Hva tar plass i iCloud Oppbevaring?

Written by

Apple er en av gigantene i teknologibransjen, og selskapet har utvilsomt fortjent sitt rykte ved å revolusjonere verden av tilgjengelig, brukerfokusert teknologi. Men mens vi kunne synge Apples lovsanger hele dagen, det betyr ikke at alt er perfekt.

Hva tar plass i iCloud Oppbevaring?

Apple introduserte først sitt opprinnelige skylagringssystem, iCloudI 2011. iCloud er en solid skylagringsløsning på mange måter, men brukere har klaget over at en enorm mengde av deres iCloud lagringsplass på iPhone-ene deres blir på mystisk vis fylt med ting, noen av dem har de ikke lagt der med vilje.

Hvorfor skjer dette? Hvilke typer filer tar opp mest plass i iCloud lagring, og hvor mye av det er uunngåelig?

Sammendrag: Hva tar opp plass i iCloud Oppbevaring?

  • Hvis du klør deg i hodet over hvor alle dine iCloud lagringsplass gikk, er det noen sannsynlige skyldige, fra store filer som høyoppløselige bilder og videoer til sikkerhetskopier og til og med lagringsfeil.
  • Hvis du ikke er fornøyd med iCloud, finnes det gode skylagringsalternativer på markedet, som f.eks pCloud og Sync.com.

Hvilke varer tar opp mest plass i iCloud Oppbevaring?

icloud lagring

iCloud kan brukes til å lagre sikkerhetskopier, apper, bilder, videoer og andre typer datafiler. Men hvis du finner at din iCloud lagringsplassen fylles for raskt, lurer du kanskje på hva som tar så mye plass.

Ulike typer filer tar opp forskjellige mengder lagringsplass, så jeget ser på noen av de vanligste gjerningsmennene.

Bilder

icloud bilder

Gå til stranden på en solrik dag, eller en fin restaurant, eller bare en tilfeldig bygate, og hva ser du? Sjansen er stor for at det er folk som tar bilder. 

Smarttelefoner har gjort oss alle til shutterbugs. Store øyeblikk eller små øyeblikk, på godt og vondt, vi registrerer hele tiden livene våre i bilder. Som sådan er det ikke overraskende for folk flest at alle disse bildene må lagres et sted. 

Å rydde opp plass på enheten din ved å la deg lagre bilder og videoer i skyen (med bare en liten, plassbesparende versjon av bildet eller videofilen lagret på enheten din) er en av hovedfunksjonene til iCloud.

Men hvor mye plass tar et bilde faktisk på enheten din eller i din iCloud Oppbevaring?

Det korte svaret er, det avhenger av oppløsningen. Bilder med høyere oppløsning tar opp mer plass, hovedsakelig fordi mer informasjon om bildet blir lagret.

Hvis vi tar en .jpeg-fil med middels oppløsning som gjennomsnittet, kan 1 GB plass lagre rundt 500 bilder. Men hvis du lagrer bilder med høy oppløsning (4K), vil disse ta opp mye mer plass.

Med tanke på hvor mange bilder de fleste av oss tar, kan dette tallet raskt summere seg til å konsumere en god del av din iCloudsin lagringsplass. Som sådan er bildene dine et godt sted å starte når du prøver å finne det som tar opp all lagringsplassen din.

dokumenter

Det er mindre sannsynlig at dokumenter plager deg enn bildefiler iCloud oppbevaringsplass. I gjennomsnitt kan 1 GB lagringsplass inneholde opptil 10,000 XNUMX sider med dokumenter. 

Så, med mindre du lagrer en seriøs mengde sider for jobb eller skole, bør du kunne lagre dokumenter til hjertens lyst uten å sette mye inn i den totale lagringsplassen.

iCloud sikkerhetskopier

Sikkerhetskopiering er litt mer komplisert fordi det avhenger av hvor mye og hva slags informasjon du har angitt som skal sikkerhetskopieres fra enheten til iCloud.

iCloud (og skylagringsløsninger generelt) har to primære funksjoner: å lagre data, filer og dokumenter trygt og sikre at de ikke blir skadet eller tapt hvis noe skjer med den fysiske enheten din, og å rydde opp lagringsplass på enhet.

Men hvis du har satt din iCloud å rygge alt fra enheten din, kan det hende du støter på plassbegrensninger.

Du kan se og endre hva du har satt til sikkerhetskopiering til iCloud ved å åpne enhetens innstillinger, klikke på navnet ditt og deretter velge iCloud.

WhatsApp-sikkerhetskopier

WhatsApp-sikkerhetskopier

Hvis du bruker den populære meldingsappen WhatsApp, er sjansen stor for at du har lange chattehistorier som inkluderer GIF-er, videoer, bilder og andre filer. 

Hvis du med viten eller uvitende har aktivert iCloud for å sikkerhetskopiere WhatsApp-kontoen din, vil dette ta opp mye av lagringsplass.

Hvis du føler det er nødvendig å lagre alle WhatsApp-chattene dine i skyen, kan det hende du må se på enten å kjøpe mer lagringsplass fra iCloud eller finne en alternativ skylagringsløsning.

E-postvedlegg

Selv om e-poster i seg selv vanligvis bare er tekst og dermed ikke krever massevis av lagringsplass, e-poster med vedlegg er en annen historie.

Hvis du regelmessig mottar e-poster med store filvedlegg, kan disse ta massevis av plass i din iCloud Oppbevaring.

Dette er en av de snedigere synderne med lite lagringsplass siden de fleste av oss ikke tenker på hvordan enhetene våre lagrer e-postvedlegg. Men hvis du klør deg i hodet for å finne ut hvor nøyaktig alle gigabytene med lagringsplass ble av, kan dette være svaret ditt.

Apps

iphone apps

En av de fine funksjonene i iCloud er at du enkelt kan velge hvilke apper du vil ha jevnlig sikkerhetskopiering til skyen uten å måtte bekymre deg for å huske å ta manuelle sikkerhetskopier.

Denne brukervennlige funksjonen betyr imidlertid også at appene du har satt til å sikkerhetskopiere automatisk kan ta opp mer plass i iCloud lagring enn du er klar over.

Det er enkelt å feilsøke dette problemet: bare gå til innstillinger, åpne din iCloud app, og se på dashbordet for å se hvor mye av lagringsplassen din som forbrukes av sikkerhetskopiering av apper og hvilke apper, spesielt, som tar mest plass.

Deretter kan du bestemme om du vil kjøpe mer plass eller ganske enkelt fjerne visse apper fra innstillingene for automatisk sikkerhetskopiering.

Oppbevaringsfeil

Dette er en uventet en, siden folk flest ikke er klar over at det er noe som heter en "lagringsfeil". 

Dette er et problem som spesielt påvirker iOS 15-enheter. Apple ble klar over problemet under betatesting, men klarte dessverre ikke å fikse problemet før iOS 15 ble utgitt for allmennheten. 

Hovedsak, iCloud lagring beregner feil gjenværende plass som mye lavere enn det egentlig er.

Så hvordan kan du vite om enheten din har en lagringsfeil? Vel, hvis mengden gjenværende lagringsplass som beregnes virker mistenkelig lav, kan denne feilen ha skylden. 

Et annet tegn på at du kan ha en lagringsfeil er hvis din iCloud appen tar lang tid å laste eller om det tar lang tid å beregne hvor mye lagringsplass du har igjen.

Er iCloud Lagring og iPhone-lagring det samme?

Kort sagt, nei. iPhone-lagring er lagringsplassen som er innebygd i iPhone-en din og lagrer informasjon på selve den fysiske enheten. 

Hva dette betyr er at hvis enheten din går tapt eller skadet, er alt som er lagret kun på iPhone-lagring også borte.

iCloud lagring er Apples skylagringsløsning. Selv om den kommer nedlastet som en app på telefonen din, alle data som er sikkerhetskopiert til iCloud er lagret på nett, ikke på enheten. 

Dette betyr at den kan nås fra alle iCloud-aktivert enhet og at det er trygt hvis enheten(e) går tapt eller skades.

Hvordan gjør iCloud Lagringsarbeid?

iCloud lagring ble opprettet for å tillate brukere å lagre viktige filer og dokumenter trygt i skyen, hvor de kan få tilgang til dem fra hvilken som helst Apple-enhet. Den følger med de fleste Apple-enheter og gir brukere 5 GB ledig lagringsplass per enhet. Men hvor mye er 5 GB egentlig?

La oss sette det i perspektiv. 5 GB vil lagre omtrent:

  • 2500 bilder (som .jpeg-filer)
  • 9-18 minutter med video
  • 50,000 XNUMX sider med dokumenter (bare med tekst)

Selvfølgelig er det stort sett ingen som lagrer bare én type fil. De fleste av oss ønsker å lagre en blanding av forskjellige filtyper, noe som vil bety at disse tallene vil være lavere i virkeligheten.

Og la oss være ærlige: 5 GB er en ganske søt mengde ledig plass, spesielt sammenlignet med Google Drives mer sjenerøse 15 GB ledig plass.

Hvis du trenger mer enn 5 GB (som du sannsynligvis vil), iCloud selger deg gjerne mer: det første prisnivået hopper til 50 GB for en svært rimelig $0.99 per måned, etterfulgt av 200GB for $2.99 i måneden, og 2TB for $9.99 i måneden.

Betalte planer kommer også med premiumfunksjoner som familiedeling, en "skjul min e-post"-funksjon og til og med en HomeKit Secure Video-konto komplett med et sikkerhetskamera.

Finnes det noen alternativer til iCloud Oppbevaring?

pcloud

Den gode nyheten er, ja! Hvis du er frustrert over iCloud Lagring og tror ikke problemet kan løses, det er massevis av flotte iCloud alternativer på markedet.

Den beste iCloud alternativ i 2023 er pCloud, som tilbyr et imponerende høyt nivå av sikkerhet og personvern til en svært rimelig pris (for mer informasjon, sjekk ut hele min pCloud anmeldelse).

Et annet flott alternativ er Sync.com, som inkluderer ubegrensede dataoverføringer og samarbeidsverktøy, og kan skryte av sikkerhet som er lufttett nok til å være HIPAA-kompatibel.

For enda flere gode alternativer, sjekk ut min fullstendige liste over de beste alternativene til iCloud i 2023.

Den Takeaway

Det er mange forskjellige grunner til at din iCloud Lagringsplassen blir stadig fylt opp, fra store bilde- og videofiler til sikkerhetskopiering av e-post og apper og lagringsfeil. 

Heldigvis er de fleste av disse innenfor din kontroll, og det er en rekke triks for å rydde opp lagringsplass i iCloud.

Men hvis ingen av disse fungerer, eller hvis du finner deg selv frustrert over iCloudsine begrensninger, du kan alltid sjekke ut alternative skylagringsløsninger. En verden av skylagring vokser hver dag, og det har aldri vært en bedre tid for å finne allsidige, sikre løsninger for dine datalagringsbehov.

Referanser

https://developer.apple.com/forums/thread/666721

https://discussions.apple.com/thread/8264229

Hold deg informert! Meld deg på vårt nyhetsbrev
Abonner nå og få gratis tilgang til veiledninger, verktøy og ressurser kun for abonnenter.
Du kan når som helst avslutte abonnementet. 🔒 Dataene dine er trygge. For mer informasjon, se vår personvernregler.
Hold deg informert! Meld deg på vårt nyhetsbrev
Abonner nå og få gratis tilgang til veiledninger, verktøy og ressurser kun for abonnenter.
Du kan melde deg av når som helst. Dataene dine er trygge. For mer informasjon, se vår personvernregler.
Hold deg informert! Meld deg på vårt nyhetsbrev!
Abonner nå og få gratis tilgang til veiledninger, verktøy og ressurser kun for abonnenter.
Hold deg oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev
Du kan når som helst avslutte abonnementet. 🔒 Dataene dine er trygge. For mer informasjon, se vår personvernregler.
Mitt selskap
Hold deg oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev
???? Du er (nesten) abonnert!
Gå over til e-postinnboksen din, og åpne e-posten jeg sendte deg for å bekrefte e-postadressen din.
Mitt selskap
Du abonnerer!
Takk for ditt abonnement. Vi sender ut nyhetsbrev med innsiktsfulle data hver mandag.