerte versjonen er gratis, men begrenset; flere funksjoner i Wix Ascend premium-abonnementene)
Apper og pluginsJa (59k+ gratis plugins)Ja (250+ gratis og betalte apper)
Integrert nettstedanalyseNei (men det er mange WordPress plugins for analyse)Ja (inkludert i utvalgte Wix -premiumpakker)
Mobile appsJa (tilgjengelig for Android- og iOS -enheter; støtte WordPress nettsteder som kjører WordPress 4.0 eller høyere)Ja (Wix Owner App og Spaces av Wix)
PrisGratis (men du trenger WordPress hosting, plugins og et tema)Gratis og betalte planer fra $16/måned
Offesiell nettsidewww.wordpress. Orgwww.wix.com

Selv om WordPress er den mer populære plattformen, Wix tilbyr hele pakken: gratis webhotell, et bredt utvalg av profesjonelt utformede og mobilresponsive nettstedsmaler, nybegynnervennlig dra-og-slipp-nettstedredaktør, en rekke nyttige innebygde SEO-funksjoner, mange gratis og betalte apper for optimal nettstedfunksjonalitet, og pålitelig kundebehandling.

nøkkel WordPress Egenskaper

WordPress er et innholdsstyringssystem (CMS) som har forført millioner av brukere med:

  • Stort temabibliotek;
  • Imponerende plugin -katalog;
  • Flotte SEO -plugins; og
  • Uovertrufne bloggmuligheter.

La oss ta en nærmere titt på hver av disse funksjonene.

WordPress Temabibliotek

wordpress temabibliotek

WordPress er stolt av sin enestående temakatalog. WordPress brukerne kan velge mellom over 8,000 gratis og redigerbare temaer gruppert i 9 hovedkategorier, Herunder Blogg, E-handel, Utdannelse, Entertainmentog portefølje.

WordPress hjelper deg med å finne beste (og raske innlasting) tema for ditt personlige eller forretningsside ved å bruke funksjonsfiltre også. Det populære CMS kan bare vise temaer med blokkeredigeringsmønstre, egendefinert bakgrunn, fremhevede bilder, redigering av fyllingssteder, RTL-språkstøtte, gjengede kommentarer, bunntekst-widgets, etc.

temabibliotek filter

De WordPress temaer er bare grunnlag. WordPress gir sine kunder stor designfleksibilitet og frihet. Imidlertid er det bare teknisk kunnskapsrike brukere som kan dra full nytte av denne fleksibiliteten, ettersom de må legge til flere plugins og utvidelser for å få liv i den spesifikke nettstedsideen.

Hvis du har den nødvendige tekniske kunnskapen, kan du også utvikle et nettstedstema selv!

WordPress Plugin-katalog

wordpress plugin bibliotek

WordPress nettsteder har ikke mange integrerte funksjoner, men det er ingenting å bekymre seg for fordi du kan last ned og installer plugins og utvidelser for å tilpasse nettstedet ditt. WordPress har tusenvis av både gratis og betalte plugins som kan hjelpe deg med å forbedre nettstedets funksjonalitet og forbedre brukeropplevelsen på stedet.

For eksempel, hvis du vil sentrere innholdsmarkedsføringsarbeidet ditt rundt nyhetsbrev på e-post, kan du velge en av de titalls topprangerte pluginene for e-postmarkedsføring. Noen av disse lar deg lage tilpassede abonnementsskjemaer, administrere kontaktlistene og spore markedsføringsstatistikken din via sanntidsrapportbord.

Det er viktig å huske på det du må ha noen tekniske ferdigheter for å installere og oppdatere plugins og utvidelser på din WordPress nettsted. Du kan lære det grunnleggende ved hjelp av fellesskapsfora, opplæringsprogrammer og nettsteder, men det vil sannsynligvis ta litt tid som læringskurven for WordPress er ganske bratt.

WordPress SEO -plugins

wordpress seo plugins

Søkemotoroptimalisering (SEO) er en viktig del av suksessen til hvert nettsted. WordPress er verdsatt for å være SEO-vennlig rett ut av esken, men det er også nok av tredjeparts plugins som vil hjelpe deg med å øke synligheten din i organiske søkemotorresultater.

For å øke din WordPress SEO-spill, du kan velge mellom dusinvis av mye brukte og topprangerte plugins, inkludert:

yoast seo

Yoast SEO er det ultimate WordPress SEO plugin. Den har over 5 millioner aktive installasjoner og fantastiske karakterer.

Denne pluginen kommer med en overflod av nyttige funksjoner, inkludert avansert opprettelse av XML -nettstedskart, automatiserte kanoniske URL -er og metakoder, tittel- og metabeskrivelsesmaler for konsistens og optimal merkevarebygging, fullstendig kontroll over nettbrødsmuler og raske lastetid for nettsteder.

Yoast SEO er tilgjengelig både som gratis versjon og som premium plugin (sistnevnte låser opp kraftigere funksjoner).

WordPress Blogging

wordpress Blogging

WordPress er mest kjent for å være nummer én bloggplattform i verden. I tillegg til det hundrevis av gratis, SEO-vennlige og cross-browser kompatible bloggtemaer, WordPress lar brukerne også legge til kategorier, tagger og RSS (Really Simple Syndication – en nettfeed for deling og distribusjon av innhold) til bloggene deres.

Når du har valgt et tema, kan du hoppe rett inn i å lage innhold med WordPress editor. De WordPress Editor gir en fantastisk etterbyggingsopplevelse ettersom hvert element i et innlegg har sin egen blokk som du kan redigere, tilpasse og flytte uten å ødelegge justeringen og den generelle postorganisasjonen.

Hva mer er, som en WordPress nettstedeier, kan du øke blogginnsatsen din ved å installere plugins for vakre layouter for blogginnlegg, gallerier, kommentarer, filtre, kontaktskjemaer, meningsmålinger, relatert innhold, automatisk publisering og planlegging av sosiale medier og mange andre praktiske funksjoner.

Hvis du ønsker å tjene penger på din WordPress blog, CMS lar deg vise annonser fra populære annonse- og tilknyttede nettverk i likhet med Google AdSense, Amazon, Booking.com, Ezoic og andre ved å installere en annonseplugin.

Du kan også selge ebøker, tilby online kurs og medlemskap, og selvfølgelig selge varer ved bruk av WordPress WooCommerce plugin.

Som du kan se, WordPress gir deg sjansen til å kontrollere alle aspekter av starter en blogg.

Viktige Wix -funksjoner

Wix er fullpakket med nyttige funksjoner (som jeg har dekket i detalj i min Wix -anmeldelse), men de som tiltrekker seg mest 200 million brukere er:

  • Stort nettsted malbibliotek;
  • Wix ADI Builder;
  • Wix Site Editor;
  • Innebygde SEO-verktøy; og
  • Wix App Market.

La oss se hvorfor det er slik.

Wix nettstedsmaler

wix maler

Som eier av Wix-nettstedet har du tilgang til mer enn 500 gratis, profesjonelt utformede og fullt tilpassbare HTML5 -nettstedsmaler.

Wix gir sine kunder webdesign som passer for ulike typer virksomheter og tjenester, nettbutikker, fotografer, grafiske og webdesignere, motedesignere, porteføljer, CV og CV, skoler og universiteter, ideelle organisasjoner og selvfølgelig blogger .

Dessverre, Wix lar deg ikke bytte nettstedsmal som ikke er tilfelle med WordPress (du kan endre din WordPress tema uten å miste innhold eller ødelegge hele nettstedet ditt).

Du kan imidlertid unngå å gjøre et dårlig valg ved å dra nytte av Wix gratis plan eller 14-dagers gratis prøveversjon for premiumplaner. To uker er mer enn nok tid til å utforske alternativene dine og finne den perfekte malen.

Hvis du har valgt en mal du ikke lenger liker, du kan opprette et nytt nettsted ved hjelp av en bedre mal og deretter overføre premiumplanen din til den.

Husk at denne løsningen ikke er feilfri, da du ikke kan overføre premiumappene dine, Ascend -planen og funksjonene, kontakter, innboksmeldinger, Wix Store, Wix Fakturaer, e -postmarkedsføring og andre viktige funksjoner.

Hvis du ikke finner et webdesign som passer med ditt spesifikke nettstedskonsept i Wixs hovedkategorier, kan du skriv inn et søkeord i søkefeltet og bla gjennom resultatene eller begynn fra bunnen av ved å velge en blank mal. Et annet flott alternativ er Wix ADI -byggherren. Apropos…

Wix ADI Builder

wix adi-bygger

De ADI (Artificial Design Intelligence) er et uhyre nyttig verktøy for nybegynnere og alle andre som ønsker å gå live så snart som mulig.

Som du kanskje allerede har gjettet, den AI-drevne byggherren lager et nettsted for deg på bare noen få minutter ved hjelp av informasjonen du gir. Før Wix ADI gjør sin magi, vil han stille deg flere enkle spørsmål angående ditt fremtidige nettsted:

  • Hva trenger du på ditt nye nettsted? (chat, forum, abonnementsskjema, blogg, arrangementer, musikk, video, etc.)
  • Hva heter nettbutikken din? (hvis du valgte denne typen nettsteder)
  • Vil du importere bilder og tekst? (hvis du allerede har en tilstedeværelse på nettet)

Når du har gitt de nødvendige svarene, må du velge en enkel font- og fargekombinasjon og et hjemmesidedesign. ADI-byggeren vil også lage en rekke spesifikke sider for deg, inkludert Om Oss, FAQog Møt teamet. Du kan legge til så mange eller så få du vil.

Ikke bekymre deg - den endelige designen kan tilpasses helt, slik at du ikke trenger å nøye deg med et element du ikke liker.

Wix Site Editor

wix nettstedredaktør

De WixEditor er en ustrukturert dra og slipp nettstedredaktør, noe som betyr at du kan legge til innhold og designelementer hvor du måtte passe. Dette betyr du kan gi praktisk talt alle nettstedsideer liv.

Med Wix Site Editor kan du:

  • Administrer og legg til hjem, blogg, butikk og dynamiske sider;
  • Administrer hovednavigasjonsmenyen og legg til rullegardinmenyer;
  • Legg til tekst, bilder, gallerier, knapper, bokser, lister, musikk, kontaktskjemaer, sosiale nettverkslinjer og andre elementer;
  • Endre farge- og teksttemaer;
  • Velg en video for en sidebakgrunn;
  • Lag og administrer blogginnleggene dine;
  • Tilpass produktgalleriet og administrer bestillingene dine;
  • Legg til gratis og betalte apper fra Wix Applications Market, etc.

En av mine absolutte favorittfunksjoner i Wix Site Editor er 'Få tekstideer' alternativ. Wix kan generere engasjerende teksttitler og avsnitt for nettstedet ditt.

Alt du trenger å gjøre er å klikke på tekstdelen du vil endre/fylle med kvalitetsinnhold, klikke på "Få tekstidéer" -knappen, og deretter velge din bransje og et emne.

Når du har gjennomgått Wix forslag, kan du bruke et direkte på det respektive tekstelementet eller kopiere det du liker best og bruke det andre steder på nettstedet ditt.

Til slutt har Wix Editor en autosave funksjon som sparer tid, sikrer at du ikke mister verdifull fremgang, og hjelper prosessen med å bygge nettsted løpe jevnt.

Wix SEO-verktøy

wix seo verktøy

SEO (søkemotoroptimalisering) er nok en avdeling der Wix ikke skuffer. Wix-nettsteder kommer med et kraftig SEO-verktøysett som inkluderer:

  • SEO -mønstre - Dette SEO -verktøyet sparer deg for tid ved å la deg bygge en systematisk SEO-strategi for hele nettstedet ditt. Dette betyr at du kan sette opp SEO-mønstre for alle nettstedsidene dine, nettbutikkprodukter, blogginnlegg, bloggkategorier, bloggtagger og bloggarkivsider. SEO Patterns-verktøyet lar deg tilpasse måten søkemotorer og sosiale nettverksplattformer viser sidene dine på ved å redigere tittelkoden, metabeskrivelsen, og tittelen, og beskrivelsen og bildet. Du kan også tilpasse Twitter -delingsinnstillingene, nettadressestrukturen til produktsidene og blogginnleggene dine, strukturerte datamarkeringer og ekstra metakoder.
  • URL Redirect Manager - Wix URL Redirect Manager lar deg konfigurere 301 omdirigeringer fra de gamle nettadressene dine til de nye i tilfelle du har flyttet nettstedet ditt til denne plattformen. Slik sørger du for at dine besøkende ikke går seg vill, at koblingene er solide, og at nettstedets SERP -rangeringer (søkemotorresultatsider) forblir intakte.
  • Robots.txt Editor - Wix-brukere kan redigere nettstedets robots.txt-fil å informere søkemotorer om hvilke av nettsidene de bør gjennomsøke. Dette er en avansert SEO -funksjon, noe som betyr at du bør bruke den nøye.
  • Bildeoptimalisering - For å forkorte lastetidene for siden din og dermed skape en bedre brukeropplevelse på stedet, Wix komprimerer automatisk store bilder. Nettsidebyggeren konverterer automatisk bilder til WebP-format som denne komprimeringsmetoden skaper både mindre og bedre bilder.
  • Google Min bedriftsintegrasjon — Lokal SEO er en avgjørende del av alle selskapers SEO -suksess. Wix lar sine brukere kreve og optimalisere deres gratis Google Min bedriftsoppføring direkte gjennom Wix -dashbordet. Når du har konfigurert GMB -profilen din, kan du legge til så mange forretningsdetaljer du vil, inkludert firmaets nettsted, posisjonsinformasjon, åpningstider, telefonnummer, bilder, logo og kundeanmeldelser.

Wix App Market

wix app marked

De Wix App Market lister mer enn 250 kraftige apper utviklet av både Wix og tredjeparter. Noen av disse appene er 100% gratis, noen har en gratis plan, noen tilbyr en x-dagers gratis prøveversjon, mens andre krever at du eier en premium Wix-plan for å kunne installere dem.

Denne variasjonen er selvfølgelig en god ting, ettersom du får sjansen til å utforske og prøvekjøre noen verktøy uten å bruke en krone.

Noen av de aller beste appene som er tilgjengelige i Wix appbutikk er:

  • Wix Chat (lar deg engasjere besøkende på nettstedet, fange kundeemner og avslutte avtaler);
  • Feed for sosiale medier (lar deg strømme innhold på sosiale nettverk i en live-feed for å øke tiden du bruker på nettstedet ditt);
  • Skjemabygger og betalinger (lar deg opprette kontakt-, tilbud- og bestillingsskjemaer samt motta betalinger med PayPal eller Stripe);
  • WEB-STAT (lar deg analysere trafikken til nettstedet ditt ved å gi deg brukervennlige rapporter om dine besøkende, tidspunktet for deres siste besøk, deres geografiske plassering, utstyret de brukte, tiden som ble brukt på hver side, etc.);
  • Besøksanalyse (sporer besøkende, konverteringer, øktvarighet, sidetrafikk, enheter, henvisninger og mye mer uten å bruke informasjonskapsler); og
  • Oversett Weglot (hjelper deg med å bli funnet over hele kloden ved å oversette Wix-nettstedet ditt til en rekke språk og implementere Googlebeste flerspråklige SEO-praksis).

🏆 Og vinneren er ...

Wix! Selv om den populære nettstedbyggeren har god plass til forbedring (det ville være hyggelig å se mer avanserte bloggalternativer i nær fremtid), vinner den denne runden takket være det utmerkede brukergrensesnittet, robuste SEO -pakken og den rike appbutikken.

WordPress taper denne kampen hovedsakelig fordi det krever teknisk kunnskap å installere og lykkes med å oppdatere plugins for økt nettstedfunksjonalitet.

DEAL

Prøv Wix GRATIS. Krever ikke kredittkort

Fra $0 til $45/måned

WordPress vs Wix: Sikkerhet og personvern

SikkerhetsfunksjonWordPressWix
Sikker webhotellNei (du må kjøpe en vertsplan andre steder)Ja (gratis hosting for alle planer)
SSL-sertifikatNei (du må installere et SSL -sertifikat -plugin eller kjøpe en hostingplan med SSL)Ja (gratis SSL-sikkerhet for alle planer)
Overvåking av nettstedssikkerhetNei (du må installere et sikkerhetsplugin)Ja (24/7)
NettstedskopieringNei (du må administrere sikkerhetskopiene dine selv)Ja (manuell sikkerhetskopiering + funksjon for nettstedslogg)
2-faktorautentiseringNei (du må installere en plugin)Ja

WordPress Sikkerhet og personvern

Hundrevis av profesjonelle utviklere revisjoner WordPress'kjerneprogramvare regelmessig for å sikre at den er sikker. Imidlertid, som en WordPress nettstedeier, du må ta mange skritt for å beskytte nettstedet ditt mot skadelig programvare og hackere.

Disse tiltakene inkluderer å beholde din WordPress kjerne, tema og plugins oppdatert; bruke sterke passord; kjøpe en solid WordPress hostingplan fra en anerkjent webvert;

installere en sikkerhetskopi plugin; etablering av et revisjons- og overvåkingssystem; bruk av en nettapplikasjonsbrannmur (WAF); aktivere tofaktorautentisering; og selvfølgelig få et SSL -sertifikat.

Jeg vet, jeg vet, det er mange sikkerhetsting du må ta vare på på egen hånd, noe som ikke er tilfellet med Wix.

Wix Sikkerhet og personvern

Wix inkluderer rask, stabil og sikker webhotell i alle sine planer gratis. I tillegg har alle Wix -nettsteder HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol Secure) automatisk aktivert uten ekstra kostnad som valideres av en SSL-sertifikat. Dette sikrer at dine og dine besøkendes data er kryptert og dermed mer sikre.

De av dere som ønsker å sette opp en nettbutikk, vil gjerne vite at Wix også opprettholder vanlig PCI-DSS (Payment Card Industry Data Security Standards) samsvar som er et must for å godta og behandle betalingskort.

Wix har også et team av websikkerhetseksperter som overvåker systemene døgnet rundt for å sikre bruker- og besøkendes personvern.

Et annet flott lag med sikkerhet Wix gir er Nettstedshistorikk -funksjon som lar deg gå tilbake til en eldre versjon av nettstedet når du vil. I tillegg lar nettstedsbyggeren deg lage en manuell sikkerhetskopi av nettstedet ditt ved å duplisere det via Wix -dashbordet.

🏆 Og vinneren er ...

Wix! Nettstedsbyggeren har iverksatt alle viktige sikkerhetstiltak så du trenger ikke. Dette frigjør god tid til at du kan fokusere på å designe nettstedet ditt og fylle det med førsteklasses innhold. WordPressderimot, etterlater deg mye lekser.

DEAL

Prøv Wix GRATIS. Krever ikke kredittkort

Fra $0 til $45/måned

WordPress vs Wix: Prisplaner

PrisplanWordPressWix
Gratis prøveperiodeNei (fordi WordPress er gratis å laste ned, installere og bruke)Ja (14 dager + pengene tilbake-garanti)
Gratis planJa (WordPress er gratis å laste ned og installere)Ja (men funksjonene er begrenset, og du kan ikke koble et tilpasset domene til nettstedet ditt)
NettstedsplanerNeiJa (Koble til domene, kombinasjon, ubegrenset og VIP)
Forretnings- og e -handelsplanerNeiJa (Business Basic, Business Unlimited og Business VIP)
Flere faktureringssykluserNei (WordPress er gratis å laste ned og installere)Ja (månedlig, årlig og toårig)
Laveste månedlige abonnementskostnad/$ 16 / måned
Høyeste månedlige abonnementskostnad/$ 45 / måned
Rabatter og kupongerNei (WordPress er gratis å laste ned og installere)10% RABATT på en årlig premieplan for de første 12 månedene (denne rabatten er ikke gyldig for Connect Domain og Combo -pakkene)

WordPress Prisplaner

WordPress er en åpen kildekode-programvare som betyr alle kan laste ned og installere det gratis. Så, som du kan se, er det ingen WordPress prisplaner. Det betyr imidlertid ikke at du kan sette opp et profesjonelt og funksjonelt nettsted uten å bruke en eneste dollar.

WordPress er et selvstyrt CMS, noe som betyr hver WordPress brukeren må kjøpe en vertspakke og et tilpasset domene. Heldigvis er det mange webhoteller som tilbyr WordPress hostingplaner til rimelige priser. WordPress anbefaler Bluehost som har 3 WordPress hostingpakker: Basic, Plus og Choice Plus.

BluehostGrunnplanens kostnad starter kl $ 2.95 / måned og inkluderer et gratis domenenavn i ett år, gratis SSL -sikkerhet, automatisk WordPress installasjoner og 24/7 kundestøtte. Hvis du vil bygge en nettbutikk, kan du dra fordel av Choice Plus -planen.

For så lite som $ 5.45 / måned, får du 40 GB SSD-lagringsplass, et gratis domenenavn i et helt år, og automatisk sikkerhetskopiering sammen med Bluehoster standard og viktige funksjoner.

Husk at dette er kampanjepriser, det vil si at de bare gjelder for første periode. Bluehoster vanlige priser fra $ 10.99 per måned til $ 28.99 i måneden.

Selv om du kan gå live med en grunnleggende vertsplan, et unikt domenenavn og et gratis WP-tema, er sjansen stor for at du må kjøpe noen plugins for å gjøre nettstedet ditt mer brukervennlig og jevnere. Dette vil selvfølgelig øke kostnadene for oppsett og vedlikehold betydelig.

Wix-prisplaner

Bortsett fra en begrenset gratis plan og en 14-dagers gratis prøveperiode med pengene-tilbake-garanti, Tilbyr Wix også 7 premiumpakker. Fire av disse er nettstedsplaner (Pro, Combo, Unlimited og VIP), mens de tre andre er bygd for bedrifter og e-handelsbutikker (Business Basic, Business Unlimited og Business VIP).

Wix nettstedplaner er ideelle for personlig bruk, solopreneurs og freelancers. Selskaper kan bruke dem også, men de vil ikke kunne selge på nettet og motta sikre betalinger. Hvis det er et must for deg å sette opp en nettbutikk, må du kjøpe en av Wix sine forretnings- og Wix e-handelsplaner.

Wix priser varierer fra $ 16 / måned til $ 45 / måned med månedlige abonnementer. Som jeg nevnte ovenfor, kommer alle Wix -planer med gratis webhotell og SSL -sikkerhet. Imidlertid inkluderer ikke alle pakker en gratis tilpasset domenekupong i ett år.

Pro-planen lar deg for eksempel koble et unikt domenenavn til Wix-nettstedet ditt, men du må kjøpe det enten fra Wix eller andre steder. Du må også godta Wix-annonsering på nettstedet ditt.

Wix lar brukerne oppgradere nettstedet til en høyere prisplan for å støtte veksten med mer avanserte verktøy og funksjoner.

Vil du lære mer om Wixs premiumplaner? Sjekk deretter artikkelen min om Wix priser i 2023.

🏆 Og vinneren er ...

WordPress! WordPress slår Wix i denne runden rett og slett fordi det er mye billigere å sette opp og kjøre a WordPress nettstedet. Det er mange rimelige og funksjonsrike WordPress vertsplaner, samt tusenvis av gratis WP-temaer og plugins.

Wix Applications Market, derimot, har ikke mange gratis tredjepartsapper. I tillegg inkluderer Wix e-handelsfunksjoner bare i sine betalte forretningspakker.

WordPress vs Wix: Kundestøtte

Type kundestøtteWordPressWix
Live chatNeiBare på bestemte steder
E-poststøtteNeiJa
Telefon supportNeiJa
Artikler og vanlige spørsmålJaJa

WordPress Kundeservice

Siden WordPress er et innholdsstyringssystem med åpen kildekode som er teknisk gratis, det tilbyr ikke offisiell kundestøtte.

wordpress Kunde støtte

Oftere enn ikke, WordPress brukere finner svar på vanlige spørsmål i WordPress' detaljerte artikler og vanlige spørsmål, så vel som på samfunnsfora. Det kan imidlertid være vanskelig å fikse superspesifikke problemer, ettersom de krever ekspertkundeservice.

Wix kundestøtte

Wix tar godt vare på sine abonnenter ved å inkludere 24 / 7 kundestøtte i alle premieplanene (gratispakken gir deg ikke-prioritert kundebehandling).

wix kundestøtte

Wix nettstedseiere kan be om telefonstøtte på en rekke språk, inkludert japansk, italiensk, spansk, tysk og selvfølgelig engelsk. Sist men ikke minst har Wix en overflod av dyptgående artikler som svarer på vanlige nettstedrelaterte spørsmål.

🏆 Og vinneren er ...

Wix, uten tvil! Hvis du har tilgang til en pålitelig kundebehandlingsteam er et must for deg, Wix er nettstedsbyggeren du bør gå med.

Å måtte gå gjennom forumtråder når du trenger spesifikk informasjon ASAP er ganske irriterende, spesielt når det er flere foreslåtte løsninger.

DEAL

Prøv Wix GRATIS. Krever ikke kredittkort

Fra $0 til $45/måned

Ofte Stilte Spørsmål

Hvordan velger jeg riktig nettstedsbyggerplattform for bedriftsnettstedet eller e-handelsnettstedet mitt – er det Wix eller WordPress?

Nøkkelbetraktningen når du velger mellom Wix og WordPress er å forstå nettstedets formål og krav. Både Wix og WordPress er populære nettstedbyggere og tilbyr en rekke verktøy for å bygge et profesjonelt nettsted med en e-handelsbutikk. Wix er en nybegynnervennlig nettstedsbyggerplattform som kommer med alle nødvendige funksjoner for å bygge et enkelt nettsted med grunnleggende e-handelsfunksjonalitet.

I motsetning, WordPress krever mer innsats og ferdigheter å sette opp, men gir avanserte tilpasningsalternativer og funksjoner som kan imøtekomme mer komplekse forretningsnettsteder eller e-handelssider. Til syvende og sist avhenger det riktige valget av nettstedets krav, tilgjengelig budsjett og nivå av teknisk ekspertise.

Er Wix eller WordPress Bedre?

Dette kan vise seg å være en ekstremt upopulær oppfatning, men jeg tror Wix er den bedre plattformen for bygging av nettsteder, spesielt for nybegynnere. Wix gir utrolig tilpasningsfrihet, mange innebygde verktøy og utmerket kundebehandling. Ja, du kan ende opp med å bruke mer penger for å få alle funksjonene du trenger, men bekvemmeligheten er verdt ekstrakostnaden.

Når det gjelder nettbygging, hva er bedre for SEO – Wix eller WordPress?

Når det gjelder SEO (Search Engine Optimization), både Wix og WordPress har sine fordeler og ulemper. Det er ikke nødvendigvis at den ene plattformen er bedre enn den andre, men de er forskjellige i måten de nærmer seg SEO. Mens Wix tilbyr innebygde SEO-verktøy og funksjoner for å optimalisere nettsteder for søkemotorer, for eksempel tilpassbare sidetitler, alt-tagger og URL-strukturer, WordPress tilbyr et mer allsidig utvalg av SEO-plugins som muliggjør flere tilpasningsalternativer.

Derfor er det ikke en enkel sammenligning av Wix vs WordPress SEO, men heller velge den mest passende plattformen for nettstedet ditt. Til syvende og sist er det viktig å vurdere de andre faktorene også, slik som nettsidefunksjonalitet, brukervennlighet og pris, samt læringskurven knyttet til begge plattformene.

Er Wix eller WordPress Lettere å bruke?

100 % Wix! Denne nettstedsbyggeren har en nybegynnervennlig dra-og-slipp-editor som lar deg legge til innhold og designelementer hvor som helst du er. WordPressderimot, krever at du har teknisk kunnskap for å installere og oppdatere programvaren og pluginene du ønsker.

Hvor tilpassbare er Wix og WordPress, og hvilke alternativer er tilgjengelige for å designe nettsteder med disse plattformene?

Både Wix og WordPress tilbyr en rekke tilpasningsalternativer og designverktøy for å hjelpe deg med å lage visuelt imponerende nettsteder. Wix tilbyr et omfattende bibliotek med nettstedsmaler og en dra-og-slipp-sidebygger, som lar brukere lage profesjonelt utseende nettsteder uten å trenge avanserte designferdigheter. Dessuten tilbyr Wix en rekke plugins og temaer for å forbedre nettstedets funksjonalitet og design.

Tilsvarende WordPress gir en fleksibel og svært tilpassbar plattform med tusenvis av gratis og betalte temaer og plugins, slik at brukere kan gjøre mer avanserte tilpasninger til sine nettsider med egendefinerte koder og sidebyggere. WordPress kan kreve mer design og tekniske ferdigheter, men det tilbyr en svært allsidig plattform med ubegrensede designmuligheter.

Totalt sett er både Wix og WordPress tilbyr mange tilpasningsmuligheter og designfunksjoner, kommer det til slutt ned til hvilken plattform som passer best til nettstedets krav og designkompetanse.

Kan du overføre Wix til WordPress?

Ja det kan du. Du kan oppnå dette ved å bruke Wix RSS -feed for å overføre alle innleggene dine til WordPress. Imidlertid må du fortsatt migrere nettsidene og mediene dine manuelt, noe som gjør hele prosessen tidkrevende. Husk at du bare kan bruke dette alternativet hvis du bygde Wix -nettstedet ditt på Old Wix -bloggen. Hvis du brukte den nye Wix -bloggen (introdusert i 2018), kan du foreta overføringen med en automatisk migrasjonsplugin.

Er Wix et godt nettsted for blogging?

Ja, det er det. Wix er en flott bloggplattform takket være blogg-vennlige nettsteddesignmaler, integrerte SEO-muligheter og blogging etter planlegging. Wix har imidlertid ikke det som trengs for å slå WordPress- den ultimate programvaren for blogging.

Hvordan kan jeg forbedre nettstedets SEO og øke nettstedtrafikken med Wix eller WordPress?

Både Wix og WordPress tilbyr SEO-funksjoner som er avgjørende for å optimalisere nettsider for å forbedre søkemotorrangering og øke nettstedtrafikken. Wix tilbyr en automatisk funksjon for nettstedstruktur som hjelper til med å generere sidetitler og alt-tagger, som er viktige elementer for nettstedoptimalisering. I tillegg tilbyr Wix integrert Google Analytics og en rekke apper som ytterligere kan hjelpe deg med å overvåke trafikk og optimalisere nettstedets SEO.

I mellomtiden, WordPress gir et mer omfattende utvalg av SEO-plugins og verktøy, slik at brukere kan gjøre avanserte tilpasninger av sidetitler, metabeskrivelser, alt-tagger og mer. Oppsummert, både Wix og WordPress tilbyr SEO-funksjoner som er avgjørende for å lede trafikk til nettstedet ditt, men WordPress gir mer avanserte tilpasningsalternativer som kan øke et nettsteds sjanser for å rangere høyere i søkemotorresultatene.

Kan jeg bygge en e-handelsbutikk med Wix eller WordPress, og hvor enkelt er det å sette opp e-handelsfunksjonalitet?

Både Wix og WordPress tilby e-handelsfunksjonalitet, noe som gjør det enkelt for bedrifter å opprette en nettbutikk og selge produkter eller tjenester på nettet. Wix tilbyr en dedikert e-handelsplattform som gir brukere alle nødvendige funksjoner for å sette opp og administrere en nettbutikk, for eksempel produktsider, betalingsgatewayer og transaksjonsgebyrer. Dessuten tilbyr Wix e-handelsplugins, som gjør det mulig for brukere å legge til ytterligere e-handelsfunksjonalitet til nettstedet deres.

Tilsvarende WordPress tilbyr en rekke eCommerce-plugins, for eksempel WooCommerce, for å hjelpe brukere med å opprette en e-handelsbutikk. Men å sette opp e-handelsfunksjonalitet på WordPress kan kreve mer teknisk ekspertise og oppsetttid. Til syvende og sist, både Wix og WordPress tilbyr rikelig med e-handelsfunksjonalitet, noe som gjør det enkelt for bedrifter å lage en profesjonell e-handelsside uten store tekniske problemer.

Hva slags brukerstøtte er tilgjengelig for Wix og WordPress brukere?

Både Wix og WordPress har en rekke brukerstøttealternativer tilgjengelig for å hjelpe deg med å lage og administrere nettstedet ditt. Wix-kunder kan få tilgang til Wix kundeservice via telefon, e-post eller live chat, mens WordPress brukere kan få tilgang til støtte gjennom et dedikert støtteforum, brukerstøtte eller via e-post. Begge plattformene tilbyr også omfattende online hjelpesentre, der brukere kan finne artikler, veiledninger og feilsøkingsveiledninger for å hjelpe med eventuelle problemer.

I tillegg har begge plattformene mange brukeranmeldelser tilgjengelig på nettet, noe som kan være en verdifull ressurs for å måle kvaliteten på kundestøtten deres. Alt i alt, enten du er en nybegynner eller en avansert bruker, både Wix og WordPress tilbyr mange støttealternativer for å hjelpe deg med å overvinne eventuelle utfordringer du kan møte.

Hvor brukervennlige er Wix og WordPress, og hvilke ressurser er tilgjengelige for brukere å lære om plattformene?

Wix og WordPress tilbyr ulike nivåer av brukervennlighet, ettersom hver plattform henvender seg til ulike brukere med ulike nivåer av teknisk ekspertise. Wix er en nybegynnervennlig nettstedbygger som tilbyr et dra-og-slipp-grensesnitt, noe som gjør det enkelt for brukere å lage et nettsted uten noen kodeopplevelse. Wix tilbyr også et menysøkealternativ for å finne spesifikke funksjoner, og omfattende videoopplæringer for å veilede brukere gjennom oppsettsprosessen.

WordPress, har imidlertid en brattere læringskurve, som krever mer tekniske ferdigheter og erfaring med koding.
Likevel gir den en mer allsidig plattform med omfattende designalternativer, inkludert en innleggsredigerer, bloggredigerer og sosiale nettverksknapper for å øke brukerengasjementet. I tillegg er både Wix og WordPress tilby støttealternativer for å hjelpe brukere med å navigere på plattformene og overvinne eventuelle tekniske problemer de kan støte på. Til syvende og sist, enten du velger Wix eller WordPress, deres brukervennlighet og tilgjengelige ressurser avhenger av ditt tekniske ferdighetsnivå og krav til nettstedet.

Hvordan kan jeg forbedre nettstedets mediebilder med Wix eller WordPress, og hva slags tillegg er tilgjengelige?

Både Wix og WordPress gir mange muligheter til å forbedre nettstedets mediebilde, og tilbyr et stort utvalg mediebiblioteker og tilpassbare tillegg. I Wix sitt mediebibliotek kan brukere få tilgang til en rekke gratis bilder og videoer for å forbedre nettsiden deres og elegante oppsett som fungerer på tvers av forskjellige enheter. Wix tilbyr også integrasjoner av sosiale medier, som gjør det mulig for brukere å koble sosiale mediekontoer, som Facebook og Instagram, til nettstedet.

WordPress, på den annen side, tilbyr mange flere tillegg som kan forbedre nettstedets funksjonalitet og mediebilde, f.eks. skyveknapper, popup-vinduer og innebygde sosiale medier-feeder. I tillegg, WordPress's mediebibliotek lar brukere vise og organisere mediefilene sine mer effektivt, noe som gjør det enklere å finne og oppdatere individuelle bilder og videoer. Totalt sett, enten du velger Wix eller WordPress, gir begge plattformene mange tillegg og mediebiblioteker som gjør det mulig å lage visuelt imponerende og engasjerende nettsteder med letthet.

Er det noen sikkerhetsproblemer jeg må være oppmerksom på når jeg bruker Wix eller WordPress for nettstedet mitt, og hvilke sikkerhetsfunksjoner gir de?

Wix og WordPress er begge sikre nettstedbyggere som tilbyr en rekke sikkerhetsfunksjoner for å beskytte nettstedet ditt mot cybertrusler. Det er imidlertid viktig å merke seg at sikkerhetsproblemer kan oppstå hvis du ikke tar visse forholdsregler.

Wix tilbyr avanserte sikkerhetstiltak for nettstedet, inkludert SSL-kryptering og datalagringsbeskyttelse, for å sikre at brukerdata holdes trygge. Videre bruker Wix automatisert sikkerhetsovervåking og tilbyr omfattende sikkerhetskopier av nettsidedata for å beskytte mot tap av data. WordPress tilbyr også lignende sikkerhetsfunksjoner, inkludert SSL-kryptering og sikkerhetskopiering av data, samt et omfattende utvalg av plugins som kan forbedre nettstedets sikkerhet.

Imidlertid er plattformen kjent for å være mer sårbar for potensielle sikkerhetsproblemer siden WordPress er en åpen kildekode-plattform, noe som betyr at hundretusenvis av utviklere har tilgang til koden. Totalt sett er både Wix og WordPress tilbyr effektive sikkerhetsfunksjoner, men det er avgjørende å beskytte nettstedet ditt med sterke sikkerhetstiltak, for eksempel å velge en anerkjent vertsleverandør og holde nettstedet oppdatert med sikkerhetsprogramvare.

Hvordan fungerer vertsleverandører som Wix og WordPress støtte nettstedeiere i USA, og hvilke ressurser er tilgjengelige gjennom deres kunnskapsbase?

Hostingselskaper som Wix og WordPress tilby robust støtte for nettstedeiere i USA og rundt om i verden gjennom deres omfattende kunnskapsbase. Denne ressursen gir tilgang til et bredt spekter av artikler, veiledninger og videoanmeldelser som kan hjelpe brukere med å navigere i gjennomgangsprosessen og utnytte plattformens funksjoner til sitt fulle potensial.

Enten du er ny på nettstedbygging eller en erfaren proff, vertsleverandører som Wix og WordPress tilby et vell av ressurser for alle brukernivåer. Med nyttig informasjon om emner som vertsplaner, sikkerhet og optimalisering, kan nettstedeiere utvikle en dypere forståelse av plattformen og ta informerte beslutninger som gagner nettstedet deres på lang sikt.

Sammendrag – Wix vs WordPress Sammenligning for 2023

Jeg vet at mange ikke vil være enige med meg, men jeg tror bestemt at Wix er den sterkeste utfordreren her. Å bygge et visuelt tiltalende og funksjonelt nettsted med Wix er mye mer praktisk og enklere, da du ikke trenger å lete etter webhotellplaner med et gratis domenenavn og SSL -sertifikat eller utforske måter å administrere sikkerhetskopier og sikkerhet.

Wix tar seg av alle de tekniske aspektene ved nettstedet ditt slik at du kan kanalisere din tid og krefter til å designe sidene og lage innhold av høy kvalitet.

DEAL

Prøv Wix GRATIS. Krever ikke kredittkort

Fra $0 til $45/måned

Referanser

Hjem » Nettstedbyggere » WordPress vs Wix i 2023 (Hvilken er den beste gratis nettstedbyggeren?)

Hold deg informert! Meld deg på vårt nyhetsbrev
Abonner nå og få gratis tilgang til veiledninger, verktøy og ressurser kun for abonnenter.
Du kan når som helst avslutte abonnementet. 🔒 Dataene dine er trygge. For mer informasjon, se vår personvernregler.
Hold deg informert! Meld deg på vårt nyhetsbrev
Abonner nå og få gratis tilgang til veiledninger, verktøy og ressurser kun for abonnenter.
Du kan melde deg av når som helst. Dataene dine er trygge. For mer informasjon, se vår personvernregler.
Hold deg informert! Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Abonner nå og få gratis tilgang til veiledninger, verktøy og ressurser kun for abonnenter.
Hold deg oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev
Du kan når som helst avslutte abonnementet. 🔒 Dataene dine er trygge. For mer informasjon, se vår personvernregler.
Mitt selskap
Hold deg oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev
???? Du er (nesten) abonnert!
Gå over til e-postinnboksen din, og åpne e-posten jeg sendte deg for å bekrefte e-postadressen din.
Mitt selskap
Du abonnerer!
Takk for ditt abonnement. Vi sender ut nyhetsbrev med innsiktsfulle data hver mandag.