LastPass vs Dashlane (Password Manager sammenligning)

Written by

Innholdet vårt er leserstøttet. Hvis du klikker på lenkene våre, kan vi tjene en provisjon. Hvordan vi vurderer.

Passordledere er bare utrolige verktøy som gjør livet ditt enklere. Imidlertid kan det hende du får en viss angst mellom valgene til passordadministratorer som står til din disposisjon. Det virker bare som om det er en ny passordbehandling rundt hvert hjørne.

Men to navn som alltid kommer på listen er LastPass og Dashlane

EgenskaperLastPass1Password
lastpass-logodashlane -logo
OppsummeringDu vil ikke bli skuffet over verken LastPass eller Dashlane - begge er gode passordbehandlere. LastPass er lettere å bruke og har bedre for personvern og sikkerhet. Dashlane på den annen side tilbyr billigere premieplaner.
PrisFra $ 3 per månedFra $ 2.75 per måned
Gratis planJa (men begrenset fildeling og 2FA)Ja (men én enhet og maks 50 passord)
2FA, biometrisk pålogging og mørk webovervåkingJaJa
EgenskaperAutomatisk endring av passord. Gjenopprettelse av konto. Kontroll av passordstyrke. Sikker lagring av notater. FamilieprisplanerNull kunnskap kryptert fillagring. Automatisk endring av passord. Ubegrenset VPN. Mørk webovervåking. Passorddeling. Kontroll av passordstyrke
Brukervennlighet⭐⭐⭐⭐⭐ 🥇⭐⭐⭐⭐⭐
Sikkerhet og personvern⭐⭐⭐⭐ ⭐ 🥇⭐⭐⭐⭐⭐
Valuta for pengene⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ 🥇
nettstedBesøk LastPass.comBesøk Dashlane.com

Dette er de mest populære passordbehandlerne for både skrivebordsappen og mobilappene dine, og de er gode. Så hvordan velger du din? 

Du kan ikke ha begge deler, selvfølgelig! I dette LastPass vs Dashlane sammenligning, Jeg vil diskutere deres funksjoner, funksjoner, ekstra insentiver, faktureringsplaner, sikkerhetsnivåer og alt annet de tilbyr her.

TL; DR

LastPass har flere funksjoner i gratisversjonen enn Dashlane. Begge har pålitelige sikkerhetstiltak på plass, men LastPass hadde et sikkerhetsbrudd som demper historien. 

Det faktum at ingen data ble kompromittert i bruddet, løser imidlertid inn LastPass og beviser stabiliteten i krypteringssystemet. Så la oss se hva som tipser skalaen ved å gå i dybden med disse to appene.

LastPass vs Dashlane Nøkkelfunksjoner

Antall brukere

Både Dashlane og LastPass tillater bare én bruker å bruke hver gratis konto. Men det er en annen historie hvis du betaler, og den historien vil bli fortalt i delen Planer og priser i artikkelen vår nedenfor.

Antall enheter

LastPass kan installeres på flere enheter uten å betale, men ikke på alle enhetene dine. Du må bare velge én type og deretter holde deg til den. Du kan enten velge mellom bare mobile enheter eller skrivebordet ditt, men ikke begge deler. For multi-enheten sync funksjon, må du få LastPass premium.

Dashlane gratis støtter ikke flere enheter av noen type. Du kan få det strengt på bare en enhet.  

Hvis du vil få den på en annen enhet, må du koble fra kontoen din og mate denne koblingen til enheten du vil beholde. I dette tilfellet blir dataene dine automatisk overført. Utover dette, hvis du vil bruke Dashlanes tjeneste på flere enheter, må du få en premiumkonto.

Antall passord

LastPass -gratisplanen lar deg lagre ubegrensede passord. Dashlanes gratis plan lar deg bare lagre 50 passord. Ubegrenset passord i Dashlane er en førsteklasses tjeneste.

Passordgenerator

Ingen gjerrig når det gjelder passordgeneratoren. Dette er en veldig morsom og nyttig funksjon som begge appene har. Du kan bruke passordgeneratoren til å opprette nye passord for alle kontoene dine. 

Passordene genereres helt tilfeldig. Du vil kunne velge parametrene og derved bestemme lengden og hvor komplekse de skal være.

Passordgeneratoren kommer i gratis og betalte planer på alle versjoner av Dashlane og LastPass. 

lastpass -passordgenerator

Sikkerhetsdashboard og poengsum

Begge appene har et sikkerhetsdashboard hvor styrken til passordene dine analyseres og vises. Hvis noen av passordene dine er svake eller gjentatte, kan du raskt bytte dem ut ved å lage et sterkt og uskrakelig ved hjelp av passordgeneratoren.

Nettleserutvidelser

Begge er kompatible med Google Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge, Opera, Firefox og Safari. Men Dashlane har en liten overtak her da den fungerer med Braves nettleserutvidelse også.

Importer passord

Du kan importere flere passord fra en passordbehandling til en annen. Denne fleksibiliteten lar deg prøve forskjellige passordbehandlere for sammenligning.

LastPass er mye mer vennlig i dette tilfellet enn Dashlane. Den lar deg importere passord fra andre passordbehandlere, nettlesere, kildeksport og så videre. 

Du kan passivt importere filer med andre passordbehandlere som ikke støtter slik eksport. LastPass lar deg gjøre det på en rundkjøring - ved å kjøre de to appene samtidig og deretter kopiere dataene via autofyll.

Dashlane, derimot, fungerer ikke på den rundkjøringen, men det lar deg importere og eksportere filer mellom passordbehandlere som deler overføringskompatibiliteten.

Passorddeling

LastPass har en-til-en passorddeling, sikker notatdeling og brukernavn. Du kan dele et element med opptil 30 brukere i gratisversjonen. Men en-til-mange passorddeling er bare på premieplanen. 

I Dashlane kan du bare dele 5 elementer med hver bruker i gratisversjonen. Så hvis du deler ett element med en bruker og mottar fire varer fra dem, fyller det kvoten din. 

Du kan ikke dele noe annet element med den brukeren. Hvis du vil dele mer, må du få premium -tjenesten deres. Du kan også bestemme hva slags tilgang du vil gi en bruker - du må velge mellom 'begrensede rettigheter' og 'fulle rettigheter'.

OBS: Det anbefales at du deler tilfeldig genererte sterke passord på begge passordbehandlerne av hensyn til din egen sikkerhet. Kloke menn sier at det er bedre å være trygg enn å beklage, så vær ekstra forsiktig når du deler sensitive data.

Nødtilgang og forsinkelser

Både Dashlane og LastPass lar deg gi nødstilgang til dine pålitelige kontakter.

Du kan gi noen en gang tilgang til hvelvet ditt og angi en forsinkelsestid for dem. Med nødstilgang vil de se alt i hvelvet ditt, inkludert brukerpassord, sikre notater, personlig informasjon, etc.

Men de må sende deg en forespørsel hver gang de vil komme inn i hvelvet ditt, og du kan nekte forespørselen deres innen denne forsinkelsen. 

For eksempel, hvis du setter tilgangsforsinkelsen til 50 minutter, må brukeren med nødtilgang vente 50 minutter før han får tilgang til kontoen din. Hvis du ikke vil gi dem den tilgangen, må du nekte forespørselen deres innen de 50 minuttene. ellers slippes de inn automatisk.

Tilbakekall tilgang til delte varer

Dette er de beste passordbehandlerne på markedet fordi de lar deg fullstendig kontrollere personvernet ditt. 

Så hvis du allerede har delt et element med noen og senere har bestemt at du ikke stoler på dem lenger, kan du gå tilbake og tilbakekalle tilgangen til elementet. Det er veldig enkelt, og begge appene lar deg gjøre det via deres delingssenter.

Gjenopprette kontoer/passord

Selv om vi ønsker å få det til å se ut som om alt ikke er tapt når du glemmer hovedpassordet ditt. Det er måter hvor den gjennomsnittlige brukeren kan komme tilbake til kontoen sin. 

Den minst effektive av disse måtene er passordhintet. Jeg synes alltid passordtips er ganske paradoksale, men heldigvis er det noen flere.

Du kan gjøre en mobilkontogjenoppretting og en gangs passordgjenoppretting via SMS, eller til og med be nødkontakten om å komme gjennom. Men den mest smørfulle måten å gjenopprette kontoen din er å få den biometriske til å fungere! 

Bruk systemene for fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning i den frittstående appen i mobilversjonene av LastPass og Dashlane for å komme deg gjennom. 

Men hvis du har mistet telefonen sammen med hovedpassordet, og ingen av de ikke-biometriske metodene fungerer, så er alt håp for kontoen din tapt. Du må opprette en ny konto fordi verken Lastpass eller Dashlane kjenner hovedpassordet ditt, så de kan ikke hjelpe deg videre.  

Autofyll skjemaer

Begge appene kan fylle ut nettskjemaene dine automatisk. Gjennomsnittlig antall timer en gjennomsnittlig bruker bruker på å fylle ut skjemaer er 50 timer. Men du kan spare alle disse timene hvis du bruker autofyll til å overføre sikre passord og legge inn personlig informasjon på webskjemaer.

Vær imidlertid forsiktig med autofyll fordi den ikke skriver i ren tekst. Så alle som ser på telefonen mens du fyller ut automatisk, kan se hva de ikke burde se. 

LastPass Autofill lar deg legge til personlig informasjon og bankinformasjon. Dashlane utvider funksjonen til å legge til brukernavn, adresser, bedriftsdetaljer, telefonnumre og så videre.

Å bruke autofyll -funksjonen i nettleserutvidelser er det enkleste for begge appene. LastPass er imidlertid tettere på sikkerheten med denne funksjonen, men Dashlane er mer fleksibel og litt mindre sikker.

Språkstøtte

Språk påvirker ikke helt sikkerheten til passordene dine, men det bestemmer definitivt tilgjengeligheten til disse appene. Både LastPass og Dashlane er amerikanske, så de kjører begge engelsk, men støtter andre språk.

LastPass utmerker seg i denne forbindelse. Den støtter tysk, fransk, nederlandsk, italiensk, spansk og portugisisk, sammen med engelsk. Mens Dashlane bare støtter fransk, tysk og engelsk.

Datalagring

Ikke bare får du de ødeleggende effektene av lett sikre passord, men du får også den søte lettelsen ved skylagring med en passordbehandling. Og i dette tilfellet utmerker Dashlane seg helt sikkert med gratisversjonsspillet. 

Det gir deg 1 GB for lagring av data, mens LastPass gir deg bare 50 MB. Du kan ikke lagre videoer på noen av appene fordi individuelle filer på Dashlane er begrenset til 50 MB, og for LastPass er de begrenset til 10 MB. 

En slik forskjell mellom appene ble bare sett ved passordlagring, der LastPass ga så mye mer enn Dashlane. Vel, jeg antar at det er slik Dashlane balanserer ut baren. Det kompenserte raskt for lav passordlagring ved å gi så høy datalagring.

Men vi tror fortsatt at en ekstra 50 MB ikke helt kutter det med hensyn til den ubegrensede passordlagringen som LastPass tilbyr.

Mørk webovervåking

Det mørke nettet drar fordel av svake passord og ineffektive passordbehandlere i markedet. Personopplysningene dine kan selges for millioner uten din kunnskap. 

Men ikke hvis du bruker en pålitelig passordbehandling som gir identitetstyveri beskyttelse og varsler når påloggingsinformasjonen din brukes uten at du er involvert.

Heldigvis er administrering av passord ikke den eneste plikten til disse passordbehandlerne - de vil også beskytte all sensitiv informasjon. Både LastPass og Dashlane vil overvåke det mørke nettet og sende deg varsler i tilfelle brudd.

Dessverre er denne funksjonen ikke gratis. Det er en premiumfunksjon på begge appene. LastPass vil beskytte opptil 100 e -postadresser, mens Dashlane bare vil beskytte opptil 5 e -postadresser.

dashlane mørk webskanning

Kundeservice

Grunnleggende LastPass -støtte er gratis. Du kan få tilgang til et bibliotek med ressurser som har løsninger for alle slags spørsmål, og du kan også være en del av det enorme LastPass -fellesskapet av nyttige brukere. 

Men det er en annen form for hjelp som LastPass tilbyr, og den er forbeholdt deres premiumkunder - personlig støtte. Personlig støtte gir bekvemmeligheten ved å få øyeblikkelig hjelp via e -post direkte fra LastPass kundeservice.

Dashlane Support er utrolig praktisk. Du trenger bare å gå inn på nettstedet deres for å finne en mengde ressurser på hver kategori du kan trenge hjelp til. 

Alt er godt oppdelt, og navigasjonen gjennom det er ganske grei. I tillegg kan du alltid kontakte kundeservice for å få spesifikk hjelp.

Vinner: LastPass

Alle funksjonene plasserer dem på samme nivå, men LastPass tilbyr mer fleksibilitet når det gjelder delingssenteret. Også i den betalte versjonen beskytter LastPass flere e -postadresser enn Dashlane. Og la oss ikke glemme, LastPass gir deg ubegrenset passordlagring i gratisversjonen mens Dashlane er gjerrig.

LastPass vs Dashlane - Sikkerhet og personvern

For en passordbehandling er sikkerhet den hellige gral. Fall av sikkerhetsvognen en gang; Det vil være så mye skade at det ikke er mulig å komme seg opp igjen. Men hei, vi vet ikke om andre passordbehandlere, men disse to som vi snakker om i dag har definitivt krypteringssystemer og sikkerhetsnivåer funnet ut. 

Vel, LastPass fant ut litt bedre nylig enn Dashlane. Helt siden sikkerhetsbruddet på LastPass i 2015, har det godt gjenopptatt driften med en strammere sikkerhetsmodell. Ingenting har gått tapt før nå. 

Vi vil påpeke at ingen enkle tekster ble stjålet fra Lastpass -postene. Bare krypterte filer ble stjålet, men heldigvis ble ingenting kompromittert på grunn av den robuste krypteringen på dem.

Imidlertid ble det ikke rapportert om slike databrudd med Dashlane i driftshistorikken.

Så la oss gå videre og se nærmere på deres sikkerhetsmodeller.

Null kunnskapssikkerhet

Begge appene har en sikkerhetsmodell med null kunnskap, noe som betyr at selv serverne som lagrer dataene ikke kan lese dem. Så selv om postene på en eller annen måte blir stjålet, vil de ikke kunne leses uten den unike nøkkelen du har valgt som hovedpassord.

Slutt til sluttkryptering

LastPass og Dashlane bruker begge ENEE for å gjøre alle brukerdata helt ukrakkelige. Og ikke bare den grunnleggende ENEE; de bruker AES 256 til å kryptere alle dataene dine, som er en krypteringsmetode av militær klasse som brukes av banker over hele verden. 

PBKDF2 SHA-256, en passord-hashing-mekanisme, brukes også sammen med den. Hver passordbehandler bruker disse systemene til å blande sammen dataene dine og på den måten gjøre dem helt uleselige og ikke sprekker med brutal kraft.

Det sies at de nåværende beregningsstandardene ikke er utstyrt for å sprekke gjennom dette systemet ennå. 

Dette er hovedårsaken til at LastPass og Dashlane dukker opp i hver liste som snakker om den beste passordbehandleren. Det er også derfor de er klarert av organisasjoner og store selskaper over hele verden.

Så vær trygg på at dataene dine er helt trygge med disse to systemene.

Autentisering

Autentisering er vanlig for begge appene. Det legger til et ekstra lag med sikkerhet for å sikre at kontoen din er tett mot grunnleggende hacking.

I Dashlane er det tofaktorautentisering som knytter seg til U2F YubiKeys for å skjerpe sikkerheten din. Du må aktivere 2FA ved å bruke Dashlane -skrivebordsappen, og når den er aktivert, fungerer den på både Android- og iOS -mobilapper.

LastPass har flerfaktorautentisering, som bruker en rekke biometriske intelligenser for å bekrefte ektheten din, slik at du kan få tilgang til kontoene dine uten at du trenger å skrive ut hovedpassordet ditt. Den bruker også mobilt varsler med én trykk og SMS-koder.

Vinner: LastPass

Begge har robuste sikkerhetsfunksjoner, men LastPass har et bedre autentiseringsspill.

Dashlane vs LastPass - brukervennlighet

Det er mye vanskeligere å komme seg rundt en passordbehandling med åpen kildekode. Men ingen av disse er åpen kildekode, så det er ganske enkelt å jobbe med dem. De er begge veldig intuitive på tvers av alle plattformer, og vi har virkelig ingenting å klage på.

Desktop App

Både LastPass og Dashlane er kompatible med Windows, macOS og Linux. Desktop -appene ligner veldig på nettlesere, men vi synes nettversjonen er litt bedre når det gjelder brukergrensesnittet.

Mobile App

Bare hent appene fra Apple Store eller PlayStore, og kom i gang. Instruksjonene for installasjon er ganske enkle. 

Du blir uanstrengt guidet gjennom LastPass sitt brukergrensesnitt, og Dashlane er også en like enkel app å håndtere på alle måter. Apple-brukere kan sync appen gjennom Apples økosystem for en sømløs opplevelse.

Biometrisk pålogging

Begge appene bruker biometrisk informasjon for å ikke engang måtte skrive hovedpassordet ditt når du er i en offentlig setting. Dette er super praktisk fordi det gir deg en upåfallende måte å få tilgang til passordhvelvet ditt.

🏆 Vinner: Trekning

Dashlane hadde ikke et biometrisk påloggingssystem på en stund, men alt er nå oppdaget. Så i tilfelle brukervennlighet, ser vi at begge er på høyde med hverandre.

dashbord

Dashlane vs LastPass - planer og priser

Gratis prøvelser

I den gratis prøveversjonen setter LastPass ingen begrensninger på antall passord eller enheter. Dashlane, derimot, begrenser den gratis prøveperioden til én bruker og 50 passord.

De gratis prøveversjonene kjører i 30 dager på begge appene. 

Sjekk prisene for den betalte versjonen av de forskjellige typene planer som de har nedenfor.

planerLastPass -abonnementDashlane -abonnement
Gratis $0  $0 
Premium $ 3 / måned$ 2.75 / måned
Familie $ 4 / måned$ 4.99 / måned
lag $ 4 / måned / bruker$ 5 / bruker 
Virksomhet$ 7 / måned / bruker $ 7.49 / måned / bruker 

Når det gjelder generelle priser, er Dashlane billigere enn Dashlane.

🏆 Vinner: Dashlane

Den har klare billigere planer.

Dashlane vs LastPass - Ekstra funksjoner

A VPN hjelper deg med å beholde din tilstedeværelse på nettet enda mer sporbar. Når du er utenfor og trenger å koble til et offentlig nettverk, er det når dataene dine er i sin mest sårbare tilstand. 

Selv om ingen av oss går ut nå, er det fortsatt veldig nyttig å beholde en VPN -tjeneste fordi du kan skjule sporet ditt mer effektivt med den.

Dette er grunnen til at Dashlane har bygget en VPN inn i tjenesten fra begynnelsen. LastPass ventet imidlertid ikke for lenge med å ta igjen. Det ble snart et samarbeid med ExpressVPN å utvide sikkerhetsområdet det kan gi.

VPN -er tilbys ikke i noen av gratisversjonene. De er funksjoner i premiumplanen for begge disse appene.

Ofte Stilte Spørsmål

Fungerer Dashland og LastPass i frakoblet modus?

Ja, de fungerer begge i frakoblet modus, men bare hvis du har bekreftet kontoen din via e -post.

Har det noen gang vært brudd på sikkerheten på LastPass og Dashlane?

Ja, LastPass hadde ett sikkerhetsbrudd for lenge siden, men Dashlane gjorde det aldri.

Er informasjonen min i fare i tilfelle sikkerhetsproblemer på slike passordadministratorer?

Krypterte data blir ikke kompromittert ved et generelt brudd på sikkerheten. Siden Dashlane og LastPass begge bruker robuste krypteringssystemer, kan dataene deres ikke engang knekke dem uten hovedpassordet når dataene kommer inn på serverne.

Har Dashlane eller LastPass telefonstøtte?

Nei, du må kontakte dem via e -post.

Fungerer disse passordbehandlerne på nettet og mobil?

LastPass og Dashlane har Mac- og Windows -versjoner for skrivebordet og iOS, pluss Android -versjoner for mobilapper.

Lagrer disse passordbehandlerne mine data på sin egen server?

Dataene dine går gjennom total kryptering etter å ha gått inn i krypteringskrypterne, og deretter lagres det sammenblandet skjemaet to ganger. Virvaret er en gang lagret lokalt i enheten og deretter kopiert til serverne.

LastPass vs Dashlane 2023: Sammendrag

Jeg ville sagt det LastPass er vinneren. Den har mer fleksibilitet enn Dashlane, spesielt i den betalte versjonen. Det er noen funksjoner som mangler i LastPass, men de tar raskt igjen. 

Vi vil også si at det er to grunner til at LastPass virker som en bedre verdi for pengene. For det første er alle planene litt billigere enn Dashlane. For det andre og enda viktigere, kan LastPass beskytte 50 e -postadresser i mørk webovervåking, mens Dashlane bare kan beskytte fem. Likevel, hvis du foretrekker en integrert VPN, så er Dashlane noe for deg!

Referanser

Hold deg informert! Meld deg på vårt nyhetsbrev
Abonner nå og få gratis tilgang til veiledninger, verktøy og ressurser kun for abonnenter.
Du kan når som helst avslutte abonnementet. 🔒 Dataene dine er trygge. For mer informasjon, se vår personvernregler.
Hold deg informert! Meld deg på vårt nyhetsbrev
Abonner nå og få gratis tilgang til veiledninger, verktøy og ressurser kun for abonnenter.
Du kan melde deg av når som helst. Dataene dine er trygge. For mer informasjon, se vår personvernregler.
Hold deg informert! Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Abonner nå og få gratis tilgang til veiledninger, verktøy og ressurser kun for abonnenter.
Hold deg oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev
Du kan når som helst avslutte abonnementet. 🔒 Dataene dine er trygge. For mer informasjon, se vår personvernregler.
Mitt selskap
Hold deg oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev
???? Du er (nesten) abonnert!
Gå over til e-postinnboksen din, og åpne e-posten jeg sendte deg for å bekrefte e-postadressen din.
Mitt selskap
Du abonnerer!
Takk for ditt abonnement. Vi sender ut nyhetsbrev med innsiktsfulle data hver mandag.